Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους Δημάρχους της Σάμου για τη δημιουργία σφαγείου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Κώστας Μουτζούρης: Αν δεν υπάρξει θετική αντίδραση της Κυβέρνησης, προς αυτά που ζητά η τοπική κοινωνία του Αιγαίου, θα αντιδράσουμε πολύ σκληρά, πολύ δυναμικά

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε Συμβάσεις Κατασκευής έργων στη Σάμο και συγκεκριμένα, αποκατάσταση ζημιών στον νέο λιμένα Καρλοβάσου και στο αλιευτικό καταφύγιο, προϋπολογισμού έργου 759.811 €, την άρση της επικινδυνότητας και την αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Καρλόβασι-Χώρα, προϋπολογισμού 161.666€.

Επίσης, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όσον αφορά την παραλιακή Βαθέος εκπονείται μελέτη για διαμόρφωση παραλίας εντός της πόλης και στο σύντομο μέλλον θα παραδοθεί η μελέτη στην υπηρεσία για δημοπράτηση. Η μελέτη διαμόρφωσης της παραλίας σε συνδυασμό με την κατασκευή γηπέδου Beach Volley και πίστας skate δίπλα, θα δώσει στην παραλιακή Βαθέος άλλη διάσταση. Η κατασκευή γηπέδου BEACH VOLLEY, που πρόκειται να τοποθετηθεί σε τμήμα του χώρου, που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η παιδική χαρά για νήπια, επί της χερσαίας ζώνης, στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη Σάμου και κατασκευή πίστας skate ( τροχοσανίδας).

Αναφορικά για τα θέματα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κ. Κ. Μουτζούρης. Ο κ. Μουτζούρης βρέθηκε στη Σάμο, όπου είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. B. Πανουράκη και τους Δημάρχους της Σάμου.

«Κάνουμε μία αναβάθμιση του θαλάσσιου μετώπου Βαθέος. Αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας τεχνητής παραλίας σε κάποιο σημείο, που υπήρχε παλιά και δεν υπάρχει τώρα και εκπονείτε για αυτό το θέμα μελέτη στην Αθήνα. Τα σχέδια της μελέτης τα έχω δει, γιατί είναι ειδικότητα δικιά μου και αυτό το έργο θα συνδυαστεί, το παράκτιο έργο το θαλάσσιο με ένα έργο επάκτιο, στην παράκτια ζώνη στην κατασκευή ενός γηπέδου skate, και αυτός ο συνδυασμός των δύο έργων, όταν υλοποιηθούν, θα είναι μία σημαντική αναβάθμιση και θα προσελκύσει κόσμο στο θαλάσσιο μέτωπο Βαθέος».

Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους Δημάρχους της Σάμου για τη δημιουργία σφαγείου»

Όπως τόνισε ο κ. Μουτζούρης, τα νέα έργα δε θα επηρεάσουν τα γήπεδα τένις, που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά θα την αναβαθμίσουν. Για την αποκατάσταση των ζημιών στο νέο λιμένα Καρλοβάσου και στο αλιευτικό καταφύγιο, ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα, που θα προσφέρουν πολλά στο Καρλόβασι.

«Ταυτόχρονα, επισκέφθηκα επίσης τη θέση Αυλάκια, ανάμεσα στο Βαθύ και το Καρλόβασι, όπου είχαν πέσει τα πραμνή, γίνονται έργα τα οποία, όπως με διαβεβαίωσαν θα είναι έτοιμα τέλος Οκτωβρίου, φέτος».

Επίσης θα γίνει άρση της επικινδυνότητας και θα αποκατασταθούν κάποιες ζημιές, στην επαρχιακή οδό Καρλόβασι-Χώρα, ενώ γίνονται προσπάθειες για το Μουσικό σχολείο, τα οποία έχουν θέμα πανελλαδικά ως προς την εγκατάσταση τους σε κτίρια.

Για το θέμα των σφαγείων, ο κ. Μουτζούρης, ανέφερε πως, δεν μπορεί να κατανοήσει πως τα ζώα σφάζονται κάτω από δένδρα και πρότεινε στους δημάρχους να βρουν περιοχές για σφαγεία, ώστε να δημιουργηθούν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση, μόνο ο Δήμος Ικαρίας κάνει προσπάθειες για την εύρεση χώρου, ενώ στη Σάμο, ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση.

Για τις επερχόμενες εκλογές των αυτοδιοικητικών το 2023, έχουν αρχίσει ήδη κάποιες κινήσεις, όπως ο κ. Μαλέλης, ο οποίος έχει βγει επιθετικά σε δελτία τύπου.

Αυτό, που σχολίασε ο κ. Μουτζούρης, είναι το εξής: «H συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσων περισσότερων γίνεται Ελλήνων πολιτών, που πληρούν τις προϋποθέσεις, τα ενισχύει μια Δημοκρατική διαδικασία. Ο κόσμος έχει πιο πολλούς να επιλέξει, να προτείνει και να ψηφίσει. Είναι πολύ θετικό το να υπάρχουν υποψήφιοι”.

Ο ίδιος, όπως πρόσθεσε, έχει συνηθίσει σε μία άλλη παιδεία, άλλη κουλτούρα και δεν ακολουθεί αυτόν τον δρόμο.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ