Ερωτήσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Πολλές και σημαντικές ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή υπέβαλλαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 12-02-2021,  οι δημοτικοί σύμβουλοι της  Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Παχυμανώλης και Κώστας Τζίχας. Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι οι εξής:

Ετοιμάζονται για αυξήσεις δημοτικών τελών

Στην ερώτηση σχετικά με την παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την στήριξη των σεισμόπληκτων δήμων σε προσωπικό και χρηματοδότηση και τις απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι το υπουργείο μερίμνησε και ότι επίκειται η σύνταξη του Οργανισμού Υπηρεσίας του δήμου για να καλυφθεί το90% των προβλεπόμενων θέσεων, η δημοτική αρχή απάντησε ότι ο νέος οργανισμός και η προκήρυξη προσλήψεων θα εξαρτηθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου και αν επαρκούν για την μισθοδοσία, δεδομένου ότι όλες οι νέες προσλήψεις με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, η μισθοδοσία νέων υπαλλήλων θα καλύπτεται από τα έσοδα των δήμων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η δημοτική αρχή προανήγγειλε μάλιστα.την αύξηση των δημοτικών τελών στο επόμενο διάστημα

Στη περιφέρεια η ευθύνη για αντιπλημμυρικά έργα

Στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας παρέπεμψε η δημοτική αρχή – απαντώντας σε ερώτησή μας – την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στα ρέματα του Ηραίου, στη γέφυρα του Ιμβράσου και στο ρέμα Μυτιληνιών, που κατά την τελευταία έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές καθώς και των έργων αντιστήριξης στο δρόμο Μυτιληνιών-Ζερβού.  Σχετικά με τον εγκιβωτισμένο ρέμα που διασχίζει το Ηραίον απάντησε ότι συνεχίζεται ο καθαρισμός του από συνεργεία του δήμου.

Καμιά δέσμευση για την άμεση μεταστέγαση των Ειδικών Σχολείων.

Στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» που αναμένεται  όπου θα προταθεί η μελέτη και κατασκευή του παρέπεμψε τη λύση του προβλήματος στέγασης των ειδικών σχολείων Σάμου, τα οποία φιλοξενούνται  επί πολλά χρόνια στο ακατάλληλο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ το οποίο μπάζει νερά  και στους χώρους του υπάρχουν μόνιμα εστίες μόλυνσης από τρωκτικά κ.α.

Η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα του κτιρίου γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν και απέφυγε να απαντήσει και να δεσμευθεί στη πρόταση που πρόβαλλε στην ερώτησή  της η Λαϊκή Συσπείρωση,  να μεταφερθούν τα  σχολεία σε ενοικιασμένο κτίριο μέσα στη πόλη μέχρι την ανέγερση του κτιρίου που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο.

Αναμένεται η απάντηση για το νερό των Μυτιληνιών

Στις Τεχνικές Υπηρεσίες  του δήμου έχει παραπεμφθεί για έρευνα το αίτημα της Κοινότητας Μυτιληνιών – που έφερε με ερώτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση –  για εκμετάλλευση ιδιωτικής γεώτρησης η οποία σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη του καθηγητή κ Κωτσοβίνου μπορεί  να υδροδοτήσει το χωριό και να το απαλλάξει  από το βραχνά των βαρέων μετάλλων που ανιχνεύονται στην υδροδότησή του και αντιμετωπίζονται με ειδικά φίλτρα.

Επιμέρους παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους

Σε επιμέρους παρεμβάσεις σε σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου προχωρούν τα συνεργεία του δήμου εφόσον ειδοποιηθούν σχετικά από τους προέδρους  των Κοινοτήτων, απάντησε σε ερώτησή μας για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχές, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Από την απάντηση προκύπτει ότι οι Κοινότητες πρέπει να ζητούν από το δήμο την παρέμβαση προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας.

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης  για υπαίθριο θέατρο στη Μαυρογένειο Σχολή.

Να γίνει συνολική ανασύσταση του περιβάλλοντος χώρου της Μαυρογενείου Σχολής που θα ανακαινισθεί για να φιλοξενήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου και το 3ο Νηπιαγωγείο της πόλης, πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο  η Λαϊκή Συσπείρωση. Συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρεται στην καθαίρεση όλων των παραπηγμάτων του περιβάλλοντος χώρου και την κατασκευή υπαίθριου κυκλικού θεάτρου στον αύλειο χώρο που θα φιλοξενεί τις δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου , των ερασιτεχνικών θεατρικών και μουσικών σχημάτων του νησιού και επαγγελματικών θιάσων και συναυλιών . Ένα τέτοιο έργο υπογράμμισε η Λαϊκή Συσπείρωση θα αναβαθμίσει πραγματικά το χώρο και την πολιτιστική ζωή της πόλης που στερείται ανοιχτού συναυλιακού και θεατρικού χώρου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει τη πρόταση στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν αναλάβει την μελέτη της Μαυρογενείου για να συμπεριληφθεί σ’ αυτήν.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ