Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: «Αποχωρώ από πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κ. Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», με αφορμή τα εγκαίνια του διαβατηριακού σταθμού στο λιμάνι του Πυθαγορείου που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να υπάρχει, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως είναι το  Πυθαγόρειο, ένα ιστορικό μέρος, που πρέπει να `χει όλα τα απαιτούμενα, να έχει καλαισθησία και να ταιριάζει και το κάθε κομμάτι πέτρας που θα βάλεις με το περιβάλλον» είπε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αρνητικές κριτικές που υπήρξαν για την τοποθέτηση φράχτη πέριξ του σταθμού εξήγησε ότι προκειμένου να ανοίξουν οι πύλες εισόδου και να ληφθούν οι εγκρίσεις τόσο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες κατασκευαστικές προδιαγραφές. Ανέφερε δε πως όταν έγιναν οι επιπλέον μελέτες για τη συνθήκη του Σένγκεν,  απαιτήθηκε από το μελετητικό γραφείο να υπάρχει μια ισχυρή περίφραξη. Ειδικότερα πρόκειται για κινητά φράγματα τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της συνθήκης.

«Δεν μπορείς να ανοίξεις μια Πύλη Εισόδου αν δεν υπάρχει περίφραξη ή κάγκελα. Είναι ξεκάθαρο αυτό» είπε η κυρία Πανουράκη και πρόσθεσε ότι κανονικά στην κορυφή της περίφραξης υπάρχει αγκαθωτό σύρμα αλλά από αυτή την υποχρέωση εξαιρούνται οι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Σάμος και εν προκειμένω το Πυθαγόρειο.

«Υπάρχει και μια μελέτη σε εξέλιξη, που πέρασε από το ΚΑΣ και περιμένουμε την απόφαση» είπε η οποία θα αφορά παρεμβάσεις καλαισθησίας στο χώρο και θα υλοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, με προϋπολογισμό 190.000 ευρώ. Σε αυτή προβλέπεται η  διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του διαβατηριακού σταθμού Πυθαγορείου.

Η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου είπε ότι έχουν ρυθμιστεί κάποια τεχνικά προβλήματα, ο κόσμος περνά χωρίς καθυστέρηση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία.

«Ό,τι μας ζητήσανε και η Αστυνομία και το Τελωνείο, ανταποκριθήκαμε μέχρι και το τελευταίο, για να είμαστε σωστοί απέναντί τους αλλά και για την λειτουργία μιας Πύλης Εισόδου γιατί είναι σημαντικό να λειτουργεί σωστά μια Πύλη Εισόδου» είπε.

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: «Αποχωρώ από πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου»

Πρόσθεσε ότι πλέον έχουν προγραμματιστεί τα δρομολόγια για όλα τα λιμάνια, το Βαθύ, το Πυθαγόρειο και το Καρλόβασι και τόνισε ότι έγινε από μέρους της μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανοίξει στις 3 Απριλίου η Πύλη Εισόδου στο Βαθύ, στο τουριστικό λιμάνι γιατί όπως είπε «δεν πρέπει, όταν έρχεται επιχειρηματίας, να πεις όχι, δεν είμαι έτοιμος. Όπου είσαι έτοιμος, ξεκινάς και σιγά – σιγά όλα έρχονται. Εμένα η πρακτική μου είναι αυτή. Δεν αφήνω τίποτε να πέσει κάτω» είπε.

Η κ. Πανουράκη αναφέρθηκε ακόμη στον απολογισμό δράσης της τελευταίας διετίας που προΐσταται του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου. «Στα χρόνια αυτά, προσπαθήσαμε, παρ`όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τον σεισμό, τον covid κ.α. να κάνουμε κάποια αναπτυξιακά έργα για τον τόπο μας. Μείναμε λίγο πίσω στην καθημερινότητα. Εκεί δεν μπορούμε να βαθμολογήσουμε τον εαυτό μας άριστα αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές τις λιμενικές και γενικά με όλες τις υποδομές που είναι στα λιμάνια δώσαμε προτεραιότητες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ήδη τα λιμάνια μας, όπως ξέρετε κι εσείς, προχωρούν. Στο Πυθαγόρειο δε η ζημιά αποκαταστάθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο».

Ακόμη ανέφερε ότι ήταν πολύ σημαντική η εκπόνηση των μελετών για την συνθήκη Σένγκεν  οι οποίες έχουν εγκριθεί και εκκρεμεί μόνο αυτή που αφορά το τουριστικό λιμάνι του Βαθέος και τώρα είναι σε αναμονή για τις χρηματοδοτήσεις. Ακόμη ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης για τον Μαραθόκαμπο που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα μετατραπεί ουσιαστικά σε λιμάνι. Παρεμβάσεις έγιναν και σε ζητήματα ασφάλειας των λιμένων αλλά και γενικές παρεμβάσεις όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Προστασίας λιμένων.

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: «Αποχωρώ από πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου»

«Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα περάσει. Τι σημαίνει; Ότι βάζουμε γύρω – γύρω από τα λιμάνια μας αισθητήρες φωτιάς και μπαίνουνε όργανα στα λιμάνια μας, στις προβλήτες και στα ύφαλα ώστε σε φυσικές καταστροφές, σεισμούς ή πλημμύρες, μέσα σε δέκα λεπτά θα ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε λιμάνι» είπε.

Καταλήγοντας ανακοίνωσε την απόφασή της να φύγει από Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου με την λήξη της θητείας της. «Θα είμαι δίπλα στην καινούρια διοίκηση, γιατί έχω δρομολογήσει κάποια πράγματα όπως και οι προηγούμενοι πρόεδροι ήταν δίπλα μας» είπε και δήλωσε ότι ως δημοτική σύμβουλος θα ασκήσει τα καθήκοντά  της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 που ολοκληρώνεται η θητεία της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Η αλλαγή του προέδρου είπε ότι θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ