Κώστας Βογιατζής: «Τα κτήρια που φιλοξενούν τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι σε μία καλή κατάσταση μετά τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί»

Κώστας Βογιατζής: «Τα κτήρια που φιλοξενούν τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι σε μία καλή κατάσταση μετά τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Κώστας Βογιατζής, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Β΄Θμιας Επιτροπής Παιδείας

«Τα κτήρια που φιλοξενούν τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι σε μία καλή κατάσταση μετά τον πρώτο έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί. Το Γενικό Λύκειο και το Μαυρογένειο και το ΕΠΑΛ ανήκουν στην κατηγορία Α, που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά, όταν δοθεί η εντολή.

Το 1ο-2ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Γυμνάσιο ανήκουν στην κατηγορία Α-Β και ένα μέρος αυτών είναι στην κατηγορία Δ που είναι το κλειστό γυμναστήριο των Γυμνασίων και πρέπει να γίνει μελέτη, γιατί σε πρώτη φάση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Τα συγκροτήματα των σχολείων που είναι Α-Β και αυτά μπορούν να λειτουργήσουν. Το γυμνάσιο Πυθαγορείου ανήκει στην κατηγορία Β που μπορεί να λειτουργήσει και αυτό από την πρώτη στιγμή και το γυμνάσιο Πύργου ανήκει στην κατηγορία Δ, που εκεί δεν μπορεί να λειτουργήσει, χρειάζεται ειδική μελέτη. Υπάρχει πρόταση από την προϊσταμένη της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης να γίνει μεταστέγαση με το Δημοτικό Σχολείο Πύργου».

Κάποια σχολεία έχουν μεγαλύτερα προβλήματα και ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι απαραίτητες λύσεις. Στα σχολικά κτήρια κατηγορίας Β υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές να κάνουν κανονικά μάθημα και παράλληλα σε ελεύθερες ώρες, σε Σ/Κ ή γιορτές να γίνονται οι οποιεσδήποτε εργασίες χρειάζονται.

Η τηλεκπαίδευση έχει ξεκινήσει, με προβλήματα, αλλά το 70-80% των μαθητών παρακολουθεί το σύστημα. Τα σχολεία έχουν ελλείψεις σε 190 τάμπλετς περίπου στην Δευτεροβάθμια για να καλυφθούν οι μαθητές και να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ζητήσει να γίνει και δευτεροβάθμιος έλεγχος στις σχολικές μονάδες λόγω των συνεχιζόμενων μετασεισμών.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »