Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 24χρονου που τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Καρλόβασι

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 24χρονου νεαρού που τραυματίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/10) στον παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου και στο ύψος περίπου της Αγίας Πελαγίας. Για το ατύχημα μίλησε στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης:

«22:59 δέχτηκε τηλεφώνημα το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Καρλοβάσου και άμεσα μετέβησαν στο σημείο με δύο οχήματα που διαθέτει, σαν πρώτη έξοδο, σαν διάσωση και ενημερώθηκε η κεντρική υπηρεσία και περαιτέρω έσπευσαν άλλα δύο οχήματα. Δηλαδή, στο σύνολο των οχημάτων της υπηρεσίας μας, μετέβησαν τέσσερα (4) οχήματα με οκτώ (8) άντρες. Ένα ιδιαίτερο συμβάν, διότι είχαμε μία πτώση οχήματος από το επίπεδο του δρόμου στην θαλάσσια ακτή, στην παραλία δηλαδή, που είναι από την Αγία Πελαγία μπροστά.

Η ταχύτητα του οχήματος και η στρέβλωσή του, μας έδειξαν την υψηλή ταχύτητα του οχήματος που εκινείτο στο δρόμο.

Ο οδηγός του οχήματος, βρέθηκε από τους συναδέλφους τους δικούς μας εξωτερικά του οχήματος στην παραλία, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΚΥ Καρλοβάσου στο κεντρικό νοσοκομείο της Σάμου, αφού πρώτα υπήρξε διασωλήνωση απ’ ότι γνωρίζω.

Η ευθεία του δρόμου δίνει τη δυνατότητα, το πλεονέκτημα της υψηλής ταχύτητας στο χώρο, οπότε και ένας συνδυασμός με μία επιθετική οδήγηση που μπορεί να έχουμε και κίνηση και η κούραση της ημέρας και της ώρας εκείνη τη στιγμή, διότι μιλάμε για 11:00 το βράδυ, μπορεί να είναι αιτίες οι οποίες να προκαλέσουν ατύχημα».

Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει κίνηση από πεζούς, αθλητές, ποδηλάτες, οπότε σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται προσοχή. Για το συμβάν έγινε έρευνα σύμφωνα με το πρωτόκολλο, κλήθηκε και η ΕΟΔ για να διαπιστωθεί αν υπήρχε και άλλο άτομο στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς οι έρευνες ήταν αρνητικές.

Στο Radio Café 102.4 μίλησε και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκος Στεφανής αναφερόμενος στο ατύχημα είπε πως:

«Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, η υγεία του κινδυνεύει. Εύχομαι ο νεαρός να τα καταφέρει, οι γιατροί είναι από πάνω του και κάνουν το καλύτερο. Αν κρίνουν ότι πρέπει να γίνει διακομιδή στην Αθήνα, θα γίνει, αλλά αυτή την στιγμή δίνουν μάχη για την ζωή του εδώ στην ΜΕΘ. Ήταν πολλή ώρα σ’ εκείνο το σημείο και κανείς δεν τον είχε δει».

Για το συγκεκριμένο ατύχημα έγινε ενημέρωση και από το Λιμενικό Σώμα:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες (20/10), η Λιμενική Αρχή Σάμου, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος, με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου Σάμου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο επιβαίνων του οχήματος είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, με τη βοήθεια ιδιώτη.

Ο ανωτέρω αρχικά διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου και έπειτα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης ένας δύτης καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για την ανεύρεση τυχόν επιπλέον επιβαινόντων ενώ το όχημα ανελκύθηκε από ιδιωτική εταιρεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ