Ερωτήσεις – Αναφορές της ΛΑ.Σ. Ανατολικής Σάμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Αναφορά για τις παρεμβάσεις φορέων και κατοίκων στον ΔΕΔΔΗΕ, σχετικά με τις συχνές απροειδοποίητες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο το νησί, κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου (27-3-2023), η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου. Η αναφορά έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Με την αναφορά μας αυτή καταθέτουμε τα έγγραφα παρεμβάσεων φορέων και κατοίκων αλλά και της Τ.Ε του ΚΚΕ για ένα σοβαρό και επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλο το νησί. Αφορά τις συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που οφείλονται στην κακή διαχείριση – συντήρηση του δικτύου από τη ΔΕΗ και οι οποίες επιφέρουν βλάβες και ολικές καταστροφές σε οικιακές αλλά και επαγγελματικές ηλεκτρικές συσκευές, με μεγάλο κόστος για τους καταναλωτές. Έχουμε έτσι το παράδοξο από τη μια η ΔΕΗ να προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και από την άλλη οι καταναλωτές να μην απολαμβάνουν  ούτε τη στοιχειώδη προστασία και την απρόσκοπτη παροχή ρεύματος.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει και τη δική του παρέμβαση γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, απαιτώντας την συντήρηση του δικτύου, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και την αποζημίωση στο 100% όσων καταστρέφονται οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μανώλης Παχυμανώλης , Κώστας Τζίχας

Ερωτήσεις για σοβαρά λαϊκά προβλήματα κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα:

Ποια είναι η εξέλιξη των κατεδαφίσεων ετοιμόρροπων σπιτιών από το σεισμό της 30ης Οκτώβρη 2020, με δεδομένο  ότι  έχουμε επισημάνσεις από χωριά ότι  δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τελευταίο παράδειγμα οι Μυτιληνιοί και η Χώρα όπου αναφέρονται 5 και 6 ετοιμόρροπα αντίστοιχα μεταξύ των οποίων και το εφαπτόμενο με τον παιδικό σταθμό Χώρας όπου οι εργασίες προστασίας που έγιναν είναι ανεπαρκείς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εκκρεμούν προς κατεδάφιση μόνο 3 σπίτια ( 1 στη Χώρα και 2 Στο Βαθύ). Τα υπόλοιπα όπως των Μυτιληνιών έχουν χαρακτηρισθεί επισκευάσιμα και είναι ευθύνη των ιδιοκτητών. Ο δήμος μόνο επισημάνσεις μπορεί να κάνει και να πάρει μέτρα προστασίας των διερχόμενων από τα συγκεκριμένα σημεία. Με ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων έχουν τελματώσει οι αποζημιώσεις για αποκαταστάσεις .

Θα μας δοθεί και αναλυτική απάντηση από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε επαναλαμβανόμενες βλάβες στο κεντρικό αγωγό  ύδρευσης που έρχεται από το Κοκκάρι. Χθες ακόμη έτρεχε το νερό σε σημείο της παραλιακής  λεωφόρου λίγο μετά την πολυκατοικία Βλασιάδη.

Είναι γνωστό ότι πρόκειται για το δίκτυο με σωλήνες αμιάντου διαγνωσμένης επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία που κανονικά έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από χρόνια. Η ερώτησή μας είναι πότε θα αποκατασταθεί η τελευταία βλάβη και ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι γνωστή η βλάβη και θα επιληφθεί άμεσα η υπηρεσία. Για τους αμιαντοσωλήνες δεν δόθηκε καμιά απάντηση.

Θετική εμφανίστηκε η δημοτική αρχή για την συνέχιση και ολοκλήρωση του Βιολογικού Μαραθοκάμπου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, μετά από ερωτήσεις που τέθηκαν μεταξύ άλλων και από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Να σημειωθεί ότι το έργο αποφασίστηκε το 2007 από τον τότε δήμο Μαραθοκάμπου, το ανέλαβε στη συνέχεια ο ενιαίος Δήμος Σάμου και έφτασε 16 ολόκληρα χρόνια μετά να είναι σήμερα αντικείμενο δικαστικής διαμάχης των δύο δήμων.

Μετά την διαίρεση των δύο δήμων, είχε συμφωνηθεί να αναλάβει ο δήμος  Δυτικής Σάμου  την οικονομική υποχρέωση  και το έργο να το ολοκληρώσει τεχνικά ο δήμος Ανατολικής Σάμου, συνάπτοντας οι δύο δήμοι σχετική προγραμματική σύμβαση, η οποία δεν υπογράφτηκε μέχρι τώρα. Πρόκειται για  ένα έργο που η ολοκλήρωσή του θα ανακουφίσει μια ολόκληρη περιοχή όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα και μέχρι τώρα εξυπηρετείται από βόθρους. Η Λαϊκή Συσπείρωση επισήμανε ότι  η Σάμος και τα προβλήματά της  είναι ενιαία  και πρέπει γρήγορα να γίνουν τα απαιτούμενα για να ολοκληρωθεί το έργο.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ