Η «Σάμος αλλάΖΕΙ» για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων. Καταγγέλουμε την απρεπή στάση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Τι να κάνουμε μετά το σεισμό

Την Παρασκευή 15/1/21, με πρόσκληση της ίδιας ημέρας, συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  με μοναδικό θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου».

Από τις 11/1/21,  με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σταμάτησε η τηλεκπαίδευση και έπρεπε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέψουν στα σχολεία τους για την διά ζώσης διδασκαλία.

Δυστυχώς, στα μισά παιδιά του Δήμου μας δεν  δόθηκε η δυνατότητα να επιστρέψουν σε σχολικές αίθουσες και συνέχισαν την τηλεκπαίδευση.  Καταστρατηγήθηκαν οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που ομόφωνα έλεγαν:

  • Να γίνει ουσιαστικός στατικός έλεγχος και μελέτες στατικής ενίσχυσης και αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μας υποδομών.
  • Να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες που επλήγησαν οι σχολικές τους υποδομές σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  σε άλλες σχολικές μονάδες με προσωρινές μετακινήσεις μαθητών είτε σε προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να έχουμε μαθητές 2 ταχυτήτων

Είχε αρκετό χρόνο η αρμόδια κρατική υπηρεσία για τα σχολικά κτίρια  (ΚΤΥΠ ΑΕ -μετονομασία του παλιού ΟΣΚ) από τις 16 Νοεμβρίου 2020, που πάρθηκε η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προμηθευτεί με διαδικασίες κατεπείγοντος που προβλέπονται σε έκτακτες ανάγκες, τις απαραίτητες προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες, για να τοποθετηθούν σε διαμορφωμένους χώρους για να αντικαταστήσουν τις σχολικές υποδομές που έχουν σημαντικές βλάβες. Αντ’ αυτού εδέησε στις 8 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΤΥΠ (όπως μάθαμε από ευχαριστήριο του κ. βουλευτή Σάμου) να εισάγει το θέμα της προμήθειας των αιθουσών στο Δ.Σ.  για έγκριση και να κινηθεί η διαδικασία διαγωνισμού προμήθειας. Σύμφωνα με τις πιο ευοίωνες προβλέψεις οι προκάτ αίθουσες θα φτάσουν στη Σάμο τον Απρίλιο.

Όλο αυτό το διάστημα έπρεπε σε συντονισμό η Δημοτική Αρχή, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Αντιπεριφέρεια και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να διευθετήσουν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντ΄ αυτού είδαμε, δυστυχώς, σύλλογοι γονέων να στρέφονται εναντίον άλλων και η αντιπεριφέρεια που έχει αρμοδιότητα για τις μεταφορές μαθητών να ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει γνώση του θέματος.

Σε εισήγηση δε του Γιάννη Αξιώτη, προέδρου  της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικού συμβούλου της παράταξης μας «η Σάμος αλλάΖΕΙ», ότι δεν μπορεί να αφεθούν οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία και πρέπει ο αντιπεριφερειάρχης να μεριμνήσει για τις δωρεάν μεταφορές των μαθητών με δημόσια και ασφαλή μέσα μεταφοράς (όπως έχει την αρμοδιότητα) ο κ. Πανουράκης επιτέθηκε με σκαιό τρόπο και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αξιώτη και δεν ανακάλεσε ούτε μετά από παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και επέμενε στους χαρακτηρισμούς.

Ως δημοτική παράταξη καταγγέλλουμε την απρεπή στάση του κ. Πανουράκη, που προσβάλει τον θεσμό του αντιπεριφερειάρχη και τον καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να εκπληρώσει την υποχρέωση που έχει και ΑΥΡΙΟ να διαθέσει δημόσια και ασφαλή μεταφορικά μέσα, να μεταφέρουν μαθητές από τη Χώρα, από το Παλαιόκαστρο, το Άνω Βαθύ και όπου απαιτείται προς τις νέες σχολικές μονάδες.

Προέχει όλων η ασφάλεια και η δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »