ΚΚΕ : Αποκατάσταση των κτιρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο και ασφαλές άνοιγμα του ιδρύματος

Η ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ της Σάμου

Μια από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού της 30ης Οκτώβρη στη Σάμο ήταν και οι ζημιές στα κτίρια του πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια σειρά διατηρητέα κτίρια: το Ηγεμονικό Μέγαρο (γραμματεία τμήματος Μαθηματικών  και γραφεία καθηγητών),  το Χατζηγιάννειο (βιβλιοθήκη πανεπιστημίου), το κτίριο Μώραλη (γραφεία καθηγητών) και η Εμπορική Σχολή που στεγάζει μεγάλο μέρος διδακτικού έργου (αίθουσες διδασκαλίας), εργαστήρια, και την υπηρεσία πληροφορικής του Πανεπιστημίου (help desk). Το τελευταίο έχει πάθει και τη μεγαλύτερη ζημιά.

Επίσης η απαλλοτριωμένη εδώ και 20 χρόνια περιοχή «Tαμπάκικα » προκειμένου να γίνει εκεί ένα σύγχρονο campus του πανεπιστημίου, που τόσα χρόνια σκοντάφτει στις μελέτες και στο πως θα προστατευτούν τα βυρσοδεψεία που αποτελούν δείγματα σύγχρονης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, πλέον είναι ένα σωρός ερειπίων.

Οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Σάμου ζητούν με κινητοποιήσεις τους να ανοίξει το πανεπιστημιακό ίδρυμα με όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους όπως πρέπει, ώστε να μάθουν την επιστήμη τους και να μην είναι η φετινή μια «χαμένη χρονιά» αλλά και για την ομαλή κοινωνική τους προσαρμογή ειδικά των μικρότερων ετών.

Είναι γνωστό πως τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι αντιμέτωπα με την ελλιπέστατη χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων με αποτέλεσμα να υπάρχουν τμήματα με ελλείψεις σε καθηγητές, όπως το τμήμα Στατιστικής, υποδομές, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

  1. Για να ξεκινήσουν άμεσα και να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες στα κτίρια του πανεπιστημίου με ευθύνη του κράτους, ώστε να γίνει η σωστή αντισεισμική και αρχιτεκτονική αποκατάστασή τους μιας και πρόκειται και για διατηρητέα κτίρια;
  2. Για να ανοίξει με ασφάλεια το πανεπιστήμιο;
  3. Ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των τμημάτων στη Σάμο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του και παροχής του διδακτικού και ερευνητικού έργου;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρά

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »