Κων/νος Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι για το σφαγείο στη Σάμο. Περιμένουμε υπόδειξη χώρου από τους δύο Δημάρχους»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Κων/νος Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι για το σφαγείο στη Σάμο. Περιμένουμε υπόδειξη χώρου από τους δύο Δημάρχους»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί μας, την Παρασκευή 15 Απριλίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ.  Απόστολου Αλατζά.

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα του σφαγείου λέγοντας ότι το ζήτημα του το είχε θέσει στις 8 Ιανουαρίου 2022 η Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννη Ανδρεάδου και στις 28 Ιανουαρίου 2022 που βρέθηκε στην Ικαρία είπε στον δήμαρχο κ. Καλαμπόγια ότι η Περιφέρεια, παρ` ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αλλά δημοτική, είναι ωστόσο διατεθειμένη να βοηθήσει στην δημιουργία σφαγείου έτσι ώστε να μην εξαρτώνται η Σάμος και η Ικαρία από άλλα νησιά και ζήτησε από τους δημάρχους να υποδείξουν το σημείο χωροθέτησης.

Το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας έλαβε απόφαση για το σημείο δημιουργίας του σφαγείου. Ακολούθως το θέμα τέθηκε και στους δύο δήμους της Σάμου με στόχο να βρεθεί από κοινού το κατάλληλο σημείο. Μάλιστα στις 7 Φεβρουαρίου ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλλος επισκέφθηκε γι` αυτό το λόγο τη Σάμο και συγκάλεσε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Λυμπερη και από μέρους του Δήμου Ανατολικής Σάμου του κ. Βαλκαμλή καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη.

Κων/νος Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι για το σφαγείο στη Σάμο. Περιμένουμε υπόδειξη χώρου από τους δύο Δημάρχους»

«Δεν είχα καμία υπόδειξη από τη Σάμο» είπε ο κ. Μουτζούρης και τόνισε ότι θα δοθούν από 800.000 ευρώ έως 1 εκ. ευρώ για το κάθε σφαγείο. Ο Περιφερειάρχης είπε ότι επαναλήφθηκε η σύσκεψη στις 14 Απριλίου 2022 και συζητήθηκαν δύο πιθανές θέσεις. Η μια υποδείχθηκε από έναν κτηνοτρόφο αλλά υπάρχουν πολεοδομικά προβλήματα τα οποία θα εξεταστεί εάν μπορούν να αρθούν, ενώ ο Μητροπολίτης Σάμου δήλωσε την πρόθεσή του να παραχωρήσει μια έκταση στην περιοχή Κουρούντερε. «Πρέπει να έχουμε μια υπόδειξη από τους δύο δημάρχους» είπε και υπογράμμισε ότι είναι ένα σημαντικό θέμα η δημιουργία του σφαγείου. «Εμείς θα βρούμε τον μελετητή και τον κατασκευαστή, θα κάνουμε το σφαγείο και θα τους το παραδώσουμε για να το εκμεταλλευτούν όπως εκείνοι θέλουν» ανέφερε.

Ο κ. Μουτζούρης ακόμη αναφέρθηκε στο λιμενικό καταφύγιο του Ηραίου το οποίο νομιμοποιήθηκε και πριν από δύο ημέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντάχθηκε το έργο της κατασκευής του λιμένα  στο πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του ΕΣΠΑ.

Κων/νος Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι για το σφαγείο στη Σάμο. Περιμένουμε υπόδειξη χώρου από τους δύο Δημάρχους»

«Θα πάμε με ταχείς ρυθμούς στην κατασκευή» τόνισε αλλά επεσήμανε πως θα υπάρξει διάβρωση στην ακτή, αριστερά του λιμενίσκου και γι` αυτό θα πρέπει να υπάρξουν έργα ανάσχεσης της διάβρωσης όπως κυματοθραύστες.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Περιφερειάρχης από τα 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο τα οποία επισκέφτηκε και εξήρε τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους ενώ ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα ρομποτικής για το οποίο ετοιμάζεται το 2ο Νηπιαγωγείο.

«Τέτοια σχολεία θέλουμε. Συγχαίρω τις εκπαιδευτικούς και ελπίζω να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση αυτό που κάνουν» είπε. Επίσης αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε στο Καρλόβασι με όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρη στη διάρκεια της οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα των κοινοτήτων. Στα ζητήματα που τέθηκαν όπως είπε δόθηκαν την επομένη κιόλας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Το κύριο ζήτημα που ετέθη από τις ορεινές κυρίως κοινότητες ήταν η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου και όπως είπε ο κ. Μουτζούρης υπέγραψε, την Παρασκευή 15 Απριλίου 3 προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για την δυτική, την βόρεια και τη νότια Σάμου με στόχο να ενταχθούν κατά προτεραιότητα όσα τέθηκαν από τους προέδρους. Ακόμη τέθηκε το θέμα του σχολικού λεωφορείου στα Κοντακαίικα που δεν μπορεί να μπει στο χωριό και τα παιδιά περπατούν ενάμιση χιλιόμετρο, η αποπεράτωση του γηπέδου στα Κοντακαίικα και άλλα.

Ακόμη αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο αγοράζει προϊόντα για να διανείμει τρόφιμα σε απόρους και δήλωσε ευτυχής που τώρα θα λειτουργήσει και στη Χίο που δεν υπήρχε κι έτσι η δομή θα υπάρχει και στα τρία μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ακόμη είπε ότι η Περιφέρεια περιμένει 9 μικρά λεωφορεία προκειμένου να δοθούν από ένα σε κάθε νησί, ένα έργο στο οποίο υπήρξε καθυστέρηση αλλά θα λυθούν τα προβλήματα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του βρέθηκε και σε έργα που υλοποιούνται όπως τον τουριστικό λιμένα του Βαθέος, είχε συνάντηση με μελετητή εξ Αθηνών για το έργο του Λιμένα του Κοκκαρίου και του Λιμένα του Καρλοβασίου ενώ επισκέφθηκε και το έργο στο Καλάμι στο οποίο όπως είπε παρ`ότι είναι μικρό έργο είναι περίπλοκο. Ακόμη είπε ότι και το έργο της Περιμετρικής είναι σύνθετο.

Κων/νος Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι για το σφαγείο στη Σάμο. Περιμένουμε υπόδειξη χώρου από τους δύο Δημάρχους»

«Είναι περίπλοκο έργο, δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξουμε με αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμη ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου και σημείωσε πως  ο διευθυντής της κ. Πυργιώτης ζήτησε την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών στην δημιουργία ενός αιθρίου που θα λειτουργήσει ως επέκταση του υπάρχοντος χώρου που θα φιλοξενήσει συλλογές βιβλίων και θα λειτουργήσει και ως χώρος ανάγνωσης για τον οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη.

«Ήταν εντυπωσιακή η βιβλιοθήκη, τους συγχαίρω γι` αυτό που κάνουν» είπε. Ακόμη ο κ. Μουτζούρης συναντήθηκε με τους προέδρους των Κοινοτήτων Σαμίων, του Άνω Βαθέος και του Παλαιοκάστρου. Με τον τελευταίο συζήτησαν το θέμα του περιμετρικού δρόμου του Παλαιοκάστρου και υπήρξε και επικοινωνία  με τον Βουλευτή προκειμένου το έργο, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δήλωσε ακόμη ότι το ΕΣΠΑ προχωρά στην πληρωμή των απαλλοτριώσεων για την Παράκαμψη του Πυθαγορείου προκειμένου το έργο να προχωρήσει γρήγορα καθώς όπως είπε το Πυθαγόρειο είναι  η κορωνίδα του τουρισμού του Βορείου Αιγαίου.

Ανέφερε ακόμη ότι εντάχθηκε  η Παράκαμψη του Ευδήλου και σύντομα θα ξεκινήσει. «Δεν σας λέω ότι κάναμε θαύματα αλλά προσπαθούμε και θα μας κρίνετε εσείς» είπε.

Ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την πλήρη ευαρέσκειά του για τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, λέγοντας ότι άκουσε πολύ ευμενή σχόλια για το έργο του και τον ευχαρίστησε, τόσο εκείνον όσο και το επιτελείο του. Ιδιαίτερα ευμενή σχόλια έκανε και για την Τεχνική Υπηρεσία και τον διευθυντή της τον κ. Βασιλείου.

Κων/νος Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι για το σφαγείο στη Σάμο. Περιμένουμε υπόδειξη χώρου από τους δύο Δημάρχους»

Τέλος ο κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι εκ νέου υποψήφιος και μάλιστα ανεξάρτητος.

«Δεν θα επιδιώξουμε χρίσματα. Είδα ότι στην αυτοδιοίκηση καλό είναι να έχει κανείς τις πολιτικές πεποιθήσεις του αλλά να διατηρεί την ανεξαρτησία της σκέψεως και της δράσεως» είπε.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης συμπλήρωσε ότι ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος της Στήνιας και προχωρά το έργο στο ΚΕΓΕ προκειμένου το κτίριο να παραδοθεί προς χρήση στο Μουσικό Σχολείο.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ