Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη. Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη. Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου

Την οργή των συγγενών των δύο θυμάτων προκάλεσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η απουσία του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος πλέον έχει αποφυλακισθεί, αλλά και η εκ νέου αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, η 7η κατά σειρά, για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη το καλοκαίρι του 2014.

Η υπόθεση έπειτα από αίτημα για διακοπή του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια αναβλήθηκε για τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε πιθανότατα θα έχει αποφυλακισθεί και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Κάθε χρόνο αναβολή

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών είχε ορισθεί αρχικά το Δεκέμβριο του 2017. Ύστερα από αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης τον Οκτώβριο του 2018.

Όμως και τότε η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και πάλι αναβλήθηκε για να εκδικασθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Τότε, για άλλη μια φορά, αναβλήθηκε με αίτημα της πολιτικής αγωγής και ορίσθηκε να δικασθεί το Φεβρουάριο του 2021, οπότε αναβλήθηκε εκ νέου με αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης και ορίσθηκε για τον Οκτώβριο του 2021.

Όμως, και τότε αναβλήθηκε με αίτημα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, λόγω ασθενείας συνηγόρου και ορίσθηκε για την 6η Ιουνίου. Όμως, ούτε τώρα στάθηκε δυνατόν να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε κώλυμα σε περίπτωση που η δίκη συνεχιζόταν και σήμερα, λόγω άλλης μεγάλης δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Αθήνα.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε αναβολή εκδίκασης, ορίζοντας νέα ημερομηνία στις 8 Δεκεμβρίου.

Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη. Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου

Η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και η αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου, εξόργισε τη αδελφή και τον πατέρα του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, αλλά και τον πατέρα και τη μητέρα του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου, οι οποίοι ζητούσαν δικαίωση για τους δύο νέους που χάθηκαν και καταφέρθηκαν εναντίον της απόφασης αποφυλάκισης του ενός κατηγορουμένου.

Άγρια δολοφονία

Η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, από την αγριότητά της, τον τρόπο που τελέσθηκε και το νεαρό της ηλικίας των δραστών.

Τον Αύγουστο του 2014 κι ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν δηλώσει την εξαφάνισή τους, τα άψυχα σώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν πεταμένα σε ένα γεφυράκι στο δρόμο μετά τον Κάμπο προς Κέντρο.

Τα θύματα το προηγούμενο βράδυ είχαν συνάντηση με τους δύο δράστες, οπότε ο 19χρονος  Καλαματιανός κατηγορούμενος τους πυροβόλησε, με την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί ο 19χρονος κατηγορούμενος από τον Κάμπο Μάνης.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη. Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου

Αποφυλακίσθηκε ο ένας

Η υπόθεση θα εκδικασθεί βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετ’ εφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξης σε κάθε έναν.

Ο εισαγγελέας στην έφεσή του επισημαίνει ότι τόσο το είδος του εγκλήματος όσο και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες δείχνουν ωριμότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και επικινδυνότητα, ενώ ό,τι έκαναν δεν προήλθε από νεανική απερισκεψία και επιπολαιότητα, αλλά ήταν συνειδητή απόφαση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι, ο μεν Καλαματιανός ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή και παραμένει κρατούμενος.

Ο δε κατηγορούμενος από τη Μάνη, ο οποίος έχει αποφυλακισθεί, κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.

Η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Κομμάτη, Κατερίνα, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

«Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των δυο δολοφόνων του Γιάννη.

Ελεύθερος για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ελεύθερος σε επτά χρόνια για δυο ανθρώπινες ζωές, ελεύθερος ένας στυγερός γεννημένος δολοφόνος, ελεύθερος από τον νόμο Παρασκευόπουλου της Ελλάδας του 2022.

Τι παράδειγμα δίνετε στα παιδιά σας, τι παράδειγμα δίνετε σε μια οικογένεια που δολοφόνησαν το παιδί της, τι παράδειγμα δίνετε στον συνάνθρωπο σας;

Εξηγήστε μου γιατί είναι έξω ο δολοφόνος του αδερφού μου, εξηγήστε μου πως αφήνετε ατιμώρητο ένα τέτοιο σκοτεινό έγκλημα;

Και έβδομη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη. Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του ενός κατηγορουμένου

Αύριο μπορεί να είναι τα δικά σας παιδιά, αύριο μπορεί να είναι ο φίλος σας, ο συγγενής σας. Πείτε μου λοιπόν για ποια δικαιοσύνη παλεύουμε, εξηγήστε μου τι είναι τα ελαφρυντικά, εξηγήστε μου τι είναι η καλή διαγωγή όταν έχεις αφαιρέσει δυο ανθρώπινες ζωές και έχεις τελέσει ένα τέτοιο έγκλημα, εξηγήστε μου πως γίνεται να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Λυπάμαι μας απογοητεύσατε, έχετε απογοητεύσει όχι μόνο εμάς την οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη Κομμάτη αλλά μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων. Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή εκδίκασης, ορίζοντας νέα ημερομηνία στις 8 Δεκεμβρίου του 2022.

Σας  ευχαριστούμε  κύριοι.»

Με πληροφορίες από tharrosnews.gr

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ