Ευχαριστήριο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις με τον εθελοντή κτηνίατρο Victor Lans

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ευχαριστήριο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις με τον εθελοντή κτηνίατρο Victor Lans

Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκαν μαζικές στειρώσεις αδέσποτων με τον εθελοντή κτηνίατρο VICTOR LANS στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Ο Βίκτωρ αφιέρωσε δύο εβδομάδες από τον ελεύθερο χρόνο του για να μας βοηθήσει να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων στο νησί μας. Δυστυχώς υπάρχουν συνεχώς «καινούρια» εγκαταλειμμένα κατοικίδια. Με τις στειρώσεις αποφεύγουμε τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και εκατοντάδες δυστυχισμένα κουταβάκια.

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες (4-15/4/2022) ο VICTOR στείρωσε συνολικά 55 σκυλάκια και 44 γάτες. Όπως πάντα ήταν τα περισσότερα εγχειρισμένα ζώα θηλυκά. Όλα τα ζωάκια είναι μια χαρά και η ανάρρωση τους πάει πολύ καλά. Για άλλη μια φορά βρήκαμε ικανοποιητική ανταπόκριση από την κοινωνία. Όλους τους συμμετέχοντες θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την αρωγή τους:

– Ιδιαίτερα τον εθελοντή κτηνίατρο VICTOR LANS, ο οποίος είναι ένα άτομο βαθιά συνειδητοποιημένο για την ανάγκη της κοινωνικής προσφοράς. Για άλλη μια φορά μας ενθουσίασε ο εξαιρετικός επαγγελματισμός του σε συνδυασμό με την μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τα αδέσποτα. Πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός, πως ο Βίκτωρ θέλει να συνεχίσει αυτήν την σημαντική εθελοντική δράση του.

Ευχαριστήριο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις με τον εθελοντή κτηνίατρο Victor Lans

– Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η συμμετοχή των δυο φοιτητριών της κτηνιατρικής BENTE DE MELKER και LILIAN BERGMAN, που αφιέρωσαν τις διακοπές τους για να βοηθήσουν σε αυτήν την σπουδαία δραστηριότητα. Το ενδιαφέρον, η ευαισθησία και η στοργή των μελλοντικών κτηνίατρων μας συγκίνησαν ιδιαίτερα.

– Ευχαριστούμε τους ΔΗΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ, που ανέλαβαν τα έξοδα των αναλώσιμων και των φαρμάκων των στειρώσεων, τα εισιτήρια του Βίκτωρα και παραχώρησαν έναν κατάλληλο χώρο ως αίθουσα στειρώσεων. Ιδιαίτερα αναφέρουμε εδώ την συνεισφορά των υπεύθυνων αντιδημάρχων κ. Λεωνίδα Σταμούλου και κ. Βαγγέλη Καρρά. Σημειωτέων, ότι τίμησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου τον Βίκτωρα με μια πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του.

– Την φιλοξενία των εθελοντών για την διάρκεια της δραστηριότητας τους στο Καρλόβασι ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Βαλσαμίδης και στην Ανατολική Σάμου το ξενοδοχείο DORYSSA. Τους ευχαριστούμε θερμά.

– Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΜΙΛΟ DORYSSA (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DORYSSA) για την ευγενή χορηγία κτηνιατρικού εξοπλισμού. Ήταν πράγματι μια δωρεά ξεχωριστής αξίας.

– Επίσης ευχαριστούμε πολύ την κυρία NETTY DE KULVE, η οποία μας έφερε σε επαφή με τον κ. LANS και έτσι ξεκίνησε αυτή η σπουδαία δράση.

Επίσης οργανώνει τακτικά την αποστολή βοηθητικού υλικού (όπως κουβέρτες, κτηνιατρικά εργαλεία, αναλώσιμα κτλ.)

– Ένα μεγάλο Ευχαριστώ και στην TIERHILFE KOS, που προσφέρει επανειλημμένα σημαντικό εξοπλισμό για το κτηνιατρείο

– Θερμά ευχαριστούμε και την επιχείρηση YES, RENT A CAR για την δωρεάν διάθεση αυτοκινήτου στην μετακίνηση του εθελοντή κτηνίατρου.

Ευχαριστήριο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις με τον εθελοντή κτηνίατρο Victor Lans

– Τέλος ευχαριστούμε πολύ την εξαιρετική εθελοντική ομάδα του Καρλοβάσου καθώς και τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας για την συμμετοχή τους, των οποίων η προσφορά (φροντίδα, μεταφορά και φιλοξενία των αδέσποτων) έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση, ιδιαίτερα αναφέρουμε εδώ τους ακούραστους βοηθούς του Βίκτωρ, την Εμμανουέλα Μιχελή, την Μίνα Γεωργίου και την Gabi Mansfeld.

Οι μαζικές στειρώσεις είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την μείωση των αδέσποτων, αλλά φυσικά πρέπει να συμπληρώνονται στον ενδιάμεσο χρόνο με ντόπιους κτηνίατρους. Επίσης κάνουμε έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων: στειρώστε τα τετράποδα φιλαράκια σας, ιδιαίτερα τα θηλυκά όπως το επιβάλλει ο νόμος. Μόνο όταν ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ