Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου ΖΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Επιτακτική ανάγκη, γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι κοντά στα παιδιά

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου είχαν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Γεώργιος

Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου ΖΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου. Επιτακτική ανάγκη, γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι κοντά στα παιδιά

Στην εκπομπή «Άρωμα Γυναίκας» στο Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η Κοινωνική Ψυχολόγος Αναστασία Ζήση η οποία διδάσκει Ψυχολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάσης στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Birmingham στη Βρετανία.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά ,και έχει την επιστημονική ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα ψυχικής υγείας.

Είναι συγγραφέας του βιβλίων:

Επανένταξη Χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων

Εμπειρικά ευρήματα, «νέες προσεγγίσεις και προοπτικές» από τις εκδώσεις Τυπωθήτω.

Κοινωνία κοινότητα και ψυχική υγεία.

Αναπηρία και κοινωνία.

Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

Η κ. Ζήση μέσα από την ραδιοφωνική επικοινωνία επιχείρησε να εξηγήσει την κοινωνική προέλευση του ψυχικού πόνου, την παραγωγή και την αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων στην ψυχική υγεία.

Σύνδεσε στοιχεία της κοινωνικής οργάνωσης με τον ψυχικό πόνο και την παραβατικότητα.

Η κ. Ζήση με αφορμή του αποτρόπαιου γεγονότος της επαναλαμβανόμενης σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στο Κορωπί επεσήμανε την ανάγκη οι γονείς να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, να εποπτεύουν ακατάπαυστα τις κινήσεις, φιλίες και διαδικτυακές τους επισκέψεις προς αποφυγήν ύποπτων προσελκύσεων από διαταραγμένους ψυχικά παρατατικούς ανθρώπους, με ωφελιμιστικούς η διατροφικούς σκοπούς.

Μεγάλο ρόλο στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης σεξουαλικής παρενόχλησης έχει και η εκπαιδευτική κοινότητα όσον αφορά την προφύλαξη, ενημέρωση αλλά τον έγκαιρο εντοπισμό παιδιών και εφήβων που εκδηλώνουν ψυχικές μεταπτώσεις, καταθλιπτική συμπεριφορά, δυσκολία στην κοινωνική ένταξη της σχολικής κοινότητας και μαθησιακές δυσκολίες.

Τέλος η κ. Ζήση αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο και υποχρέωση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος (γείτονες, φίλοι, γνωστοί) όσον αφορά  περιστατικά κακομεταχείρισης αθώων ψυχών και σωμάτων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η καταγγελία στην οικεία Αστυνομική αρχή θεωρείται άκρως απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Αλεξάνδρα Χαροχέρη

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ