Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

Με τη βοήθεια του καλού καιρού και με την παρουσία του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ειδικού Σχολείου και ΕΕΕΕΚ, Προσκόπων, Οδηγών, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων, καθώς και τα Στρατιωτικά τμήματα που το πέρασμά τους για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακό και επιβλητικό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σάμου έφεραν στο δεξί τους χέρι, μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους για τον ένα χρόνο απουσίας των μαθητών Άρη και Κλαίρης…

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

Με επιβλητικό τρόπο παρέλασαν και οι Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Σάμου, δείχνοντας ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα πουν παρών στο κάλεσμα της πατρίδας. Η διέλευσή τους άγγιζε τα όρια του τέλειου και ήταν ισάξια με ενεργά στρατιωτικά τμήματα. Για τους Εθνοφύλακές μας ότι και να πεις είναι λίγο. Απλά η ιστορία γράφει καθημερινά ότι «μετρήθηκαν – ζυγίστηκαν και βρέθηκαν υπέρβαροι στην ψυχή»…

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

Νωρίτερα είχε τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Συμεωνίδης, της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

Επίσης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Γκρέτσα, Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο,  Υποστράτηγο της Π.Υ. Συντονιστή Αιγαίου & Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννη Σταμούλη, Αστυνομικό Διευθυντή ΔΑ Σάμου Ταξίαρχο κ. Ανδρέα Τσαπικούνη, Λιμενάρχη Σάμου Αντιπλοίαρχο κ. Δημήτρη Τσινιά, Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου κ. Δημήτρη Πανταζή, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών κ. Μανώλη Πέτρου, πρόεδρο της IΡΑ Σάμου κ. Γιώργο Αβραμίδη και εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Σάμου ο κ. Εμμανουήλ Ισιδώρου. 

Επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Σε μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης αναφέρει:

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

«Δε ζει χωρίς πατρίδες η ανθρώπινη ψυχή»

(Κωστής Παλαμάς)

Οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουμε σήμερα μια κορυφαία στιγμή της ιστορίας μας: Την αντίσταση, το «όχι» στους επίδοξους κατακτητές του 1940.

Πίστεψαν τότε οι εχθροί ότι θα γονατίσουν οι Έλληνες μπροστά στην υπεροπλία και το πλήθος.

Και δε γνώριζαν ότι οι Έλληνες γονατίζουν μόνο μπροστά στη σημαία τους!

Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και οι κακοί μας γείτονες, που πιστεύουν ότι θα καμφθεί το φρόνημα των Ελλήνων από πολεμικές ιαχές που ακούγονται ως «κύμβαλα αλλαλάζοντα».

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Χρόνια πολλά στους ακρίτες του Ανατολικού Αιγαίου που φυλάνε τις αιώνιες Θερμοπύλες!».

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης αναφέρει:

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά για όλους τους Έλληνες ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Το μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ» του 1940 κόντρα στο φασισμό και στο ναζισμό, αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Ελλάδα και τους Έλληνες μέχρι και σήμερα. Στη μακρόχρονη διαδρομή του το Ελληνικό Έθνος δοξάστηκε με τα «μεγάλα ΟΧΙ».

Τιμή και δόξα στους προγόνους μας που ηρωικά είπαν ΟΧΙ στην παράδοση της Ελλάδας στους κατακτητές και θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.

Όλοι εμείς οι συνεχιστές τους, εμπνεόμενοι από το μεγαλείο του ένδοξου παρελθόντος, οφείλουμε να πορευόμαστε με Θάρρος, Δύναμη, Σύμπνοια, Ομοψυχία και Πνεύμα Αυτοθυσίας για το παρόν και το μέλλον.

Χρόνια πολλά για την μεγάλη μέρα του Ελληνισμού!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Ειρήνη και ευημερία στα σπίτια μας!»

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος στο μήνυμά του αναφέρει:

Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

«Μεγάλη μέρα του Ελληνισμού η σημερινή, γιορτάζουμε το έπος του ‘40 και το ηρωικό ”ΟΧΙ” των Ελλήνων απέναντι στην υποταγή της Πατρίδας μας. Τιμούμε την μνήμη όλων αυτών των Ελλήνων που δε δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.

81 χρόνια μετά, καλούμαστε να δίνουμε ακόμη τις δικές μας μάχες για τη διαφύλαξη της ειρήνης και την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Σημερινοί ήρωες όλοι αυτοί που αγωνίζονται για να διατηρήσουν τη χώρα μας ασφαλή. Αντλούμε δύναμη από τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τις δυσκολίες, ο συμβολισμός της 28ης Οκτωβρίου άλλωστε είναι η ενότητα του Έθνους.
Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!»

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ