Μάνος Λογοθέτης για τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Μάνος Λογοθέτης για τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) Σάμου

Στις πρώτες ημέρες λειτουργίας της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη θέση «Ζερβού» αναφέρθηκε στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης.

«Έχουμε φτάσει σε καλούς ρυθμούς, δεν έχουν διαμαρτυρίες και είμαστε σε καλή φάση. Συνολικά 302 μετανάστες φιλοξενούνται στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ ο αριθμός αναμένεται να φτάσει στους περίπου 350, καθώς σταδιακά προσέρχονται και όσοι διέμεναν εκτός του ΚΥΤ», ανέφερε.

Όσον αφορά στις εξόδους των μεταναστών, ο κ. Λογοθέτης είπε:

«Το ωράριο εξόδου είναι 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Σε άλλα μέρη, λόγω κορωνοϊού και υπερπληθυσμού, δεν βγαίνουν πάνω από 600 άτομα την ημέρα. Στη Σάμο, επειδή ο αριθμός τους είναι χαμηλός, δεν έχουμε βάλει ανώτερο όριο για το πόσοι θα εξέρχονται. Αν ποτέ υπάρξει μεγάλος αριθμός, τότε θα μπει όριο».

Μάνος Λογοθέτης για τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) Σάμου

Επίσης, πρόσθεσε πως υπάρχουν διοικητικές ποινές για όσους δεν επιστρέψουν στο ΚΥΤ.

«Αρχικά γίνεται προφορική ενημέρωση πως υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα, τη 2η φορά ενημερώνεται εγγράφως και αν συνεχιστεί προβλέπεται 5 ημέρες απαγόρευση εξόδου και τέλος κράτηση στο ΠΡΟΚΕΠΑ». Στη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή η φύλαξη γίνεται από την αστυνομία, με δύναμη που ανέρχεται στα 35 άτομα ανά βάρδια και από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

«Ανά 30-40 μέτρα μέσα στη Δομή υπάρχει ένας σκοπός για την αποφυγή εικόνων και καταστάσεων που ζήσαμε στο παλιό ΚΥΤ, αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες που πρέπει να ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν θα κινδυνεύουν», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.

Αναφερόμενος σε κατασκευή που έκανε την εμφάνισή της σε χωράφι πλησίον της νέα Δομής (Γιατροί Χωρίς Σύνορα), ο κ. Λογοθέτης τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να ελέγξουν τη νομιμότητά της και πρόσθεσε πως έχει γίνει πρόσκληση σε εγγεγραμμένες ΜΚΟ να εισέλθουν εντός της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι που είδαμε ΜΚΟ να στήνουν σκηνές και χημικές τουαλέτες σε χωράφια, ειδικά από τη στιγμή που τους είπαμε να έρθουν μέσα στη νέα δομή. Περιμένουμε από τις τοπικές αρχές να εξαντλήσουν τα όρια του Νόμου για να δούμε αν είναι νόμιμο. Η πρόσκληση να εισέλθουν εντός της δομής, εφόσον είναι εγγεγραμμένες, παραμένει πάντα ανοιχτή».

Μάνος Λογοθέτης για τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) Σάμου

Σε ερώτηση για τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν στην ΚΕΔ Σάμου, ο Γενικός Γραμματέας είπε πως η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει άμεσα.

«Ζητήσαμε από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο. Πρόθεσή μας η Δομή να είναι ανεξάρτητη, ώστε να μην αναγκάζονται οι μετανάστες να κατεβαίνουν στην πόλη».

Στην ΚΕΔ, όπως είπε, λειτουργεί μικροβιολογικό τμήμα και σύντομα θα προστεθεί και ακτινογραφικό.

«Οπότε δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο, εκτός αν υπάρχει κάτι έκτακτο και σοβαρό. Για κάποιο διάστημα υπάρχουν ραντεβού που θα εξυπηρετηθούν από το νοσηλευτικό ίδρυμα και σταδιακά θα γίνονται στη Δομή»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ