Η Λέσβος, το «περιβόλι του Αιγαίου» συνταιριάζει τα τοπικά της προϊόντα με τα πολυβραβευμένα Σαμιώτικα κρασιά!

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης και οι δύο Δήμαρχοι της Σάμου κ.κ.

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Αυτοδιοικητικών και Εκκλησιαστικών αρχών του νησιού μας, που από κοινού με προσωπική τους παρουσία προσκάλεσαν τον αρχιεπίσκοπο

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων

Από το Τμήμα Τροχαίας Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (30/05), στο οδικό δίκτυο Βαθέος – Καρλοβάσου. Ειδικότερα και σύμφωνα

Η Λέσβος, το «περιβόλι του Αιγαίου» συνταιριάζει τα τοπικά της προϊόντα με τα πολυβραβευμένα Σαμιώτικα κρασιά!

Η τοπική κουζίνα των νησιών  του Β. Αιγαίου έχει πληθώρα εκλεκτών γεύσεων και εκείνη την αιγαιοπελαγίτικη σοφία της βέλτιστης αξιοποίησης όλων των υλικών. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, έβαλε στόχο να αναδείξει αυτήν την ιδιαίτερη ταυτότητα των νησιών μας. Εδώ και 4 χρόνια διοργανώνει με επιτυχία το Lesvos Food Festival, στο οποίο συμμετέχει δυναμικά, από το πρώτο κιόλας έτος, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου.

Στα πλαίσια του φετινού Lesvos Food Challenge, τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου είναι στα χέρια διακεκριμένων chefs και μαγείρων ανά τον κόσμο, που δημιουργούν με αυτά παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές συνταγές, γεμάτες από τα αρώματα του «περιβολιού του Αιγαίου».

Η Λέσβος, το «περιβόλι του Αιγαίου» συνταιριάζει τα τοπικά της προϊόντα με τα πολυβραβευμένα Σαμιώτικα κρασιά!

Στη Σάμο και στο Μουσείο Οίνου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, οι ex. chefs Ευάγγελος Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής, «πάντρεψαν» τα λεσβιακά τοπικά προϊόντα με την αιγαιοπελαγίτικη παράδοση και τα πολυβραβευμένα και αγαπημένα στους καταναλωτές όπου γης, σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ. Έδωσαν στις συνταγές τους μια πινελιά δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, με σύγχρονες τεχνικές και παρουσίαση, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της γαστρονομίας.

Παξιμάδια κριθαρένια και από χαρούπι, χάχλες και τραχανάς, πετιμέζι από σύκα, αλίπαστα και αντσούγιες, σάλτσες από λιαστή τομάτα, λαδοτύρι, μυζήθρα και ανθότυρο, ρεβύθια Λισβορίου, αρωματικά και βότανα, γαρίδες, σαρδέλες Καλονής και παπαλίνα, ροδόσταμο και αρισμαρί, λουκάνικα παραδοσιακά, κατσικάκι και παστουρμάς από μοσχάρι, ούζο και ελαιόλαδο, «έδεσαν» μοναδικά τις ξεχωριστές τους γεύσεις με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε πρωτοποριακές γευστικές δημιουργίες.

Η Λέσβος, το «περιβόλι του Αιγαίου» συνταιριάζει τα τοπικά της προϊόντα με τα πολυβραβευμένα Σαμιώτικα κρασιά!

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές, ενώ, με την ολοκλήρωση του project θα είναι διαθέσιμη η οπτικοποιημένη παρουσίαση καθώς και ο τρόπος παρασκευής.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ