Μάνος Λογοθέτης: Έδωσε πολλές απαντήσεις, μέσα από διάλογο με «φίλους του» στο Facebook

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Μάνος Λογοθέτης: Έδωσε πολλές απαντήσεις, μέσα από διάλογο με «φίλους του» στο Facebook

Αποκαλυπτικός και άκρως ενημερωτικός ήταν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης μέσα από γραπτή συνομιλία που είχε με διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook. Αφορμή ήταν η κοινοποίηση του post  του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, που έγραψε: «Υποσχεθήκαμε στα νησιά ουσιαστική μείωση ροών και αποσυμφόρηση: ροές μειωμένες 90% και αποσυμφόρηση σε 11 χιλιάδες από 41 χιλιάδες πέρυσι στα ΚΥΤ».

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο κ. Δημήτρης Βαλής, Σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιληνιών έγραψε:

«Μάνο καλημέρα θα σου πω δυο πράγματα που δεν έχω καταλάβει. Ο πρωθυπουργός προεκλογικά έλεγε 1% του πληθυσμού στις περιοχές για τους παράνομους μετανάστες. Μετά είχε πει ότι εγώ σέβομαι τις αποφάσεις του ΣΤΕ. Τελικά βλέπω να φτιάχνεται μια μεγαλούπολη εγώ της έχω δώσει και το όνομα Ζερβουκιστάν. Που θα φιλοξενεί με το μέγεθος των στρεμμάτων πάνω από 5.000 μπορεί και 15.000. Δυστυχώς βλέπω ότι το νησί μας πατώνει τουριστικά και θα είμαστε μουσουλμανική μειονότητα. Εσύ σαν Σαμιώτης συναινείς στην ολική καταστροφή. Γιατί γίνεται αυτό;»

Και από κει και πέρα ο κ. Μάνος Λογοθέτης, απαντούσε σε ερωτήσεις – τοποθετήσεις πολιτών του νησιού. Για τον πληθυσμό του νέου ΚΥΤ στου «ΖΕΡΒΟΥ» αλλά και για πολλά άλλα έγραψε:

«Η δομή θα φιλοξενεί μέχρι 3.000 Δημήτρη, το έχουμε επαναλάβει τόσες φορές και δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι επανέρχεστε με νούμερα που είναι εξωπραγματικά. Το 1% είχε μπει ως όριο στην ηπειρωτική χώρα όταν διαμαρτυρόταν και δεν έπαιρνε κανένας Νομός, κανέναν παραπάνω από τα νησιά και εμείς λέγαμε ότι πρέπει να μοιράζεται το βάρος γιατί δεν γίνεται μόνο τα νησιά να σηκώνουν το βάρος. Ένα χρόνο δεν έχουμε αφίξεις στην Σάμο και ο πληθυσμός μειώθηκε στο 1/3 αυτού που ήταν. Προσπαθούμε για το καλύτερο Δημήτρη.»

Μάνος Λογοθέτης: Έδωσε πολλές απαντήσεις, μέσα από διάλογο με «φίλους του» στο Facebook

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι ακούμε την εισήγηση των 1.500 αλλά ο σχεδιασμός μας ήταν για περισσότερους με βάση τα στοιχεία αφίξεων των προηγούμενων χρόνων! Το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του εξέφρασε διαφορετική άποψη κυρίως όμως για συναισθηματικούς και πολιτικούς λόγους».

«Ας ελπίσουμε ότι ακόμα και στην επίθεση θα ανταπεξέλθουμε όπως κάνουμε αυτές τις ημέρες στην Μυτιλήνη όπου με συνοδεία Τουρκικών Σκαφών του Λιμενικού, 4-6 βάρκες επιχειρούν να περάσουν κάθε μέρα. Αυτό που περιγράφεις μπορεί να συμβεί στο μέλλον αν με διαφορετική κυβέρνηση τα σύνορα ανοίξουν ξανά! Όπως το 2015…».

Μάνος Λογοθέτης: Έδωσε πολλές απαντήσεις, μέσα από διάλογο με «φίλους του» στο Facebook

«Το ΣτΕ αποφάσισε επί του θέματος που του είχατε θέσει. Ρωτήσανε όσοι προσέφυγαν για την νομιμότητα της θέσης του κέντρου των 1.200 και το ΣτΕ απάντησε ότι είναι νόμιμη! Αν ρωτήσετε ξανά για τις 3.000 θέσεις την ίδια απάντηση θα πάρετε! Δεν κρίνει το ΣτΕ κάθε κυβερνητική απόφαση παρά μόνο αυτές για τις οποίες προσφεύγει ομάδα πολιτών! Άρα επέτρεψέ μου να σου πω ότι αυτό το επιχείρημα για το ΣτΕ δεν ευσταθεί καθόλου!

Όσο για το ποιος έχει δίκιο τελικά, αυτό θα φανεί στο μέλλον αλλά δεν έχει να κάνει με την χωρητικότητα του κέντρου που θα είναι συνολικά 3.000. Σου θυμίζω ότι η τωρινή του κέντρου στο Βαθύ είναι 680 και είχε φθάσει να φιλοξενεί 7.500 χιλιάδες. Το πόσοι θα βρίσκονται στο νησί έχει να κάνει με το πόσοι φθάνουν στο νησί, με τις διαδικασίες ασύλου, γι’ αυτό και τις επιταχύναμε και με το πόσοι επιστρέφονται είτε στην Τουρκία είτε στην χώρα τους.

Το όλο θέμα είναι πολύ σύνθετο και δεν αντιμετωπίζεται στο Facebook, συγνώμη αν σε κούρασα με λεπτομέρειες αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς εκεί κρύβεται η αλήθεια».

Μάνος Λογοθέτης: Έδωσε πολλές απαντήσεις, μέσα από διάλογο με «φίλους του» στο Facebook

«Σχετικά με τους σεισμόπληκτους άμεσα δώσαμε τότε όσα κοντέινερ μας ζητήθηκαν και παρόλα αυτά κατηγορηθήκαμε ότι καθυστερούμε την μετεγκατάσταση στου Ζερβού!!!! Η κοινωνία δεν εκφράζεται ενιαία και δεν έχει ένα ζητούμενο… έτσι είναι πάντα στην πολιτική δεν μπορείς να ικανοποιήσεις ποτέ το 100%. Ακούς και σέβεσαι την κριτική, έχεις πλάνο και στόχο, προχωράς και ξέρεις ότι μπορεί να δικαιωθείς… στην χώρα μας άλλωστε μεγάλοι ευεργέτες κατηγορήθηκαν ως προδότες και φυλακίστηκαν… στο νησί μας επίσης εκδιώχθηκαν και κινδύνεψαν με την ζωή τους…».

«Προέρχεται από τις μειωμένες ροές λόγω της καλύτερης επιτήρησης των συνόρων, από τον κορωνοϊό αλλά και από την ταχύτερη διαδικασία ασύλου. Επίσης από την συνεχή προσπάθεια του Υπουργείου στις δομές της ενδοχώρας να παραμένουν μόνο όσοι δικαιούνται να παραμένουν αλλά και από την συνεχή πίεσή μας στους φορείς του προγράμματος στέγασης σε διαμερίσματα ΕΣΤΙΑ να κάνουν πιο αποτελεσματική διαχείριση των διαθεσίμων διαμερισμάτων.

Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω ότι όταν ανέλαβα το πρόγραμμα από την UNHCR λίγους μήνες πριν διαπίστωσα ότι το 1/4 των θέσεων δεν χρησιμοποιούνται για τεχνικούς λόγους, δηλαδή 5.000 θέσεις έμεναν κενές επειδή είχε χαλάσει ένα κρεβάτι ή δεν είχαν αλλάξει τη λάμπα φωτισμού! Με πίεση και σκληρή δουλειά βρίσκεις θέσεις στέγασης και έτσι μεταφέρεις άμεσα κόσμο από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και πετυχαίνεις την αποσυμφόρηση».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ