Μήνυμα της Π.Ο.ΑμεΑ.Β.Α για τη 3η Δεκέμβρη

Μήνυμα της Π.Ο.ΑμεΑ.Β.Α για τη 3η Δεκέμβρη

Η φετινή 3η Δεκέμβρη βρίσκει τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία. Ως Περιφερειακή  Ομοσπονδία Α. με Α. Β. Αιγαίου θέλουμε και από αυτό το βήμα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αντοχής στους συναδέλφους μας που υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι γνωστό ότι οι ευπαθείς ομάδες όπως γίνεται συνήθως, είναι ακόμα πιο ευάλωτες.

Θέλουμε να απευθυνθούμε: Σε όλα τα ΑμεΑ, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται μέσα στο σπίτι, με αυξημένες ανάγκες για βοήθεια, σε όσους έχουν ανάγκη να συνεχίσουν τις θεραπείες τους (χημειοθεραπείες, ινσουλινοεξαρτώμενοι κλπ), άτομα με κινητικά προβλήματα που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις, όσοι χρειάζονται να συνεχίσουν τις συνεδρίες τους με ψυχολόγο/ψυχίατρο, σε όσους δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα ή άλλα είδη, ιδιαίτερα σε μέσα προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά και χρειάζονται βοήθεια λόγω των περιοριστικών μέτρων, όσοι έχουν παιδιά ΑμεΑ, που βρίσκονται εντός ή εκτός ειδικής αγωγής, που σε αυτές τις συνθήκες ο γολγοθάς τους μεγαλώνει, σε όσους προστατεύουν ΑμεΑ και βρίσκονται στο έλεος της αναστολής εργασίας, της ανεργίας, να έρθουν σε επαφή με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε όλο το Αιγαίο.

Σε συνάδελφους, που εκκρεμούν εγκρίσεις από τα ΚΕΠΑ, που αφορούν τη συνέχιση των οικονομικών επιδομάτων τους και που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τους λέμε: Κανείς να μη βρεθεί μόνος του. Χρειάζεται με πρωτοβουλία των ΔΣ των Σωματείων μας να έρθουμε σε επαφή με όλα μας τα μέλη με όλους τους τρόπους επικοινωνίας. Η αλληλεγγύη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα στο χώρο της αναπηρίας και πρέπει  χωρίς τον οποιοδήποτε δισταγμό και με τη τήρηση των μέτρων για τη  προστασία  της υγείας να την επιδείξουμε και πάλι σε όσους έχουν ανάγκη. Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη ώστε να σταθούμε όρθιοι γιατί δεν πρέπει να υποσταλεί η σημαία του αγώνα, ειδικά τώρα.

Καλούμε υπεύθυνα όλους και όλες σε αυτές τις δύσκολες ώρες να αναλογιστούν όλα όσα τόσα χρόνια φέρναμε στο επίκεντρο των αγώνων μας. Ειδικά σήμερα που με τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται και γιγαντώνονται οι μεγάλες ελλείψεις του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Ειδικά σήμερα όπου το ΔΣΥ μετατρέπεται σε «σύστημα μιας νόσου» όπως λέμε και αφήνει απροστάτευτους  χιλιάδες ασθενείς με επείγουσες – ζωτικές ανάγκες. Καλούμε όλους να σκεφτούν καλύτερα σήμερα, πως όλα αυτά τα χρόνια όλες μας οι ανάγκες για διάγνωση, θεραπεία, φάρμακα έμπαιναν στη ζυγαριά του κόστους, της εμπορευματοποίησης και με βάση αυτό μαράζωναν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας από τη μια, ενώ θησαύριζε ο ιδιωτικός τομέας υγείας από την άλλη.

ΝΑ προβληματιστούν όταν ακόμα  και σήμερα η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα και όπου αξιοποιεί κάποιες δομές του, τον χρηματοδοτεί και τον αποζημιώνει αδρά από τα χρήματα του ελληνικού λαού! Να προβληματιστεί για το γεγονός ότι ακόμα σε συνθήκες πανδημίας είναι ζητούμενο τα μαζικά τεστ, χτυπάνε «κόκκινο» οι ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε μέσα, σε προσωπικό, σε μια άρνηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα. Ακόμα και τώρα συνεχίζεται το νομοθετικό έργο που δίνει χρήματα σε ΜΜΕ, που μειώνει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ ( € ) τον προϋπολογισμό για την υγεία το 2021, που περνάει νόμους για απαγορεύσεις συναθροίσεων, που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία των Σωματείων, των αγώνων στο όνομα του κορονοϊού.

Μήπως «δεν είναι τώρα η ώρα να απαιτήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη;». Απαντάμε: «Αν όχι τώρα πότε;;;». Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα παρακολουθούμε την εξέλιξη της επιδημίας. Δεν θα επιτρέψουμε τώρα «που βρήκαν παπά, να θάψουν 5-6». Γι’ αυτό συμβολικά, υψώσαμε τη φωνή μας με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές και στηρίζουμε  τα αιτήματά τους. Πεθαίνουν συνάνθρωποί μας, δεν θα σιωπήσουμε κάτω από τις μάσκες ούτε ανεχόμαστε όσοι έφτασαν στα σημερινά χάλια, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να μας κουνάνε το δάκτυλο φορτώνοντάς μας  και πάλι «ατομικές ευθύνες». Όποιος ενδιαφέρεται για την υγεία του λαού μας τη στελεχώνει γιατί τη βάζει σε πρώτη προτεραιότητα, δεν κλειδώνει τον κόσμο στο σπίτι αφήνοντας απροστάτευτες όλες τις δομές στα νησιά και τη χώρα ούτε σε αυτές τις συνθήκες ψηφίζει 10ωρα δουλειάς, νέα επίθεση στην ασφάλιση και 200€ μισθούς επιδιώκοντας ταυτόχρονα ένα λαό μουγκό!

3η Δεκέμβρη, ας σκεφτούμε: Το 2016 ξεκίνησε από το ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν στο Τέξας η ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοιό SARS, που όμως δεν ολοκληρώθηκε γιατί δεν υπήρχε «επιχειρηματικό ενδιαφέρον», όπως δήλωσε ο Πίτερ Χότεζ Πρύτανης του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι ο SARS και ο COVID είναι  κατά 80% όμοιοι και ότι αν δεν είχαν σταματήσει οι έρευνες θα είχαμε ένα εμβόλιο κορονοιού έτοιμο εγκαίρως για αυτή την πανδημία. Γεγονός που επιβεβαιώνει και ο  αναπληρωτής διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Εμβολίων στο Εθνικό Ινστιτούτο Εμβολίων και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑΙD) των ΗΠΑ. Μπάρνει Γκρέιαμ.

Αυτό είναι το εμπορευματικό σύστημα υγείας που δεν γίνεται  να αποδεχτούμε και πρέπει να αλλάξει. Είναι ζήτημα, κυριολεκτικά ζωής.

 

Το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήλωση Τόνιας Αντωνίου για την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για την παράταση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα κτήρια της Σάμου, Ικαρίας και Χίου

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε την τροπολογία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επέκταση της απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για το έτος

Περισσότερα »
Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι».  Συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Η επίλυση προβλημάτων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου, μας αφορά όλους»

Η παροχή εκπαίδευσης σε μια ευνοούμενη πολιτεία αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, κάποιοι που προφανώς διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρη

Υπογραφή προσκλήσεων από τον Περιφερειάρχη για την υποβολή προτάσεων και δράσεων στο πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε τις παρακάτω προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2021 – 2027 συνολικού προϋπολογισμού 14,3 εκ.

Περισσότερα »