Κοινωνικές δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου

Κοινωνικές δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου

Βασικός πυλώνας της Περιφερειακής Αρχής είναι η κοινωνική μέριμνα και η βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Με την πολύτιμη συμβολή και παρουσία της ειδικής συμβούλου της ΠΒΑ σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, κας Άννας Ζέππου – Αξιώτη, καταφέραμε να υπερβούμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  και να επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα. Η κα Ζέππου – Αξιώτη φροντίζει σε  άμεση επαφή με ωφελούμενους της δράσης μας, να βοηθά στην κατανόηση των ιδιαίτερων προβλημάτων και να  δίδονται λύσεις.

Με γνώμονα πάντοτε τον ανθρώπινο παράγοντα και σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και χωρίς  ακριβείς αναφορές σε υποθέσεις που επιλύθηκαν, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να περιμένουν αρκετά χρόνια για θέματα που θεωρούνται αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι, όπως το δικαίωμα στη μάθηση (με τηλεδιάσκεψη) για ένα παιδί με τετραπληγία που δεν μετακινούνταν στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ., ή άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας, δικαιούχου  σύνταξης.

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η προσπάθεια να συγκεντρωθούν σχολικά είδη που θα δοθούν σε  οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται η διανομή  τροφίμων και διαφόρων ειδών τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Παράλληλα, φροντίζουμε σε επαφή με την πλειοψηφία των ιερέων του νησιού μας να συνδράμουμε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και παρεμβαίνουμε, με την απαραίτητη εχεμύθεια. Έχουμε άριστη συνεργασία με τα  γηροκομεία και τους λοιπούς φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Διανύοντας ακόμη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας προφανώς και θα προκύψουν κι άλλα ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας για να αντιμετωπίσουμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα