«Μήδεια» : Στους τρεις οι νεκροί από την επέλαση του χιονιά

Επικίνδυνη επιδείνωση του καιρού σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

Φονική έχει αποδειχτεί η κακοκαιρία «Μήδεια», με τον τραγικό απολογισμό των θανάτων να αυξάνεται όσο περνά η ώρα και τα προβλήματα σε δρόμους, ηλεκτροδότηση και υδροδότηση να πληθαίνουν.

Μετά τον θάνατο δύο συνανθρώπων μας, ενός στην Εύβοια και ενός στην Κρήτη, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε σπίτι και σε ποιμνιοστάσιο αντίστοιχα, πληροφορίες που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν αναφέρουν πως ένας ακόμη έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Εύβοιας.

Ο τρίτος νεκρός είναι ένας 75χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο 75χρονος φέρεται να έχασε τη ζωή του όταν, μετά από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του, σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, έχασε τη μάχη με τη ζωή 56χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη. Ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιο, όπου πήγε να ταΐσει τα ζώα του.

Η πρόσβαση του ασθενοφόρου στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή φτάνοντας το ένα μέτρο. Για το λόγο αυτό, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να φτάσουν οι διασώστες στο σημείο.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Στη συνέχεια, έγινε γνωστός ο θάνατος ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του, σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας. Πρόκειται για 80χρονο από το χωριό Τρούπι, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του καθώς η χιονόπτωση ήταν σφοδρή.

Ο ίδιος είχε ειδοποιήσει τις αρχές από αργά το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο. Μάλιστα, καταβλήθηκε προσπάθεια να απογειωθεί ελικόπτερο, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν κατέστη εφικτό.

Σύμφωνα με το MEGA, τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όπου δυστυχώς απεγκλώβισαν τον 80χρονο άνδρα νεκρό.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε αναπνευστικά και παθολογικά προβλήματα και έπρεπε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Πηγή in.gr

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »
Καταστροφή πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής «ΣΤΕΦΑΝΑΣ»

Από 3 έως και 5 Απριλίου, καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής Στεφάνας

Καταστροφές πυρομαχικών της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίο Βολής Στεφάνας από 3 έως και 5 Απριλίου. Επικίνδυνη περιοχή, χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από

Περισσότερα »