Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ανοικοδόμηση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίων Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ανοικοδόμηση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίων Σάμου

Σ’ εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανοικοδόμησης του μικρού γυμναστηρίου, που βρίσκεται στον χώρο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σάμου. Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο υπεύθυνος μηχανικός κ. Μάνος Σιγανός.

Από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, όπως είπε ο κ. Σιγανός «αυτό το έργο, που χτυπήθηκε από τον σεισμό, ήταν στην περιοχή που έχει πληγεί πιο έντονα. Πέρα απ’ αυτό, το κτίριο έδειξε με τον σεισμό, τελείως τυχαία μία παθογένεια, η οποία δεν την είχαμε προβλέψει, δεν την είχαν εντοπίσει φαντάζομαι και οι τεχνικές υπηρεσίες, δεν είχαν μπει ποτέ στη λογική να το ελέγξουν. Ένα κτίριο σχετικά καινούργιο του ΄72-΄73, η εποχή στην οποία φτιάχτηκε, ήταν εποχή που ίσχυε ο καινούργιος τεχνικός κανονισμός.

Αυτό, που συνέβη με τον σεισμό, έδειξε ότι το κτίριο στη μία διεύθυνση είχε μία έλλειψη κατά τον σχεδιασμό των δοκαριών. Η θεμελίωσή του, επειδή είχε γίνει πάνω σε ένα έδαφος το οποίο ήταν παρθένο, ήταν χωρίς συνδετήρια. Αυτό φάνηκε κατά την έναρξη εργασιών, δηλαδή ούτε καν ο μελετητής του έργου μπορούσε να προβλέψει ότι δεν υπήρχαν οι συνδετήρες».

Γενικά, το κτίριο, όπως πρόσθεσε ο κ. Σιγανός, είχε μία καλή ποιότητα σκυροδέματος, πολλά σίδερα και πολύ καλής ποιότητας σίδερα. Oι διατομές του ήταν τέτοιες, που μπορούσαν να κινηθούν οι τοίχοι, αλλά όταν ξεκίνησαν τη διαδικασία γκρεμίσματος, είδαν ότι είχαν όλοι διαλύσει. Η θέση του μάλιστα, δίπλα σε ρέμα, είναι ένα έδαφος, που δε θεωρείται καλό για θεμελιώσεις, για αυτό και οι τόσες ζημιές στην περιοχή.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ανοικοδόμηση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίων Σάμου

«Με το έργο, που κάνουμε τώρα, τροποποιήθηκε η μελέτη κατά την έναρξη των εργασιών και έγινε επέμβαση στη θεμελίωση του κτιρίου, η οποία μάλιστα μόλις ολοκληρώθηκε και τώρα περνάμε πλέον σε μία φάση στην ενίσχυση του φέροντα οργανισμού όπου θα δεθούν όλες οι κολόνες με υφάσματα άνθρακα και θα γίνουν και σιδηροκατασκευές, οι οποίες θα αποκαταστήσουν την έλλειψη δοκών».

Σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, το κτίριο θα παραδοθεί με ένα περίβλημα το οποίο θα είναι αρχιτεκτονικά ενδιαφέρον, ένα μεταλλικό κτίριο αλλά ματ και βαμμένο με το χρώμα που έχει επιλεγεί. Έχουν παρθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των εργασιών και ευελπιστεί και ο κόσμος που κινείται στην περίμετρο να τηρήσει όλους κανόνες, ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Αναμένεται και ελπίζει μέχρι τέλος Ιανουαρίου να παραδοθεί το έργο, εφόσον και ο καιρός το επιτρέψει, καθώς κάποιες εργασίες είναι δύσκολες τον χειμώνα, ενώ το ποσό για την επαναφορά του κτιρίου στην πρότερη κατάσταση, βελτιωμένο και ασφαλές κοστίζει γύρω στις 250.000€.

Αν υπάρξουν προβλήματα σχετικά με τις καιρικές συνθήκες, θεωρώ ότι πριν το Πάσχα του 2023, θα έχει παραδοθεί προς χρήση», κατέληξε ο κ. Μάνος Σιγανός.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ