Ε.Ο.Σ Σάμου: Αύξηση τιμής σταφυλιών για τον τρύγο του 2021

Ε.Ο.Σ Σάμου: Αύξηση τιμής σταφυλιών για τον τρύγο του 2021

Ο Συνεταιρισμός, ανακοινώνει αύξηση τιμής σταφυλιών για τον τρύγο του 2021 στο 10% μεσοσταθμικά.

Η αύξηση τιμών είναι η τρίτη κατά την τελευταία πενταετία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή για τα ΄΄εκλεκτά΄΄ σταφύλια για οινοποίηση οίνου VDN GC, ο οποίος προορίζεται κυρίως για εξαγωγή στη Γαλλία από τα 0,28 € ανά κιλό, αυξήθηκε σε 0,40 το 2015, σε 0,61 το 2019 και φέτος αυξάνεται κατά 6 λεπτά και φτάνει τα 0,67 € ανά κιλό.

Αναλογικά αυξάνονται και οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες σταφυλιών που θα παραλάβει ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ. Για παράδειγμα η τιμή για τα σταφύλια οινοποίησης ; ΄΄Σάμαινα΄΄ αυξάνεται από τα 0,35 στα 0,42 € και για τα λεγόμενα ΄΄Κοινά΄΄ για οινοποίηση VDL από τα 0,36 στα 0,40 €.

Στις πιο πάνω τιμές όπως γνωρίζουν οι παραγωγοί, έρχονται να προστεθούν αποζημιώσεις για μεταφορικά ανάλογα με την περιοχή. Επίσης προστίθεται ειδική επιδότηση για πιστοποιημένα αμπελοτεμάχια, βιολογικά ή ολοκληρωμένης καλλιέργειας. Η συγκεκριμένη επιδότηση αυξάνεται και αυτή για το 2021 από τα 50 στα 70 ευρώ ανά στρέμμα. Με τον τρόπο αυτό – και όχι μόνο – ο Συνεταιρισμός συμβάλει έμπρακτα στην προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών μορφών καλλιέργειας.

Όπως και το περασμένο έτος, η πληρωμή των παραγωγών προγραμματίζεται να γίνει εντός του Δεκεμβρίου του 2021.

Αποφασίστηκε επίσης, η κύρια παραλαβή των σταφυλιών κατά τον τρυγητό του 2021 να γίνει στο Οινοποιείο Καρλοβάσου το οποίο παραλάμβανε και έως σήμερα τον μεγαλύτερο όγκο αυτής.

Στο Οινοποιείο Μαλαγαρίου θα παραληφθούν οι ειδικές οινοποιήσεις του Συνεταιρισμού (Βιολογικά, Φυσικοί Οίνοι κλπ.), οι οποίες και απαιτούν ιδιαίτερη διαχείριση.

Με τον διαχωρισμό της λειτουργίας των δύο οινοποιείων, επιδιώκεται η αύξηση της λειτουργικότητας των δύο χώρων και αναμένεται βελτίωση της ποιότητας των εργασιών και εξοικονόμηση κόστους.

Λόγω της μετακίνησης μέρους της παραλαβής, στο οινοποιείο Καρλοβάσου, αυξάνεται η ισχύουσα αποζημίωση για τη μεταφορά των σταφυλιών, κατά 10 € / τόνο, για τις περιοχές των Δ/Δ Κοκκαρίου, Σάμου, Βαθέος, Παλαιοκάστρου, Μυτιληνιών, Χώρας, Παγώνδα, Μαυρατζαίων, Πυθαγορείου, Κουμαραδαίων και Μύλων.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος Τρυγητού είναι στη διάθεση των μελών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΝΙΚ. ΣΚΟΥΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Σεισμική δόνηση έντασης 4,4R σημειώθηκε την Παρασκευή (19/04) στις 11:02 με επίκεντρο 7 χιλ. Ανατολικά Καρλοβάσου και εστιακό βάθος 12,4χιλ. σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιιτούτο

Περισσότερα »
Δήλωση Τόνιας Αντωνίου για την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για την παράταση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα κτήρια της Σάμου, Ικαρίας και Χίου

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε την τροπολογία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επέκταση της απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για το έτος

Περισσότερα »
Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι».  Συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Η επίλυση προβλημάτων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου, μας αφορά όλους»

Η παροχή εκπαίδευσης σε μια ευνοούμενη πολιτεία αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, κάποιοι που προφανώς διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρη

Υπογραφή προσκλήσεων από τον Περιφερειάρχη για την υποβολή προτάσεων και δράσεων στο πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε τις παρακάτω προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2021 – 2027 συνολικού προϋπολογισμού 14,3 εκ.

Περισσότερα »