Η θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ για την μείωση των διανομέων ΕΛΤΑ

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ανατολικής Σάμου εκφράζει την αγανάκτηση όλων των δημοτών για την απαράδεκτη μείωση των ταχυδρομικών διανομέων στη περιοχή μας, από 4 σε 1 στη πόλη της Σάμου, την επιβάρυνση του διανομέα Πυθαγορείου με την αλληλογραφία του Πύργου και την μείωση από 3 σε 1 των διανομέων Καρλοβάσου.

Η κυβερνητική απόφαση θα επιφέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις  στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, που “μεταφράζονται” σε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες  και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και των μεγάλων προβλημάτων από  τον πρόσφατο φονικό και καταστρεπτικό σεισμό.

Παράλληλα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που κοντά στην απίστευτη ταλαιπωρία τους 3 μήνες τώρα,  να εξυπηρετούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες τους πολίτες στη πόλη της Σάμου, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει η μεταστέγαση των υπηρεσιών απ[ο το κατεστραμμένο από το σεισμό σε άλλο κτίριο, δέχονται τώρα και την «επιβράβευση» της μείωσης του προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νησί μας. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της κυβέρνησης της ΝΔ, να απαλλάξει τα ΕΛΤΑ από εργαζόμενους, να σαρώσει ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και να παραδοθούν σε «στρατηγικό επενδυτή».

Η κατάσταση αυτή, οφείλεται στο ότι η καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας είναι σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου-ταχυμεταφοράς.

Καλούμε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα ως τακτικό στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης  προκειμένου να συζητηθεί και να παρθεί σχετική απόφαση.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »