Μανώλης Κάρλας: «Στο περίμενε ακόμα η αιμοδυναμική μονάδα του Νοσοκομείου Σάμου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη τη Μ. Δευτέρα (29/04) στη Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

Στον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του η υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Στον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του η υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Σήμερα μας ανετέθη η υπεράσπιση, μαζί με τον Δικηγόρο Σάμου κο Δημήτριο Χούλη, του κατηγορουμένου Γ.Β. για μια ανθρωποκτονία που τελέστηκε στις 5.8.2022 στη Σάμο.

Ο Μανώλης Κάρλας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της «Πυθαγόρειας Διατροφής»

Με βάση την κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Γ2α/24258 που υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη στις 23 Δεκεμβρίου 2021 εντάχθηκε στον Οργανισμό λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , συγκεκριμένα στον Παθολογικό Τομέα και στα πλαίσια του καρδιολογικού τμήματος, μία Μονάδα Αιμοδυναμικού (Μονάδα Εμφραγμάτων και αγγειοπλαστικής).

Από τότε έχουν περάσει δυόμισι περίπου χρόνια αλλά, δυστυχώς, η Αιμοδυναμική Μονάδα του  Νοσοκομείου μας  είναι ακόμα στα χαρτιά.

Μας έχουν μείνει μόνο οι τότε και οι κατά καιρούς στοχευμένες  θριαμβολογίες και μεγαλοστομίες για το εν λόγω επίτευγμα των εκάστοτε διευθυντικών  στελεχών  του Νοσοκομείου μας, των επιχώριων  κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και βέβαια και του ίδιου του  βουλευτή του Νομού μας καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Και ενώ αυτά τα θλιβερά και απογοητευτικά  διαδραματίζονται στη Σάμο οι Αιμοδυναμικές Μονάδες σε Χίο και Λέσβο λειτουργούν ικανοποιητικά, αυτόνομα ή και με κεντρική υποστήριξη και, σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζουν θεαματικά αποτελέσματα, σώζοντας ζωές.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία η λειτουργία της Αιμοδυναμικής Μονάδας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης συνέβαλε στο να καταγραφούν  τα έτη 2022 και 2023 στη Λέσβο 150 θάνατοι λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία και ειδικότερα  κατά  70% στο Δήμο Μυτιλήνης και κατά  30%  στο Δήμο Δυτικής Λέσβου..

Αυτά ανακοινώθηκαν μόλις προχθές, 16 Απριλίου 2024,  σε ιατρική ημερίδα με θέμα  τη στεφανιαία νόσο , την πρόληψη και την αντιμετώπιση της  που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής με ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Μίλκα, αντιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού και επεμβατικό καρδιολόγο.

Αντίθετα σε μας η απραξία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της και η κυβερνητική αβελτηρία προσεγγίζει πλέον την Ύβρη.

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους,  να ενημερώσει το Λαό των νησιών του Νομού μας αν η ίδρυση και λειτουργία Αιμοδυναμικής Μονάδας στο Νοσοκομείο της Σάμου αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα  με υπουργική υπογραφή  ή  προγραμματική της δέσμευση που, άμεσα, πρόκειται να υλοποιηθεί.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Παθολόγος-Διαβητολόγος MD,PhD

σ. Διευθυντής ΕΣΥ

Πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ