Μανώλης Κιάσσος για Νοσοκομείο Σάμου: «κ. Βουλευτά, αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, υπεύθυνος για θέματα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, ο γιατρός κ. Μανώλης Κιάσσος.

Ο κ. Κιάσσος, αναφέρθηκε και απευθύνθηκε κυρίως στον βουλευτή Σάμου, κ. Στεφανάδη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις, που έκανε ο τελευταίος, σε θέματα υγείας, που αφορούν το Νοσοκομείο και για το έγγραφο που απέστειλε προς τους Δημάρχους. Το έγγραφο αυτό, που απέστειλε ο κ. Βουλευτής, αναφέρει ότι, οι Δήμοι πρέπει να παρέχουν με δική τους χρηματοδότηση στέγαση και σίτιση, δηλαδή κίνητρα στους ιατρούς, ώστε να γίνει ελκυστική η στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κιάσσος, ο Βουλευτής βασίστηκε σε ένα νόμο του 2017, που αναφέρει ότι, εάν θέλουν οι Δήμοι, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και καταλύματα διαμονής στους υπαλλήλους, είτε είναι ιατροί, είτε παραϊατρικό προσωπικό, ΕΚΑΒ, αστυνομικοί αποσπασμένοι.

«Αυτό, το ανακάλυψε και το έφερε ως πρόφαση, για να γίνουν ελκυστικοί και ο Δήμος να παρέχει, δηλαδή να χρηματοδοτεί τη στέγαση και τη σίτιση. Νομίζω, ότι δεν είναι καλά ενημερωμένος ο Βουλευτής μας, για αυτό παρεμβαίνω. Ο κ. Βουλευτής, πρέπει να γνωρίζει ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχει στην κατοχή του ένα κτίριο που ονομάζεται «Οίκος Ιατρών», το οποίο είναι ένα διαμάντι μέσα στην παραλία, για να παρέχει στους ιατρούς τη δυνατότητα στέγασης. Έχει ανακαινιστεί και έχει πάνω από 12 διαμερίσματα, άρα η δυνατότητα στέγασης από τη μία πλευρά παρέχεται από τον «Οίκο Ιατρών», που είναι στην κατοχή του Νοσοκομείου και η σίτιση των ιατρών, πάλι από το Νοσοκομείο των εφημεριών των ιατρών και όσους ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Άρα, τόσο η σίτιση, όσο και η στέγαση, ήδη παρέχονται από το Νοσοκομείο».

Ο κ. Κιάσσος τόνισε, ότι τα διαμερίσματα είναι έτσι φτιαγμένα και τόσο μεγάλα, που μπορούν να στεγάσουν ακόμα και οικογένειες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα ελκυστικά κίνητρα θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού και σίγουρα δεν άπτονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Αν. Σάμου.

Αυτά τα κίνητρα θα μπορούσαν να ήταν οικονομικά, προκήρυξη οργανικών θέσεων και όχι γιατρών με συμβάσεις, δύο θέσεις ανά ειδικότητα, γιατί εκεί είναι το πρόβλημα. Σημαντικό δε, να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι να εφημερεύουν οι ιατροί για 30 μέρες το μήνα.

Επανειλημμένα, όπως είπε ο κ. Κιάσσος, ζητήθηκαν θέσεις ΩΡΛ, Γαστρεντερολόγου, Ενδοκρινολόγου, οι οποίες κατέληξαν άγονες, γιατί οι ιατροί, που πήραν τις θέσεις, αρνήθηκαν να έρθουν στο νησί. Όλα τα χρόνια, αυτό που ακούν οι γιατροί του νοσοκομείου είναι το «βάλτε πλάτη».

«Εσείς κ. Βουλευτά, ως συνάδελφος, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ένας γιατρός δεν μπορεί να καλύπτει 15 και 30 ημέρες το μήνα, 24 ώρες το 24ωρο ένα τμήμα. Επομένως, θα έλεγα ότι, ο κ. Βουλευτής μας θα πρέπει να αναζητήσει αλλού το πρόβλημα και αλλού τα κίνητρα».

Ο κ. Κιάσσος ανέφερε επίσης, ότι υπάρχουν 33 κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο Σάμου και είχαν ζητήσει να προκηρυχθούν 12 από τις 33, οι άκρως αναγκαίες, το υπουργείο όμως ενέκρινε 4 θέσεις για την προκήρυξη. Τόνισε, ότι ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, όποτε του ζητήθηκε πρόσφερε στο νοσοκομείο και θα συνεχίσει να το κάνει.

«Επιτέλους, ο κ.Βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να διεκδικήσει, διεκδικήστε κ. Βουλευτά, αναλάβετε τις ευθύνες σας και σταματήστε να νίπτεται τας χείρας σας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος και να μεταθέτετε αλλού τα προβλήματα».

“Παρακαλώ τον κ. Βουλευτή όποτε θέλει να μιλήσουμε ανοικτά για τα προβλήματα υγείας ώστε να ενημερώσουμε τον Σαμιακό λαό. Αύριο – μεθαύριο το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο. Ο κ. Βουλευτής πρέπει πρώτα ο ίδιος να ζητήσει από την κεντρική εξουσία, το Υπουργείο Υγείας, να επανδρωθεί το Νοσοκομείο και μάλιστα να το απαιτήσει ή να το διεκδικήσει. Η νέα Διοικήτρια πάει στην Αθήνα να διεκδικήσει και γυρνά με άδεια χέρια πίσω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προκηρύσσονται θέσεις. Δεν είναι πρόβλημα που θα κοιμηθεί ο γιατρός. Ο κ. Βουλευτής δεν αρκεί να είναι έμπειρος, αλλά θα πρέπει να διεκδικεί κιόλας. Και ένα παραπάνω που ο Βουλευτής μας είναι και γιατρός”.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ