Το επιδόρπιο με την πιο μεθυστική σοκολατένια γεύση,το σουφλέ σοκολάτας, αναμφίβολα συνεπαίρνει και τον πιο απαιτητικό δοκιμαστή του, με την βελούδινη υφή του, με την πλούσια γεύση του και, φυσικά, με το πιο υπέροχο άρωμα.
Η προέλευση του είναι γαλλική αλλά πολλοί διεκδικούν την πατρότητα αυτού του κολασμένου γλυκού..
Αν θέλετε τον πιο ζουμερό σοκολατένιο πειρασμό στο πιάτο σας, φτιάξτε αυτό το εύκολο σουφλέ σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για 5 σουφλέ)
140 γρ κουβερτούρα Παυλίδη
100 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό (Lurpak κτλ)
160 γρ άχνη ζάχαρη
260 γρ αβγά
60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπαίν μαρί. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μπαίν μαρί.
Ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα το μείγμα και προσθέτουμε πρώτα την άχνη.
Κατόπιν τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα η την σπάτουλα.
Και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε με την κατσαρόλα 5 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ καλά βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με κακάο.
Αυτό που αγαπάω σε αυτή την συνταγή είναι που γίνονται όλα μέσα σε ένα σκεύος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και αντιστάσεις , στους 170C, για 10 λεπτά περίπου.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι σοκολάτας η σαντιγί και σερβίρουμε.
Αν δεν τα φάτε αμέσως βγάλτε τα σουφλέ από τις φόρμες σε πιατέλα γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται και θα χάσετε το ρευστό εσωτερικό τους ..
Καλή απόλαυση!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου ) Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο https://koykoycook.gr/