Μάνος Βαλής: «Πρέπει να μας δείξουν το δρόμο πως μπορούμε τα επόμενα χρόνια να βάλουμε τη Σάμο σαν προορισμό κρουαζιερόπλοιων»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης και οι δύο Δήμαρχοι της Σάμου κ.κ.

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Αυτοδιοικητικών και Εκκλησιαστικών αρχών του νησιού μας, που από κοινού με προσωπική τους παρουσία προσκάλεσαν τον αρχιεπίσκοπο

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων

Από το Τμήμα Τροχαίας Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (30/05), στο οδικό δίκτυο Βαθέος – Καρλοβάσου. Ειδικότερα και σύμφωνα

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Επαγγελματιών Πυθαγορείου Μάνος Βαλής

Με το ξεκίνημα της τουριστικής χρονιάς και τις προβλέψεις για μία καλή σεζόν, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, κ. Μάνος Βαλής.

Ο κ. Βαλής επισκέφθηκε την Κλειστή Δομή Σάμου, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καθώς είχαν προγραμματίσει «Ημέρα καριέρας», μέσα στη δομή, με καλεσμένους τους συλλόγους ξενοδόχων, εστίασης και επαγγελματίες.

Όπως είπε ο κ. Βαλής, η διοργάνωση από την Ύπατη Αρμοστεία ήταν εξαιρετική. Αφορούσε άτομα με άδεια παραμονής και φυσικά άτομα που επιθυμούν να παραμείνουν στη Σάμο. Έδειξαν ενδιαφέρον περίπου 50 άτομα.

«Είναι κάτι, που προσπαθούμε να το κάνουμε αρκετά χρόνια, ως Ένωση Ξενοδόχων και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που έγινε φέτος, γιατί βρήκαμε τον τρόπο και τον δρόμο να το κάνουμε κάποιες άλλες φορές πιο νωρίς».

Ο κ. Βαλής τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτά τα άτομα να αρχίσουν να μπαίνουν σε επιχειρήσεις, ώστε να αισθανθούν ότι έχουν ένα μέλλον.

Ο κ. Βαλής ανέφερε ότι στη Σάμο έχουμε δεδομένες κλίνες, άρα για να έρθει περισσότερος κόσμος χρειάζεται αναβάθμιση αλλά, για την τόνωση του τουρισμού χρειάζεται και το κομμάτι της κρουαζιέρας. Ένα κομμάτι του τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται υπερβολικά χαμηλά η Σάμος.

«Ως Ένωση Ξενοδόχων είχαμε προτείνει στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, να βρεθεί μια εταιρεία που θα μπορέσει να αναλάβει την προώθηση της Σάμου σε συγκεκριμένες εταιρείες, που έχουν κρουαζιέρες στο Αιγαίο, σε συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά παράλληλα να μας πουν εκτός από το να έρθουν κρουαζιερόπλοια, τι δομές χρειάζονται, τι πρωτόκολλα ασφαλείας χρειάζονται, τι περιβαλλοντικά χρειάζονται. Στην ουσία να μας δείξουν τον δρόμο πως μπορούμε τα επόμενα χρόνια να βάλουμε τη Σάμο σαν προορισμό κρουαζιερόπλοιων».

Για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Δήμο, με τον κ. Στάντζο, τον κ. Έλληνα, την κ. Κάιλα, τον κ. Διονυσίου και τον κ. Μητσό, όπου έγινε μία παρουσίαση από εταιρεία, για το τι γίνεται παγκόσμια και τα οφέλη της κρουαζιέρας για το νησί. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον υψηλό τουρισμό και για κρουαζιερόπλοια 200-600 ατόμων, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, για μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια αλλά και την ξεχωριστή εμπειρία, που θα μπορούσε να προσφέρει το νησί.

«Ο στόχος μας δεν είναι να φέρουμε κρουαζιερόπλοια, για αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος ότι από του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε κρουαζιερόπλοια, το δύσκολο είναι να τα κρατήσουμε, γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλα πρωτόκολλα ασφαλείας, υπάρχουν θέματα περιβαλλοντικά».

Για τη φιλοξενία των τουριστικών πρακτόρων στη Σάμο, από 5 έως 7 Μαΐου, ο κ. Βαλής είπε ότι πρόκειται για μία δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, οι οποίοι θα επισκεφτούν όλο το νησί. Μια κίνηση απόλυτα στοχευμένη, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ