Κώστας Έλληνας: «Τη Μ. Πέμπτη ξεκινούν τα πρώτα γκρούπ από την Ολλανδία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Κώστας Έλληνας: «Τη Μ. Πέμπτη ξεκινούν τα πρώτα γκρούπ από την Ολλανδία»

Στο ξεκίνημα της τουριστικης σεζόν, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο τουριστικός πράκτορας κ. Κ. Έλληνας, managing director της Samos Holidays.

Αν και είχε ξεκινήσει αρκετά καλά η όλη κατάσταση στο θέμα του τουρισμού, ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί άλλα δεδομένα και αλλαγές, παρ’ όλα αυτά τη Μ. Πέμπτη ξεκινούν τα πρώτα γκρουπ από την Ολλανδία.

«Έρχονται γύρω στα 200 άτομα σύνολο, είναι καλό για αρχή γιατί η επόμενη πτήση είναι τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Μ. Πέμπτη, περιμένουμε δύο πτήσεις από την Ολλανδία και μία πτήση από την Αθήνα. Τη Μ. Παρασκευή θα μας έρθει άλλο ένα μικρό γκρουπάκι από Αθήνα και από την εβδομάδα του Πάσχα ξεκινάμε σε εβδομαδιαία βάση πια με τρεις (3) πτήσεις από την Ολλανδία και δύο από την Αθήνα. Φαίνονται καλά τα πράγματα όσον αφορά την κινητικότητα που υπάρχει.

Φυσικά, έχουμε μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια που περάσαμε με τον κορωνοϊό, σεισμό, τα επακόλουθα από το μεταναστευτικό κύμα, που μας έπληξαν πάρα πολύ στη Σάμο. Οπότε, βλέπουμε τώρα μία κινητικότητα και καταφέραμε σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε, με τις επαφές μας, με τη διαρκή δουλειά προς το εξωτερικό να κρατήσουμε τη Σάμο στους πρωταρχικούς προορισμούς της Ευρώπης, γιατί αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας και φάνηκε αμέσως ότι με την πρώτη χρονιά που ξεκινά σε νορμάλ κατάσταση η σεζόν, να έχουμε πτήση από τον Απρίλιο, να έχουμε και τη μεγάλη βοήθεια από Αθηναϊκό τουριστικό γραφείο, το οποίο από πέρυσι κάναμε πολύ μεγάλη δουλειά, τους φέραμε εδώ να δουν το νησί και να μπορέσουμε να έχουμε μία διαρκή παρουσίαση της Σάμου στην Αθήνα, γιατί μιλάμε για δύο γκρουπ την εβδομάδα, για όλη τη σεζόν, οπότε και η διαφήμιση είναι ανάλογη, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ».

Τα πρώτα γκρουπ θα διαμένουν στην πόλη της Σάμου, ενώ από τις αρχές Μαΐου, όπως είπε ο κ. Έλληνας θα είναι για όλο το νησί. Τα γκρουπ από Αθήνα αφορούν Έλληνες τουρίστες, κάτι που παλεύουν χρόνια να γίνει, καθώς λόγω του μεταναστευτικού είχαν εξαλειφθεί τα γκρουπ Ελλήνων.

Όσον αφορά το θέμα της οικονομίας, το ενεργειακό, τις συνεχείς ανατιμήσεις, τα θέματα καυσίμων και τον πόλεμο στην Ουκρανία, επηρεάζουν τους Ευρωπαίους πολίτες που επιλέγουν τη χώρα μας και το νησί μας για τουρισμό.

Κώστας Έλληνας: «Τη Μ. Πέμπτη ξεκινούν τα πρώτα γκρούπ από την Ολλανδία»

Όμως, όπως τόνισε ο κ. Έλληνας, όπως όλα τα πράγματα, ξεχνιέται και ο πόλεμος.

«Βλέποντας οι Ευρωπαίοι ότι ο πόλεμος φέρνει μεγάλη διάρκεια και αρχίζει και μπαίνει μέσα στη ζωή μας, έχοντας και δύο χρόνια τα οποία δεν έχουν ταξιδέψει, δεν έχουν φύγει από τις χώρες τους να πάνε να ξεσκάσουν, βλέπουμε ότι αρχίζουν και το ξεπερνούν». Το κύριο πρόβλημα, όπως είπε ο κ. Έλληνας, είναι η ακρίβεια με τα καύσιμα, με το φυσικό αέριο σε όλη την Ευρώπη, το οποίο αυτό είναι τώρα το πρόβλημα και προσπαθούν να το ξεπεράσουν. Τα τουριστικά γραφεία έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραμείνουν στις ίδιες τιμές- πακέτο, μειώνοντας το κέρδος, ώστε να διατηρηθεί η κινητικότητα και να νιώσει ασφάλεια ο κόσμος.

Σημαντικό δε, να σταθεί η κυβέρνηση δίπλα στους επαγγελματίες του τουρισμού για να μπορέσουν να επιβιώσουν από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ένα άλλο πρόβλημα, που παρουσιάζεται ακόμα και στην Κρήτη, είναι ότι πολλοί επαγγελματίες δεν ανοίγουν τα καταστήματά τους, κατάσταση που δε βοηθά τη διαφήμιση του νησιού, ενώ κλείνοντας ο κ. Έλληνας τόνισε ότι θα πρέπει και οι Δήμοι να ετοιμαστούν και να πράξουν τα ανάλογα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ