Ι. Κάρσα για Κοκκάρι: «Γιατί περιμένεις να φτάσει Ιούλιος για να κάνεις ανακοινώσεις για το νερό;»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Υδροδότηση Κοινότητας Κοκκαρίου: Ίσως πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή για την κανονική ροή του νερού

Στο Radio Cafe 102.4 και στο πρωϊνό μαγκαζίνο φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κ. Ιωάννα Κάρσα, πολίτης,  σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα Κοκκαρίου, το μέρος το οποίο ζει η ίδια και συγγενικά της πρόσωπα.

Η κ. Κάρσα αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα υδροδότησης της Κοινότητας.

«Επικρατεί ένα χάος. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συμβαίνει αυτό. Δεν έχουμε νερό. Άλλοι αναγκάζονται να πλένονται με εμφιαλωμένα νερά, κάποιοι έχουν και μωρά παιδιά και άλλοι αναγκάζονται να κουβαλάνε νερό από φιλικά πρόσωπα που έχουν γεώτρηση» είπε. Διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές του Κοκκαρίου και ανέφερε ότι ο πρόεδρος κ. Γαλανής συγκάλεσε μια συνάντηση για το πρόβλημα προκειμένου, όπως είπε, απλά να τους καθησυχάσει. Ακόμη τόνισε ότι σχετικά με το νερό έχει δημιουργηθεί μια ομάδα πολιτών που πρόκειται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

Ι. Κάρσα για Κοκκάρι: «Γιατί περιμένεις να φτάσει Ιούλιος για να κάνεις ανακοινώσεις για το νερό;»

Επίσης είπε ότι το νερό από την πηγή της «Μάνας» αντέχει για 22.000 κόσμο.

«Εμείς στο Κοκκάρι με το ζόρι είμαστε 1.000. Πού πάει αυτό το νερό; Δεν είναι δυνατόν ο άλλος να αγοράζει εμφιαλωμένα νερά να κάνει μπάνιο τα παιδιά του ή να σταματά τις δραστηριότητες των παιδιών του για να εξοικονομήσει νερό, γιατί απ’ ότι γνωρίζω το νερό σταματά από τις 7.30-8.00 το πρωί και αν θα ξανάρθουν κάποιες σταγόνες είναι μετά τις 2.30-3.00 τα ξημερώματα.

Δεν γίνεται ο Τεπές να μην έχει νερό και μια επιχείρηση δίπλα να έχει» είπε και τόνισε ότι περιμένουν να πάρουν απαντήσεις.

Ι. Κάρσα για Κοκκάρι: «Γιατί περιμένεις να φτάσει Ιούλιος για να κάνεις ανακοινώσεις για το νερό;»

«Γιατί περιμένεις να φτάσει ο Ιούλιος για να κάνεις ανακοινώσεις ή αναρτήσεις ως Δήμος Ανατολικής Σάμου μέσω facebook και δεν προειδοποιείς τον κόσμο νωρίτερα; Και εφόσον αυτό το πρόβλημα υπήρχε και τις προηγούμενες χρονιές γιατί δεν κάνεις τα απαραίτητα;» διερωτήθηκε αλλά διευκρίνισε ότι τις προηγούμενες χρονιές ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μητσός επενέβη και έδειξε ενδιαφέρον.

Για το σχολείο ανέφερε ότι οι κατασκευές συνεχίζονται, τα μαθήματα εξακολουθούν να γίνονται σε κοντέινερ ενώ το προαύλιο δεν είναι ασφαλές.

«Τους δίνεται ουσιαστικά ο μισός χώρος από το κανονικό. Η παιδική χαρά δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και έχουμε πάρα πολλά ατυχήματα» ανέφερε. Για την Εκκλησία επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις όποιες εργασίες πρόκειται να γίνουν, ενώ τα υλικά που έχουν τοποθετηθεί πάνω στο οδόστρωμα εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους, πεζούς και εποχούμενους.

Ι. Κάρσα για Κοκκάρι: «Γιατί περιμένεις να φτάσει Ιούλιος για να κάνεις ανακοινώσεις για το νερό;»

Ακόμη η κ. Κάρσα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τρία καταστήματα δέχθηκαν καταγγελίες.

«Αυτοί οι επιχειρηματίες έχουν φτιάξει τα μαγαζιά με τον κόπο τους και απασχολούν και προσωπικό και δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι δύο – τρεις μήνες υπομονή; Είναι εικόνα, το κατακαλόκαιρο, να πηγαίνει η αστυνομία να τους βάζει χειροπέδες και να τους σέρνει μέσα στην πλατεία;» είπε.

«Σε λίγο θα ψάχνουμε τη νεολαία με τα κιάλια» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το θέμα. Τέλος, αναφερόμενη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι τα κυριότερα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι κατά προτεραιότητα το νερό, η εικόνα του χωριού και το θέμα της διασκέδασης.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ