Ιδιαίτερα μαθήματα για επιμόρφωση γονιών και παιδιών

Ιδιαίτερα μαθήματα για επιμόρφωση γονιών και παιδιών

Ο άνθρωπος δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει, ειδικά στη σύγχρονη κοινωνία. Από μικροί καλούμαστε να αποκτήσουμε διάφορες βασικές δεξιότητες πέρα από αυτές που μαθαίνουμε και αποκτούμε στο σχολείο, όπως για παράδειγμα τις ξένες γλώσσες. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων γενικότερα, αφού ο επαγγελματικός στίβος είναι σκληρός και αμείλικτος. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι τα μαθήματα και το διάβασμα δεν σταματούν ποτέ στη ζωή μας και ότι για πολύ καιρό θα πρέπει να έχουμε καθηγητές και άλλους που να μας μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους.

Εύκολα λοιπόν γεννιέται μια απορία: δεδομένου ότι ο χρόνος όλων είναι περιορισμένος και πολύτιμος, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μάθει κανείς κάτι ή να αποκτήσει μια καινούργια δεξιότητα; Η απάντηση σε αυτό ερώτημα είναι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια: τα ιδιαίτερα μαθήματα. Γιατί όμως; Τι είναι αυτό που κάνει τα ιδιαίτερα μαθήματα τόσο μοναδικά και περιζήτητα; Γιατί λέμε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος για την επιμόρφωση γονιών και παιδιών; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Γιατί τα ιδιαίτερα μαθήματα ξεχωρίζουν

Αυτό που κάνει τα ιδιαίτερα μαθήματα να θεωρούνται σχεδόν απ’ όλους και κατά γενική ομολογία και δικαίως η καλύτερη μέθοδος διδασκαλίας κι εκμάθησης, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της διδακτικής διαδικασίας εμπλέκονται μόνο δύο άτομα: ο καθηγητής και ο μαθητής. Γιατί είναι όμως τόσο καλό αυτό; Ο κάθε μαθητής μαθαίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Δεδομένου ότι ο καθηγητής δεν έχει άλλους μαθητές στη τάξη, δεν είναι αναγκασμένος να προσαρμόζει το μάθημα στη πλειοψηφία ή στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Το μάθημα στα ιδιαίτερα είναι απόλυτα διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες, τις γνώσεις αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό. Δεν είναι όμως αυτό το μόνο σημαντικό πλεονέκτημα των ιδιαίτερων μαθημάτων.

Τεράστια εξοικονόμηση χρόνου

Τα ιδιαίτερα μαθήματα όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, γίνονται στο σπίτι του μαθητή. Αυτό σημαίνει ότι ο μαθητής δεν σπαταλά πολύτιμο χρόνο στην μετακίνηση από και προς κάποιο φροντιστήριο ή τον χώρο του καθηγητή. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα τόσο για τους μαθητές σχολείων όσο και για τους ενήλικες μαθητές, οι οποίοι κι έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Επιπλέον, ο μαθητής διδάσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον, κάτι που κάνει την διαδικασία της διδασκαλίας ακόμη πιο αποδοτική, ειδικά αν μιλάμε για μαθητή – είτε ενήλικα είτε ανήλικο – με μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος, τα ιδιαίτερα μπορούν πλέον να γίνουν και διαδικτυακά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε ώρα, κάτι πολύ πολύτιμο για τους ενήλικες μαθητές. Επιπλέον, στα διαδικτυακά μαθήματα ι καθηγητής μπορεί να είναι οπουδήποτε στην Ελλάδα ή τον κόσμο και να διδάσκει αποτελεσματικά, αρκεί βέβαια να έχει πρόσβαση σε γρήγορο internet.

Εύκολη αναζήτηση καθηγητών και μαθημάτων

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι ότι πλέον χάρη στο internet, μπορεί να βρεις κανείς εύκολα και γρήγορα καθηγητή. Στις μέρες μας υπάρχουν πλατφόρμες αναζήτησης καθηγητών όπως το ediaitera, στις οποίες υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες καταχωρίσεις καθηγητών. Ο μαθητής μπορεί να ορίσει τα κριτήρια της αναζήτησης του και να συγκρίνει τους καθηγητές που θα βρει προκειμένου να επιλέξει και να έρθει σε επαφή με αυτούς που ταιριάζουν πιο πολύ στα κριτήρια αναζήτησης του.

Εν κατακλείδι, η μοναδική σχέση που σχηματίζεται ανάμεσα στον καθηγητή και τον μαθητή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα είναι και αυτή που κάνει το συγκεκριμένο τύπο μαθημάτων τόσο μοναδικό και αποδοτικό. Το παν είναι να καταλαβαίνει ο καθηγητής τον μαθητή και τις ανάγκες του και να μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα, γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην επιλογή καθηγητή. Ευτυχώς, οι πλατφόρμες αναζήτησης καθηγητών έχουν απλοποιήσει κατά πολύ την όλη διαδικασία.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ: Δύσκολη κατάσταση – Τεράστιες ευθύνες

ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Η επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής, πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου» – Περί τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Είχε χαρακτηρισθεί ως δυσβάσταχτος φόρος από γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο «φόρος διαμονής» που επιβλήθηκε από το έτος

Περισσότερα »
Επίσκεψη στον Ουρολόγο. Μύθοι και Αλήθειες

O κ. Παναγιώτης Μουρμούρης Ουρολόγος- Ανδρολόγος θα βρίσκεται στη Σάμο τη Δευτέρα 01 Απριλίου

Ο γιατρός κ. Παναγιώτης Μουρμούρης, Ουρολόγος- Ανδρολόγος που είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικευμένος στη Ρομποτική Ουρολογία, θα βρίσκεται στη Σάμο τη Δευτέρα 01/04 και

Περισσότερα »