Μανώλης Κιάσσος: ««Έχουμε χαλαρώσει λίγο-πολύ όλοι και τα κρούσματα θα μας πάρουν από πάνω. Η κατάσταση στο Γηροκομείο Σάμου ελέγχεται»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα Covid-19 στην Σάμο το τελευταίο διάστημα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, ιδιαίτερα με την εμφάνιση κρουσμάτων στο Γηροκομείο Σάμου. Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ιατρός κ. Μανώλης Κιάσσος.

«Έχουμε χαλαρώσει λίγο-πολύ όλοι και τα κρούσματα θα μας πάρουν από πάνω. Όσον αφορά το Γηροκομείο, στις 8 Νοεμβρίου ενημερώθηκα από την προϊσταμένη ότι έχουμε πρόβλημα και μια διασπορά μέσα στους φιλοξενούμενους γέροντες και εργαζόμενους του Γηροκομείου. Ζήτησα να μάθω ακριβώς το τι συμβαίνει. Μου είπε ότι έχουμε 6 θετικά κρούσματα στους ηλικιωμένους και 2 στους εργαζόμενους.

Συνήθως, υπάρχει ιατρός επισκέπτης στα γηροκομεία μας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι εκτός Σάμου, είχε επικοινωνία η προϊσταμένη του γηροκομείου με τη συγκεκριμένη ιατρό η οποία της έδωσε κάποιες οδηγίες. Φυσικά, η ιατρική δε γίνεται εξ αποστάσεως, για αυτό και εγώ ήμουν πιο κάθετος και απόλυτος σε ορισμένα πράγματα. Επέμενα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει στο γηροκομείο από την προϊσταμένη, η οποία μου είπε ότι κάθε εβδομάδα προσωπικό και εργαζόμενοι του γηροκομείου κάνουν rapid test. Όλοι οι επισκέπτες, οι οποίοι επισκέπτονται τους γέροντες, εισέρχονται στον χώρο του γηροκομείου με μάσκα και με rapid αρνητικό. Βέβαια, δε σημαίνει ότι είναι και το τέλος του κόσμου, γιατί κανένας δεν μπορεί να μας πει ότι σήμερα είμαι αρνητικός και αύριο είμαι θετικός. Τα μέτρα και η πρόληψη είναι σωστά παρμένα».

Ο κ. Κιάσσος ξεκαθάρισε πως τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται, ενώ στις 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός στους φιλοξενούμενους, σε δόση που τους αναλογούσε, σύμφωνα με το τι είχε προηγηθεί στον καθένα, σε σχέση με τον εμβολιασμό. Ο ίδιος επέμενε και μεταφέρθηκαν, όσο πιο γρήγορα γινόταν, στο νοσοκομείο οι νοσούντες για περαιτέρω διερεύνηση και για το αν έχριζαν νοσηλείας στην Παθολογική κλινική Covid του νοσοκομείου. Τελικά δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες ενώ τέσσερις επέστρεψαν στο γηροκομείο με οδηγίες και φάρμακα.

Όπως τον ενημέρωσε και η προϊσταμένη του γηροκομείου, τα άτομα βρίσκονται σε απομόνωση και συγκεκριμένο προσωπικό έρχεται σε επαφή μαζί τους, για να περιοριστεί η διασπορά. Αυτό, που τόνισε ο κ. Κιάσσος, είναι ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και γίνονται καθημερινά τεστ. Προγραμματίζεται και ο εμβολιασμός για τη γρίπη στο γηροκομείο.

Για την κατάσταση στο νοσοκομείο, ο κ. Κιάσσος επισήμανε την «άθλια» κτιριακή κατάσταση που βρίσκεται το ίδρυμα, «γιατί υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του, τόσο το ιατρικό, το παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη δουλειά μας την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε, με τις συνθήκες και τα δεδομένα που μας δίνουν».

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα, αλλά όπως είπε ο κ. Κιάσσος προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται με τη διαχείριση και τις πληρωμές υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Σημαντικό, για να καλυφθεί το νοσοκομείο, είναι η προκήρυξη οργανικών θέσεων.

«Δουλεύουμε σε συνθήκες, με ψυχή και με ζωή, να εξυπηρετήσουμε τους Σαμιώτες και χωρίς να έχουμε βοήθεια από πουθενά. Έχουμε υπερβεί τα όριά μας».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ