Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στο Radio Café 102,4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», ο κ. Λέκκας ανέφερε πως «ο μετασεισμός προκάλεσε επιπλέον γεωδυναμικά φαινόμενα, μικρές κατολισθήσεις, διαφοροποιήσεις στο ανάγλυφο, μικρά κύματα και παράλληλα θέλαμε να κάνουμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση.

Ήταν χρήσιμα να τα δούμε και να ενημερώσουμε τις αρχές, με τις οποίες συζητήσαμε, όπως και με τις τεχνικές υπηρεσίες για την πορεία των τεχνικών θεμάτων».

Ο κ. Λέκκας, επίσης, ανέφερε, πως ο σεισμός των 4,4 ρίχτερ, ο οποίος σύμφωνα με τους πρόσφατους υπολογισμούς ήταν τελικά της τάξεως του 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ, προήλθε από το ίδιο – με τον κύριο σεισμό – ρήγμα.

«Ήταν επόμενο να συμβεί όπως και άλλοι μικροί που θα γίνουν, για να κλείσει η μετασεισμική ακολουθία και να φτάσουμε σε κατάσταση ηρεμίας».

Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η μετασεισμική ακολουθία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε πως θα έχουμε καθυστερημένους μετασεισμούς που δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα.

«Δεν μας ανησυχεί. Είναι το επτασφράγισμα του κλεισίματος της ακολουθίας για ένα σεισμό και μια περιοχή που θα δράσει μετά από 60 και πλέον χρόνια», είπε.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανακαίνιση κτιριακών υποδομών Γ.Ν. Σάμου και Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας

Ανακαίνιση κτιριακών υποδομών Γ.Ν. Σάμου και Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας

Ως κοινή διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» και Γενικού Νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας Ικαρίας, ενημερώνουμε για την έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών

Περισσότερα »
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

Συνελήφθησαν το Σάββατο (16/03) στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών

Περισσότερα »