Μανώλης Κάρλας: «Απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης του Επικούρειου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Ο Μανώλης Κάρλας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της «Πυθαγόρειας Διατροφής»

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Νομάρχης κ. Μανώλης Κάρλας σχετικά με την επικείμενη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χρήση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο κ. Κάρλας είπε ότι σε συνάντηση που έγινε προ μερικών ημερών στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη παρόντες ήταν μόνο ο ίδιος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πάρης Παπαγεωργίου και Νίκος Τριανταφύλλου επειδή ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή. Στη συνάντηση αυτή η πρόταση που παρουσίασε ο κ. Μουτζούρης ήταν το ισόγειο του Επικούρειου να δοθεί για πολιτιστικές δράσεις και ο όροφος να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Ο κ. Κάρλας επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση και πρόσθεσε ότι μια θετική εξέλιξη είναι η δημιουργία σε συνεργασία με τους δημάρχους ενός φορέα διαχείρισης του Επικούρειου.

«Ενώ η  υπόθεση αυτή του φορέα διαχείρισης φαίνεται να έχει θετικό πρόσημο, η πρότασή του να στεγαστούν εκεί γραφεία, είναι έξω από κάθε λογική και έξω από κάθε στόχευση για την οποία έγινε το Επικούρειο» είπε ο κ. Κάρλας.

Μανώλης Κάρλας: «Απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης του Επικούρειου»

Πρόσθεσε ότι υπάρχει έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ που λέει ότι απαιτούνται 3 έως 5 χρόνια προκειμένου να αλλάξει ο σκοπός για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε το έργο και σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητηθούν τα χρήματα πίσω.

«Όμως ο νέος Γ.Γ. της Περιφέρειας και πρώην δήμαρχος Καλλονής κ. Ελευθερίου έχει άλλη άποψη. Σεβαστή αλλά δεν είναι ανταγωνίσιμη με την άποψη του κ. Σφαντού ο οποίος έχει ψάξει το θέμα σε βάθος και στηρίζεται τόσο σε νομικά επιχειρήματα όσο και στο έγγραφο  της Διαχειριστικής αρχής του Βορείου Αιγαίου» είπε.

Σημείωσε ότι η μελέτη του κτιρίου έχει ονοματίσει όλους τους χώρους και την χρήση τους.

Μανώλης Κάρλας: «Απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης του Επικούρειου»

«Εκτιμώ ότι θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό, η στέγαση των υπηρεσιών με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, θέλουν ένα οικονομικό κομμάτι από την λειτουργία του Επικούρειου να είναι από αυτά που δίνει το Υπουργείο Παιδείας για την στέγαση των υπηρεσιών του. Είναι οδυνηρό να σκέφτονται έτσι» είπε και τόνισε ότι η κοινωνία θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στην προσπάθεια που κάνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι για το Επικούρειο.

«Η Περιφέρεια δεν έχει κανένα δικαίωμα να αλλάξει την στοχοθεσία για να καλύψει ανωμαλίες και κακές στοχεύσεις του κράτους. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να βρει χώρο να στεγάσει με αξιοπρέπεια τις διοικητικές υπηρεσίες» είπε και πρόσθεσε ότι μπορεί, καθώς η Σάμος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να βρεθούν κτίρια χωρίς καν προκήρυξη για την στέγαση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έκανε λόγο για μικροπολιτική τακτική κάποιων και τόνισε ότι το Επικούρειο θα πρέπει να έχει άλλη χρήση.

Μανώλης Κάρλας: «Απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης του Επικούρειου»

«Πιστεύω ότι θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πιστεύω ότι η Περιφέρεια θα πάρει απόφαση με τις ψήφους των Χιωτών και των Μυτιληνιών για θέματα που αφορούν τη Σάμο. Είναι καιρός αυτή η εκκρεμότητα να λήξει» είπε και πρόσθεσε: «Ό,τι δεν χρησιμοποιείται απαξιώνεται και απομειώνεται. Είναι κρίμα να έχουμε ένα τέτοιο κτίριο και να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να το λειτουργήσουμε ενώ οι τρόποι είναι μπροστά μας» κατέληξε.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ