Θα συνεχιστούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακαιϊκων; Άννη Ανδρεάδου: «Να γίνει ιεράρχηση των αναγκών»

Θα συνεχιστούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακαιϊκων; Άννη Ανδρεάδου: «Να γίνει ιεράρχηση των αναγκών»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η Περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, κα Άννη Ανδρεάδου.

Η ομάδα Κοντακαίϊκα-Όλοι Μαζί  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέδειξε προβλήματα και θέματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή τους και τόνισαν δε ότι όλα αυτά τα χρόνια όσα έχουν γίνει στο χωριό τους είναι δυσανάλογα της δυναμικής του και του τι πραγματικά δικαιούται, το γήπεδο που, προσωρινά, “σταμάτησε” , είναι ένα από τα πολλά που αξίζουν στο χωριό.

«Πέρυσι ως ΔΟΠΠΟΝΑΣ είχαμε στείλει πρόσκληση και στους δύο δήμους με το σκεπτικό να τους απαριθμήσουμε και να τους εκθέσουμε τι έχουμε κάνει και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, με μια συνεργασία μαζί μας για τον έλεγχο των εργασιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όμως δυστυχώς λάβαμε ως απάντηση ένα χαρτί υπογεγραμμένο από τον κ. Καρρά, ότι το θέμα δεν θεωρείται έκτακτο και για αυτό δεν χρειάζεται να γίνει αυτή η συνάντηση 14 Οκτωβρίου 2019. Βεβαίως στην πορεία φάνηκε πόσο αναγκαία ήταν αυτή η συνάντηση.

Ξεκίνησε να γίνεται πρώτα το γήπεδο στο Βαθύ, αυτή την στιγμή όμως το γήπεδο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, δεν έχει παραδοθεί, έχει κάποιες ελλείψεις. Εν τω μεταξύ αυτό που με ανησυχεί είναι ότι το σκέπαστρο δεν έγινε, είπαμε εντάξει, αλλά δεν έχει πέσει η κανονική ποσότητα του καουτσούκ. Εδώ αφήνω ένα περιθώριο να ελεγχθεί από τους μηχανικούς, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας κόπος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ τόσων ετών, να μην τύχει μίας σωστής αξιολόγησης εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών και σε 2-3 χρόνια το γήπεδο να έχει πάλι προβλήματα.

Αυτά τα έργα δεν γίνονται από τον έναν χρόνο στον άλλον, αυτή την στιγμή έχουμε τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και το λέω αυτό γιατί στον Δήμο Ανατολικής Σάμου έχουμε το γήπεδο Βαθιού, Χώρας, το γήπεδο Μυτιληνιών. Στον Δήμο Δυτικής Σάμου αυτή την στιγμή δεν έχει παραδοθεί ούτε το γήπεδο Μαραθοκάμπου, είναι απλά το γήπεδο Καρλοβάσου με το φυσικό χλοοτάπητα και σε αυτό καλούνται να αθληθούν 200-250 αθλητές, έχουμε τις περισσότερες ομάδες».

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή είναι πως το κόστος των εργασιών έχει εκτοξευτεί φτάνοντας την υπέρβαση του 40-42%, όπως τόνισε η κα. Ανδρεάδου.

«Τόσο καιρό εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τον εργολάβο, όμως τα δικαίωμα αυτό το είχαν οι τεχνικές υπηρεσίες. Οι οποίες τώρα και στην συνάντηση της 1η Αυγούστου και σε προηγούμενη, μας λένε ότι οι μελέτες λόγω του ότι ο κ. Αγγελόπουλος (πρώην Δήμαρχος) τους είχε πει να γίνουν γρήγορα δεν ήταν ολοκληρωμένες και έτσι έπρεπε να γίνουν νέες εργασίες».

Η κα Ανδρεάδου τόνισε πως δεν είχε πληροφορηθεί ότι οι μελέτες  δεν ήταν έτοιμες και ότι είχε γίνει οικονομική υπέρβαση και αναρωτιέται γιατί δεν συντάχθηκαν άλλες μελέτες ώστε να γνωρίζουν αν το ελεγκτικό συμβούλιο θα εγκρίνει νέα χρήματα, ενώ δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για τις υπερβάσεις των οικονομικών, ώστε να φύγει εγκαίρως η έκθεση στο ελεγκτικό συμβούλιο.

Πρέπει να γίνει ιεράρχηση αναγκών και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακαΐκων, να τελειώσει αυτό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προπόνησης των αθλητών και όχι να ξεκινήσει κάποιο άλλο γήπεδο.

«Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ εδώ και 25 ημέρες δηλώσανε ότι δεν μπορούν να κατεβούν στο πρωτάθλημα λόγω οικονομικών δυσχερειών και δυσκολία μετάβασης στο γήπεδο Μυτιληνιών οπότε είναι ανάγκη να γίνει το γήπεδο των Κοντακαΐκων και να γίνουν τα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια των αθλητών».

Παραθέτουμε παρακάτω την περίληψη διακήρυξης για την κατασκευή του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ». Η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον Ανάδοχο του έργου Σ. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΤΕ ήταν στις 05/05/2019, η εκκίνηση εργολαβίας στο β΄τρίμηνο του 2019, ενώ η ημερομηνία συμβατικής περαίωσης του έργου στις 05/05/2020. Στον ανάδοχο μετά από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανατολικής Σάμου δόθηκε παράταση του έργου μέχρι 05/09/2020, αλλά λόγω υπέρβασης του αρχικού ποσού που είχε προβλεφθεί για το γήπεδο Κοντακαιϊκων το έργο έχει σταματήσει.

Όπως γίνεται κατανοητό ολόκληρο το ποσό της αρχικής πίστωσης (286.000€), έχει δοθεί για τις χωματουργικές εργασίες. Η εκτίμηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι ότι για την υλοποίηση των υπολοίπων έργων απαιτείται ένα ποσό περίπου στις 400.000€. Πλην όμως απαιτείται συμπληρωματική σύμβαση κάτι που πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα και φορείς. Κύριες εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν είναι η τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα, η περίφραξη του γηπέδου.

Το ποσό που είχε προβλεφθεί από την αρχή ήταν περίπου στις 286.000 ευρώ για την εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:

Ανοικτό γήπεδο Κοντακαιικων:

Για την αναβάθμιση του γηπέδου ακολουθούνται τα παρακάτω στάδια εργασιών:

Εργασίες εκβραχισμών και εργασίες προστασίας από βραχοπτώσεις με τοιχία και ειδικά αγκυρούμενα πλέγματα.

Εκσκαφή για την θεμελίωση της περίφραξης & τα κανάλια απορροής όμβριων και εν συνεχεία καλούπωμα, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση με σκυρόδεμα κατ.C16/20 .

Toποθέτηση περίφραξης ασφαλείας με γαλβανιζέ σωλήνες 2¨ περιμετρικά του γηπέδου, ύψους 5,0μ πάνω από την στάθμη του γηπέδου και επένδυση αυτών με συρματόπλεγμα ρομβοειδή μορφής. Στην πλευρά των κερκίδων η περίφραξη είναι χαμηλή με μέσο ύψος 1,00μ λόγω της ύπαρξης τοιχείων τα οποία προσδίδουν στο ύψος.

Τοποθέτηση λυόμενων μεταλλικών κερκίδων.

Επίχωση & συμπύκνωση με υλικό 3Α της ΠΤΠ 0-150 μεταβλητού πάχους όπου θα δοθεί και η διπλή κλίση της επιφανείας για την ομαλή όδευση των ομβρίων στα κανάλια.

Διάστρωση με άμμο λατομείου-φίλερ σε πάχος 5 εκ και με κλίση δίριχτη με κορφιά το μεγάλο άξονα του γηπέδου προς τα κανάλια.

Επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς 4.670,0μ2 (περιλαμβανόμενων των ειδικών διαγραμμίσεων) και τοποθέτησης εστιών και πάγκων αθλητών/διαιτητών .

Πλακοστρώσεις μικρής κλίμακας με πλάκες τσιμέντου και τσιμεντότουβλο στον διάδρομο περιμετρικά των αποδυτηρίων.

Σιδηρές κατασκευές μικρής κλίμακας και χρωματισμό αυτών

Προμήθεια και πάκτωση χημικών τουαλετών συμβατικές και ΑΜΕΑ.

Προμήθεια πάγκων αθλητών, προπονητών και νέες εστίες ποδοσφαίρου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

  1. Ο Δήμος Σάμου, προκηρύσσει την με ανοιχτή διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 264 του Ν. 4412/2016 επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ», με προϋπολογισμό 2.777.777,78 ΕΥΡΩ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 17%). Το έργο κατατάσσεται στον Κώδικα του Κοινού Λεξιλογίου Δημοσίων Συμβάσεων (CPV) : 45212200-8 (Κατασκευαστικές εργασίες για αθλητικές εγκαταστάσεις).

Θα συνεχιστούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακαιϊκων; Άννη Ανδρεάδου: «Να γίνει ιεράρχηση των αναγκών»

  1. Χρηματοδότηση : Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Π.Δ.Ε. (ΣΑΕ 388). Το έργο είναι ενταγμένο στο ‘’Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017 – 2020’’ (αρ. εναρ. Έργου 2018ΣΕ38800007)
  2. Παραλαβή εγγράφων σύμβασης – Επικοινωνία : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης στα γραφεία του αναθέτοντα φορέα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης από την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Σάμου (www.islandofsamos.gr). Πληροφορίες παρέχονται από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου (Δερβενακίων & Α. Αλέξη Διοικητήριο 1ος όροφος Σάμος 83100) στο τηλέφωνο 2273353534 αρμόδιος υπάλληλος κ. Καραγεωργίου Κων/νος, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (fax επικοινωνίας: 22730 27521).
  3. Ηλεκτρονική υποβολή προσφορών : Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του ΕΣΗΔΗΣ μέχρι την 27η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ – Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr, ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής. Η ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης είναι η 27η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30 π.μ., η οποία θα διενεργηθεί στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου (Δερβενακίων & Α. Αλέξη Διοικητήριο 1ος όροφος Σάμος).
  4. Τρόπος υποβολής οικονομικής προσφοράς : Το έντυπο οικονομικής προσφοράς που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους παράγεται από την ειδική φόρμα του υποσυστήματος. Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζόμενων θα συνταχθεί και θα υποβληθεί με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης για κάθε ομάδα τιμών ομοειδών εργασιών του τιμολογίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2. (α) και το άρθρο 126 του Ν. 4412/2016.
  5. Κριτήριο ανάθεσης : Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).
  6. Δικαιούμενοι συμμετοχής : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή οικοδομικών έργων και είναι εγκατεστημένα σε : α) σε κράτος – μέλος της Ένωσης β) σε κράτος – μέλος του Ευρωπαικού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Σ.Δ.Σ. στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1,2,4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος Ι της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Δεν απαιτείται από τους ομίλους οικονομικών φορέων να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή της προσφοράς. Σε περίπτωση που η σύμβαση ανατεθεί σε όμιλο, η νομική του μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για τον όμιλο (π.χ. κοινοπραξία). 8. Κριτήρια επιλογής : Κάθε προσφέρων οφείλει να αποδείξει την καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, την οικονομική και χρηματοοικονομική του επάρκεια, καθώς και την τεχνική και επαγγελματική του ικανότητα, οι οποίες θα πρέπει να ικανοποιούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική διακήρυξη.
  7. Εγγύηση συμμετοχής : Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς εγγυητικής επιστολής σε ποσοστό 2% επί του προυπολογισμού του έργου χωρίς ΦΠΑ, ύψους 55.556 ευρώ. Η εγγυητική συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς, ήτοι μέχρι και τις 27 / 9 /2019.
  8. Χρόνος ισχύος προσφορών : Οι προσφορές ισχύουν για διάστημα εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
  9. Προθεσμία περάτωσης του έργου : Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
  10. Προκαταβολές : Δεν προβλέπεται η χορήγηση εντόκων προκαταβολών.
  11. Προσφορές : Γίνονται δεκτές προσφορές μόνο για το σύνολο του συμβατικού αντικειμένου. Εναλλακτικές προσφορές, καθώς και αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές.
  12. Κατακύρωση δημοπρασίας : Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σάμου.
  13. Γλώσσα σύνταξης προσφορών : Η Ελληνική γλώσσα. Σάμος, 26 / 10 / 2018

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 3η /15-11-2019 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Ανατολικής Σάµου

Θέµα: «Έγκριση χορήγησης παράτασης της συνολικής προθεσµίας του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ∆ΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ».

Στη Σάµο σήµερα την 15η Νοεµβρίου 2019 ηµέρα Παρασκευή και ώρα 13:30 στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα του ∆ήµου Σάµου, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Ανατολικής Σάµου, ύστερα από την αριθ. 3315/11-11-2019 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε στα µέλη, σύµφωνα µε το άρθρο 75 του Ν.3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει µε το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018. Πριν την συνεδρίαση διαπιστώθηκε η νόµιµη απαρτία, δεδοµένου ότι σε σύνολο επτά (7) µελών παρευρίσκονται έξη (6) µέλη :

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 1. ∆ιονυσίου Γεώργιος Πρόεδρος 2. Βαλκαµλής Βασίλειος µέλος 3. ΚαΊλα ∆έσποινα Αντ/δρος 4. Πανουράκη Κονδύλη Μαρία Μέλος 5. Κατρακάζος Νικόλαος µέλος 6. Χατζηχριστοδούλου Χρήστος µέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Αρβανίτη Παρασκευή µέλος Για την τήρηση των πρακτικών παρευρίσκεται ο υπάλληλος του ∆ήµου Καραδηµητρίου Κων/νος. Παρευρίσκονται επίσης και οι αν/τες ∆/ντες της Τεχνικής Υπηρεσίας και Προγραµµατισµού του ∆ήµου Αποστόλου Αθανάσιος και Αγγέλα Καζάκου. O πρόεδρος αναγγέλλοντας το 1ο θέµα της ηµερήσιας διάταξης έδωσε το λόγο στον κ. Αποστόλου Αθανάσιο αναπληρωτή προϊστάµενο της ∆/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος εισηγούµενος το θέµα έθεσε υπόψη την παρακάτω εισήγηση:

ΘΕΜΑ : Εισήγηση µε θέµα “Χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσµίας του έργου “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ∆ΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ”

  1. ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ Η κατασκευή του έργου “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ∆ΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ” έχει ανατεθεί στην εταιρεία “ Σ. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΤΕ ” έχοντας υπόψη τα παρακάτω :
  2. Φορέας χρηµατοδότησης : Π.∆.Ε. κωδ. έργου ΣΑΕΠ 2018ΣΕ38800007
  3. Τον διενεργηθέντα στις 27/11/2018 ανοιχτό δηµόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισµό για έργα κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 µε κριτήριο ανάθεσης την πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά µε βάση την τιµή, όπου υποβλήθηκε προσφορά µε µέση τεκµαρτή έκπτωση 38,04% επί του προϋπολογισµού του έργου.
  4. Προϋπολογισµός µελέτης : 3.250.000 € µε ΦΠΑ
  5. ∆ηµοπρατούσα αρχή : ∆ήµος Σάµου
  6. Ηµεροµηνία δηµοπράτησης : 27/11/2018
  7. Ανακήρυξη αναδόχου: µε την 13/2018 κατακυρωτική απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Σάµου µε την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού και κατακυρώθηκε το έργο στην Σ.ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΤΕ
  8. Ανάδοχος : Σ.ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΤΕ
  9. Μέσο ποσοστό έκπτωσης εργολαβίας : 38,04%
  10. Ποσό σύµβασης : 1.721.168,06 χωρίς ΦΠΑ
  11. Ηµεροµηνία υπογραφής σύµβασης : 5/5/2019
  12. Εκκίνηση εργολαβίας : Β’ τρίµηνο 2019
  13. Ηµεροµηνία συµβατικής περαίωσης έργου : 5/5/2020
  14. ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ Με το µε αριθµ. πρωτ. 2549/24-10-2019 ο ανάδοχος αιτήθηκε παράταση της συνολικής προθεσµίας του έργου κατά τέσσερις (4) µήνες. Το αίτηµα αυτό είναι εµπρόθεσµο καθώς η ηµεροµηνία κατάθεσης του υπολείπεται του ενός µηνός από την ηµεροµηνία συµβατικής περαίωσης του έργου (άρθρο άρθρο 147 του Ν.4412/2016) Εξετάζοντας το αίτηµα αυτό διαπιστώσαµε τα παρακάτω :
  • Με τις νέες τιµές στον εγκεκριµένο 1ο ΑΠΕ ζητείται από τον ανάδοχο να εκτελέσει νέες εργασίες που δεν προβλέπονταν στο συµβατικό αντικείµενο γεγονός που απαιτεί επί πλέον χρόνο του συµβατικού για να εκτελεστούν.
  • Σε συναντήσεις µε του ∆ήµου µε το ∆ΟΠΠΟΝΑ και τους εκπροσώπους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωµατείων Σάµου αποφασίστηκε για την ορθή διεξαγωγή του πρωταθλήµατος ποδοσφαίρου το οποίο έχει ηµεροµηνία έναρξης την 24/1/2019 να µην εκτελεστούν εργασίες στο γήπεδο Μυτιληνιών µέχρι το τέλος του πρωταθλήµατος αντίθετα µε ότι προβλεπόταν στο χρονοδιάγραµµα του έργου. Ήδη εκτελούνται εργασίες στον αγωνιστικό χώρο τριών γηπέδων (Σάµου, Μαραθοκάµπου, Κοντακαιίκων) και η διεξαγωγή του πρωταθλήµατος θα γίνει µετ’εµποδίων.
  • Με τον διαχωρισµό του ∆ήµου Σάµου σε ∆ήµο Ανατολικής Σάµου και ∆υτικής Σάµου Ν.4600/2019 προέκυψε η ανάγκη να γίνει ορισµός των νέων επιβλεπόντων και να ανασυσταθούν τα µέλη επιτροπών ΠΠΑΕ και χαρακτηρισµού εδαφών όπως και να οριστεί νέος υπόλογος για τις πληρωµές κάτι που οδήγησε σε καθυστερήσεις στην οµαλή εκτέλεση εργασιών το δίµηνο Σεπτέµβριος – Οκτώβριος. Ισχύει το άρθρο 147 του Ν.4412/2016 “∆ηµόσιες Συµβάσεις Έργων, Προµηθειών και Υπηρεσιών” Βάσει των ανωτέρω και επειδή η καθυστέρηση περαίωσης του έργου δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου εισηγούµαστε την παράταση της συνολικής προθεσµίας του έργου µε αναθεώρηση κατά τέσσερις (4) µήνες.

Η Οικονοµική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη:

  1. Τις σχετικές εισηγήσεις.
  2. Τις διατ. του άρθρου 72 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α/7-6-2010) . όπως τροποποιήθηκε και ισχύει µε τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.4623/2019.
  3. Τις διατάξεις του ν. 4412/2016 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσµίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ∆ΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ» µε αναθεώρηση κατά τέσσερις (4) µήνες δηλ έως 5/9/2020

Η απόφαση πήρε α/α 21/2019. Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται.

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΥ ΤΥ Σάµος 15-11-2019

Ακριβές απόσπασµα

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.

∆ιονυσίου Γεώργιος Αντιδήµαρχος

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατά τήν ὁλιγοήμερη παραμονή του στήν Ἀθήνα ἐπισκέφθηκε καί συναντήθηκε γιά θέματα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί Κοινοῦ ἐνδιαφέροντος γιά τά νησιά

Περισσότερα »