Η Σχολή Βυζαντινής Ζωγραφικής παρουσίασε τα έργα της

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Η Σχολή Βυζαντινής Ζωγραφικής παρουσίασε τα έργα της

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 με τις ευχές του Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσέβιου, λειτουργεί Σχολή Βυζαντινής Ζωγραφικής στη Σάμο, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι! Πάρα τις δυσκολίες στην περίοδο με τον COVID-19 οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις εικόνες τους και πραγματοποιήθηκε η 2η ομαδική έκθεση με τις Ιερές εικόνες της Παναγίας της Οδηγήτριας, του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Παϊσίου!

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά όμορφο! Στόχος της Σχολής είναι όλοι οι σπουδαστές να διδαχθούν την Ιερή Τέχνη της Αγιογραφίας και να έχουν στα σπίτια τους ένα ενθύμιο από την μαθητεία τους όπου θα τους γεμίζει χαρά και ειρήνη, αυτά τα σπουδαία δώρα του Θεού στον άνθρωπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σάμου.

Η Σχολή Βυζαντινής Ζωγραφικής παρουσίασε τα έργα της

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος απευθυνόμενος στους σπουδαστές, αλλά και στον κόσμο που τίμησε την εκδήλωσε με την παρουσία του,  είπε:

«Είμαι υπερήφανος γιατί η σχολή η οποία οργανώθηκε από πολύ παλιά, είναι αυτή που μας παρουσιάζει ένα τέτοιο εντυπωσιακό προϊόν, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Εδώ πρέπει να σας πούμε η τιμή της εικόνας, λέει η πνευματική διδασκαλία της εκκλησίας, ότι το πρωτότυπο διαμένει».

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, δεν έχουμε μπροστά μας ξύλα, μπογιά και τεχνική, αλλά το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από κάθε εικόνα. Ο κ.κ. Ευσέβιος αναφέρθηκε και στον αγιογράφο και συγγραφέα Φώτη Κόντογλου, ο οποίος είχε πει ότι ο αγιογράφος δεν είναι τεχνίτης, αλλά ότι έχει πνευματικό αξίωμα και πνευματική διακονία, την οποία επιτελεί στην εκκλησία.

Εξήγησε την σημασία της εικόνας αλλά και το γεγονός ότι οι εικόνες θεωρούνται τα βιβλία των αγράμματων, καθώς μέσω της εικόνας βιώνουν την εσωτερική γαλήνη και τον βίο του αγίου που απεικονίζεται.

Η Σχολή Βυζαντινής Ζωγραφικής παρουσίασε τα έργα της

Οι σπουδαστές παρουσίασαν τα έργα τους και τους δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, παρουσία του δασκάλου της Σχολής κ. Χρήστου Κανελλόπουλου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ