Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας γιόρτασε τη μνήμη των «εν Σάμω Αγίων»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας γιόρτασε τη μνήμη των «εν Σάμω Αγίων»

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε τη μνήμη των εν Σάμω Αγίων, Λέοντος, Ερμογένους και Ηρακλείου, των επισκόπων Σάμου, Λέοντος, Θεοδώρου και Γρηγορίου των στρατιωτικών μαρτύρων, τον νεομάρτυρα Γεώργιο, τον Όσιο Παύλο τον Λατρινό.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσεβίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας γιόρτασε τη μνήμη των «εν Σάμω Αγίων»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης με τη συνοδεία της Στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ και τιμητικού αγήματος, έως την Πλατεία Πυθαγόρα, όπου τελέσθηκε η Αρτοκλασία.

Σημαντικό γεγονός, η λιτάνευση μικρασιατικών κειμηλίων και τα επιμάνικα του ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης. Η διαφοροποίηση αυτή έγινε λόγω της επετείου συμπλήρωσης των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή και ως ελάχιστο δείγμα τιμής σε όσους θυσιάσθηκαν, επειδή ήταν χριστιανοί και Έλληνες.

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας γιόρτασε τη μνήμη των «εν Σάμω Αγίων»

Την Κυριακή 31 Ιουλίου το πρωί, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου. Ακολούθως τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού γης αποδήμων Σαμίων, αλλά και ιερό μνημόσυνο των ψυχών, που χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ