Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Είναι το ευτυχέστερο ταξίδι που κάνω στη Σάμο, γιατί είχαμε την ευτυχή σύμπτωση πέντε (5) πολύ ευχάριστων γεγονότων για το νησί»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου είχαν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Γεώργιος

Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Είναι το ευτυχέστερο ταξίδι που κάνω στη Σάμο, γιατί είχαμε την ευτυχή σύμπτωση πέντε (5) πολύ ευχάριστων γεγονότων για το νησί»

Είναι το ευτυχέστερο ταξίδι που κάνω εκτός Λέσβου, σήμερα στη Σάμο, γιατί είχαμε την ευτυχή σύμπτωση πέντε (5) πολύ ευχάριστων γεγονότων για το νησί της Σάμου. Το πρώτο και το μεγαλύτερο ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, η οποία έχει και ένα πολύ μεγάλο έργο στη Λέσβο, να υπογράψουμε τη σύμβαση εκδουλεύσεως του έργου παράκαμψη του Πυθαγορείου, προϋπολογισμού άνω των 12 εκ. ευρώ.

Είναι ένα έργο, που επί είκοσι έτη, συζητείται στην Περιφέρεια, στη Νομαρχία, ως ένα πολύ απαραίτητο έργο, διότι θα ελαφρύνει, θα είναι ένα έργο ανάσα για τη Σάμο αλλά κυρίως για την κορωνίδα του τουρισμού του Β. Αιγαίου, το Πυθαγόρειο. Μάλιστα, μόλις προχθές, ζήσαμε της συμπτώσεως δύο πούλμαν αντιθετόντος βαίνοντας τα οποία συνέπεσαν στο στενό του Πυθαγορείου. Αυτό το έργο θα ανοίξει πολλές προοπτικές, για τη Σάμο, για πολλές επισκέψεις.

Το δεύτερο, ήταν ότι ήρθαμε με τον ανάδοχο του έργου Λιμένας Ηραίου. Ύστερα από 50 χρόνια, ήδη η κατασκευή ανατέθηκε σε ανάδοχο κατασκευής. Είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει ανάσα στους αλιείς του Ηραίου και ευρύτερα, γιατί σήμερα είναι εκτεθειμένοι στον καιρό. Μετά από πολλές διαδικασίες και θέλω να συγχαρώ την τοπική Αντιπεριφέρεια και την Τεχνική Υπηρεσία, για τον αγώνα αυτόν, που έκαναν, για να υπερβούν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ανάδοχο.

Το τρίτο ευχάριστο γεγονός είναι, ότι σήμερα θα προβούμε στα εγκαίνια, ενός συμβολικού κτιρίου, ενός σημαδιακού κτιρίου, για τη Σάμο, του Επικούρειου. Το Επικούρειο είναι ένα κτίριο του οποίου η χρήση δόθηκε στην Περιφέρεια πριν από κάποια χρόνια, με το αίτημα να το ολοκληρώσει, την ανακατασκευή του, την επιδιόρθωση του. Σήμερα, ύστερα από πολλούς αγώνες, φτάνουμε στα εγκαίνια του κτιρίου.

Το τέταρτο γεγονός είναι ότι σήμερα αρχίζει ένα πολύ μεγάλο συνέδριο, Γυναίκα και Υγεία και Μακροημέρευση, που θα γίνει σε γνωστό ξενοδοχείο της Σάμου και θα έχουμε διαπρεπείς επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, κυρίως από την Αθήνα. Το διοργανώνει ο διαπρεπής καθηγητής και βουλευτής Σάμου κ.Στεφανάδης και θα έχει διαπρεπή πάνελ και ομιλητές. Θα έρθουν και διάφοροι υπουργοί και έτσι σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να παραστούμε και να το εγκαινιάσουμε.

Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Είναι το ευτυχέστερο ταξίδι που κάνω στη Σάμο, γιατί είχαμε την ευτυχή σύμπτωση πέντε (5) πολύ ευχάριστων γεγονότων για το νησί»

Το δε πέμπτο γεγονός είναι ότι, με μεγάλη χαρά είδα ότι το κτίριο του ΚΕΓΕ, που υπάγεται στην Περιφέρεια, το διαθέσαμε για να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο της Σάμου, δώσαμε αυτό το κτίριο, το διαμορφώνουμε με δαπάνη της Περιφέρειας και βαδίζει καλά, είδα ένα ευπρεπέστατο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει οσονούπω το Μουσικό Σχολείο, έως ότου πάει στη μόνιμη στέγη του.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης όσο αφορά  την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ – ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 12.448.430,02 ευρώ μετά την έκπτωση και πλέον ΦΠΑ, όπου ανάδοχος είναι η εταιρία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. δήλωσε:

««Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σήμερα μπαίνει η σφραγίδα της Περιφερειακής Αρχής σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής που υλοποιείται όχι στην Σάμο αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η παράκαμψη του Πυθαγόρειου θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών και όχι μόνο. Οι υποδομές και η ύπαρξη σύγχρονων οδικών αξόνων στις νήσους αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ως Περιφερειακή Αρχή.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Σάμου Βασίλειο Πανουράκη, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργο Βασιλείου και τα στελέχη της Υπηρεσίας για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους στην μέχρι τώρα  πορεία υλοποίησης του παραπάνω έργου».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ