«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Δοξάστε τους!! Το μεγάλο φαγοπότι άρχισε…

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Δοξάστε τους!! Το μεγάλο φαγοπότι άρχισε...

Η σκληρή κριτική που ασκήσαμε ως δημοτική παράταξη στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ) δυστυχώς σε 2 βδομάδες επαληθεύτηκε.

Στο τρομακτικό ποσό των 120,66 εκατομμυρίων ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με παράνομη διαγωνιστική διαδικασία έδωσε στην φιλική τους κατασκευαστική εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ το έργο της κατασκευής υπερδομών μαμούθ σε Ζερβού Σάμου, Λέρο και Κω (με έκπτωση μόνο 9,06%).

Τέτοια διαγωνιστική διαδικασία δεν ξανάγινε.

Τέτοια χρηματοδότηση έργου στο Αιγαίο δεν έχει υπάρξει ποτέ.

Δοξάστε τους!!

Το μεγάλο φαγοπότι άρχισε…

Η τοποθέτηση του κ. Νίκου Ζάχαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο

«”ο Υπουργός κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση τη Ν.Δ. επιμένουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών τους για μετατροπή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου σε τεράστιες ανθρωποφυλακές προσφύγων/μεταναστών”

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 27 Αυγούστου παρευρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφτηκε για 4η φορά τη Σάμο από την ανάληψη των καθηκόντων του στο επανασυσταθέν Υπουργείο.

Ο κ. Μηταράκης μετά την καθιερωμένη επίσκεψη στους θεσμικούς φορείς του νησιού, προφανώς στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και αποδοχής που τυγχάνει από τη Δημοτική αρχή του Δήμου μας και την Αντιπεριφέρεια Σάμου, ήρθε περιχαρής και με υπέρμετρη προστασία να ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά που από καιρό έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και υλοποιεί βήμα-βήμα ο κ. Μηταράκης.

Στην τοποθέτηση τους τόσο ο Νίκος Ζάχαρης επικεφαλής όσο και ο Γιάννης Αξιώτης της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» άσκησαν δριμεία, τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη κριτική και καταγγελία στα πεπραγμένα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προσωπικά του Υπουργού κ. Μηταράκη στο τρίπτυχο ότι «ψεύδεται, παρανομεί και εκβιάζει τη Σαμιακή κοινωνία».

Αναλυτικά:

– Τα ψέματα της ΝΔ, που προεκλογικά έλεγε ότι θα λύσει ως διά μαγείας το προσφυγικό/μεταναστευτικό κατέρρευσαν με τραγικό τρόπο, όταν παρέλαβαν στις 7/7/19 στο ΚΥΤ Σάμου 3300 άτομα και τους ανέβασαν στους 8500 το χειμώνα. Σήμερα ο Υπουργός πανηγυρίζει γιατί είναι περίπου 5000.

Υπενθυμίσαμε στον Υπουργό ότι συμπεριφέρεται όπως ο Χόντζας στη διδακτική ιστορία με το φτωχό που δεν χωρούσε να στεγάσει την οικογένειά του στο μικρό καλύβι και όταν διαμαρτυρόταν τον συμβούλευε να προσθέτει διαδοχικά τις κότες, μετά τη κατσίκα, μετά το γουρούνι, μετά το γάιδαρο και όταν οι κατάσταση έγινε αβίωτη τον συμβούλεψε να αφαιρέσει το γουρούνι και το γάιδαρο και τότε η οικογένεια του φτωχού ένοιωσε καλύτερα!!

– Τα συνεχή ψέματα ότι αρχικά τέλος Δεκέμβρη 2019, μετά τέλος Ιουνίου 2020 θα έχουν τελειώσει το νέο ΚΥΤ των 1200 θέσεων στη Ζερβού, θα μεταφέρουν τους υπεράριθμους στην ηπειρωτική χώρα και θα αρχίσει η μετεγκατάσταση και το κλείσιμο της απαράδεκτης «φαβέλας» της Σάμου, μεταφέρεται στο απροσδιόριστο μέλλον. Τώρα υποσχέθηκε για τέλος Δεκεμβρίου 2020 με την προϋπόθεση ότι θα έχει κατασκευαστεί και η επαυξημένη Δομή των 3000+

Είναι κανένας που τον πιστεύει;

– Τα ψέματα ότι η νέα Δομή στη Ζερβού θα είναι κλειστή, όταν με το ΦΕΚ της χωροθέτησης και κατασκευής στα 200 στρέμματα που ο ίδιος υπογράφει στις 29/5/20, αναφέρει ότι οι Δομές είναι ανοιχτές: Προφανώς άλλα λέει σε μας εδώ και άλλα στην ΕΕ που ζητάει χρηματοδότηση.

– Παραβιάζει το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τοποθετεί Διευθυντές της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μετακλητούς υπαλλήλους – συμβούλους του, οι οποίοι δεν ορκίζονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για να διαφυλάττουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά υπακούουν μόνο στον Υπουργό και θα φύγουν μαζί του.

Τον έχει καταγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Μηχανικών του Δημοσίου.

– Παραβιάζει ωμά και κατάφωρα την πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία σχετικά με τις χρήσεις γης για την οργάνωση οικιστικού χώρου, όταν με τρεις γραμμές (!!!) σε ΦΕΚ χωροθετεί και δίνει άδεια κατασκευής σε 200 στρέμματα στη Ζερβού. Στοιχειωδώς ούτε μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περιοχή Ζερβού δεν εκπόνησαν, όταν θα έχουμε διαβίωση 3000 ανθρώπων σε μια έκταση 245 στρεμμάτων.

Αν θέλει κάποιος να δημιουργήσει μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα στην ίδια περιοχή θα χρειαστεί μελέτες, άδειες, εγκρίσεις και 1 χρόνο τουλάχιστον για να τα ετοιμάσει.

– Δημοπρατεί εξόφθαλμα παράτυπα, στις 30/7/20 με τη διαδικασία τους κατεπείγοντος και με κλειστή διαδικασία έργο ύψους 132,8 εκατομμυρίων € (!!) χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και μάλιστα με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ (χρήματα του ελληνικού λαού).

Είναι προφανές το δώρο σε τρεις φιλικές τους εταιρείες ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, οι οποίες πήραν από 1 εκ. € τον Φεβρουάριο για τις περιφράξεις των επαγμένων εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο.

– Αντί ο Υπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ να μεταφέρουν τους υπεράριθμους πληθυσμούς προσφύγων/μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, να ολοκληρώσουν άμεσα την κατασκευή της ήδη δημοπρατημένης Δομής των 1200 ατόμων στη Ζερβού, ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση και να κλείσει το «κολαστήριο» της Σάμου

– Εκβιάζει ο Υπουργός τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Δήμου μας όταν ωμά και απροκάλυπτα λέγοντας «ή δεχόσαστε αυτά που εμείς, η κυβέρνηση της ΝΔ, σχεδιάζουμε ή αλλιώς δεν κλείνει η απαράδεκτη «φαβέλα»-ΚΥΤ που έχετε δίπλα και μέσα στην πόλη της Σάμου» με όλες τις αρνητικές συνέπειες ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, αλλά και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων/μεταναστών.

– Γράφει στα παλιά του υποδήματα ο Υπουργός την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που υπό το βάρος της ευθύνης και της αλληλεγγύης, με συντριπτική πλειοψηφία, αποδεχθήκαμε να γίνει το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ [αρ. απόφ. 3215 ΦΕΚ 2759/19] για μετεγκατάσταση και λειτουργία του νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού χωρητικότητας 1200 ατόμων με κατάργηση του υφιστάμενου.

Ήταν τόσο αναλυτική και τεκμηριωμένη η κριτική, που ο Υπουργός όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε, αλλά δεν απάντησε ούτε στη δευτερολογία του επί των όσων καταγγείλαμε.

Τελικά αυτό που έμεινε είναι ότι ο Υπουργός κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση τη Ν.Δ. επιμένουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών τους για μετατροπή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου σε τεράστιες ανθρωποφυλακές προσφύγων/μεταναστών.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΔΩ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »