Μάνος Γιοκαρίνης: «Ελπίζουμε οι καταναλωτές να επανέλθουν στην κανονικότητα όσο αφορά την αγορά»

Μάνος Γιοκαρίνης: «Ελπίζουμε  οι καταναλωτές να επανέλθουν στην κανονικότητα όσο αφορά την αγορά»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4,», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κ. Μάνος Γιοκαρίνης.

Η πανδημία του κορωνοϊού άφησε πολλές ανοιχτές πληγές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, ένας από αυτούς και ο εμπορικός κλάδος. Σε κάποιες επιχειρήσεις υπήρχε η δυνατότητα αγορών μέσω e-shop, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό για όλους.

«Στο lockdown ήταν μεγάλο πρόβλημα ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες στηριζόντουσαν μόνο στην επίσκεψη του πελάτη, μερικοί δεν είχαν καθόλου δραστηριότητα. Εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα βασικά προϊόντα που έπρεπε ο καταναλωτής να επισκεφτεί το κατάστημα, όλα τα άλλα γινόντουσαν από απόσταση».

Για τη χρήση μάσκας και τα πρόστιμα ο κ. Γιοκαρίνης είπε:

«Μέχρι στιγμής κάτι εικασίες ειπώθηκαν τις πρώτες ημέρες, αλλά γενικότερα δεν είχαμε κάτι σημαντικό ή επιλήψιμο. Βγάλαμε και ένα φωτογραφικό άλμπουμ από κάποιες επιχειρήσεις που ήθελαν να μας υποστηρίξουν σε αυτό το κομμάτι και περιμένουμε και από άλλους να συμμετέχουν, να δει ο κόσμος ότι τηρούμε τις προδιαγραφές  όσον αφορά τα μέτρα προστασίας για τον Covid.

Η κίνηση στην αγορά είναι νωχελική, ελπίζουμε τώρα που σιγά σιγά ο κόσμος επιστρέφει στην καθημερινότητά του από τις διακοπές ή την ξεκούραση και την χαλάρωση, να επανέλθουν και σε μια κανονικότητα στην αγορά».

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα, εκδηλώσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν λόγω κορωνοϊού, αλλά ο σύλλογος ψάχνει τρόπους για τόνωση της αγοράς και να ανέβει η διάθεση του αγοραστικού κοινού. Σε συνομιλίες του κ. Γιοκαρίνη με άλλους εμπορικούς συλλόγους επιβεβαίωσε το γεγονός της μεγάλης πτώσης τζίρου και σε άλλα νησιά.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα