Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου και η σύζυγός του σκοτώθηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου και η σύζυγός του σκοτώθηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους στη Σάμο

Αναφορά στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο, κάνουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το site timesofisrael.com αναφέρει ποιος ήταν ο πιλότος και την σχέση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους στην Ελλάδα».

Ο Haim Geron ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Επικοινωνίας. Το ελαφρύ αεροπλάνο που οδηγούσε κατέρρευσε μετά από προφανή τεχνικό λάθος. Ο Haim Geron, μάρτυρας στη δίκη διαφθοράς του πρώην πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, ήταν ένας από τους δύο Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελαφρού αεροσκάφους στην Ελλάδα τη Δευτέρα. Η άλλη ήταν η γυναίκα του, Εsti.

Ο Geron ήταν προηγούμενος αναπληρωτής γενικός διευθυντής για μηχανική και αδειοδότηση στο Υπουργείο Επικοινωνιών. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δύο Ισραηλινοί πετούσαν με μονοκινητήριο αεροσκάφος όταν το ελαφρύ αεροσκάφος κατέβηκε έξω από το νησί της Σάμου, κοντά στην Τουρκία. Αξιωματούχος της ακτοφυλακής δήλωσε στο Reuters ότι τα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αεροσκάφος Cessna 172 φαίνεται ότι υπέστη τεχνικό πρόβλημα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Ο Νετανιάχου δικάζεται για τρεις υποθέσεις διαφθοράς γνωστές ως υπόθεση 1000, υπόθεση 2000 και υπόθεση 4000. Στην υπόθεση 4000, η ​​σοβαρότερη από τις τρεις, ο Νετανιάχου φέρεται να έκανε κατάχρηση εξουσίας όταν διετέλεσε πρωθυπουργός και υπουργός Επικοινωνιών από το 2014. έως το 2017.

Ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη θέση του προκειμένου να ωφελήσει παράνομα και πολύ προσοδοφόρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Shaul Elovitch, του μετόχου ελέγχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Bezeq. Σε αντάλλαγμα, ο Έλοβιτς φέρεται να παρείχε στον Νετανιάχου και την οικογένειά του θετική κάλυψη στον ιστότοπο ειδήσεων Walla που ανήκει στον Έλοβιτς, συμπεριλαμβανομένου του να επιτρέπει στους συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού και τα μέλη της οικογένειάς τους να υπαγορεύουν το περιεχόμενο και την πολιτική σύνταξης σε τακτική βάση.

Τον Μάιο του 2020, ο Geron, πληρεξούσιος δικηγόρος, μίλησε στο Radio 103FM για τη μαρτυρία που είχε δώσει στη δίκη του Νετανιάχου και είπε ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη της υποδομής οπτικών ινών της χώρας, τη βιομηχανία επικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Ερωτηθείς για το αν είχε δει ποτέ κάποια εγκληματική δραστηριότητα στο υπουργείο, ο Γκέρον απάντησε ότι «το δικαστήριο είναι το μόνο που μπορεί να καθορίσει αν κάτι είναι εγκληματικό ή όχι».

Τόνισε ότι δεν ρωτήθηκε για τη συμφωνία Bezeq-Yes, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο της δίκης. Αυτή η συμφωνία, η οποία προήλθε το 2015, αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τον Έλοβιτς, σύμφωνα με την κρατική εισαγγελία, και η δήθεν παρέμβαση του Νετανιάχου για να την εγκρίνει ως υπουργός επικοινωνιών ήταν μέρος της παράνομης πρόωρης συμφωνίας του με τον Έλοβιτς, σύμφωνα με την ταρίφα.

Η υπόθεση 1000 περιλαμβάνει καταγγελίες ότι ο Νετανιάχου λαμβάνει παράνομα δώρα από δισεκατομμυριούχους ευεργέτες. Η υπόθεση 2000 περιλαμβάνει ξεχωριστή φερόμενη συμφωνία quid pro quo με τον εκδότη της εφημερίδας Yedioth Ahronoth, Arnon Mozes, για θετική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης με αντάλλαγμα τη νομοθεσία που αποδυναμώνει μια αντίπαλη εφημερίδα.

Πηγή timesofisrael.com

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ