Ηρεμία επικρατεί στην ΚΕΔ Σάμου. Απορρίψεις αιτήσεων ασύλου και μικροκλοπές οι λόγοι των σημερινών επεισοδίων

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Η κλειστή δομή της Σάμου και οι περιορισμένες ελευθερίες των προσφύγων πίσω από «την περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα σημερινά επεισόδια στην ΚΕΔ Σάμου ξεκίνησαν έπειτα από λεκτικές αντιπαραθέσεις που είχε ομάδα Αφρικανών και Παλαιστινίων μεταναστών.

Ο λόγος ότι υπήρχαν απορριπτικές αιτήσεις ασύλου (για τους Αφρικανούς) και στη συνέχεια κάποιοι μπήκαν σε άδεια κοντέϊνερ και άρχισαν τις μικροκλοπές μέχρι που έγιναν αντιληπτοί.

Ηρεμία επικρατεί στην ΚΕΔ Σάμου. Απορρίψεις αιτήσεων ασύλου και μικροκλοπές οι λόγοι των σημερινών επεισοδίων

Κάπου εκεί τα πράγματα ξέφυγαν και άρχισε ο πετροπόλεμος και η ρίψη διαφόρων αντικειμένων με αποτέλεσμα πολλά κοντέϊνερ να υποστούν φθορές εξωτερικά, ενώ ένας συνοριοφύλακας υπέστη μικροτραυματισμό χωρίς να είναι κάτι σοβαρό και να εμπνέει ανησυχία. Όμως πολλές πέτρες υπάρχουν στον ακάλυπτο χώρο της ΚΕΔ Σάμου, μεταξύ των κοντέϊνερ.

Στο σημείο άμεσα επιχείρησαν δυνάμεις τις Αστυνομίας και χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για εκφοβισμό και όχι «πυροβολισμοί» όπως μεταδόθηκε από κάποιους λανθασμένα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το εργαζόμενο προσωπικό στην ΚΕΔ Σάμου εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του και πλέον υπάρχει ηρεμία, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των Αξιωματικών και προσωπικού της Αστυνομίας και της Διοίκησης της ΚΕΔ Σάμου.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ