Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάλεσμα σε σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στη Λέσβο και το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε κινητοποίηση για το προσφυγικό

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ΚΥΤ της Μόριας επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο επικίνδυνη και αδιέξοδη είναι η πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα. Επιβεβαιώνει το πόσο δίκαια και ρεαλιστικά είναι τα αιτήματα των κατοίκων των νησιών μας για:

Κανένα ΚΥΤ κλειστό ή ανοιχτό. Να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ. Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού.

Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και, αφού λάβουν τα κατάλληλα έγγραφα, και από τη χώρα προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της Ε.Ε. που τους εγκλωβίζουν εδώ (Δουβλίνο, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας).

Να δημιουργηθούν επιτροπές ασύλου με ευθύνη Ε.Ε. και ΟΗΕ, μέσα στην Τουρκία, στα σύνορα με Συρία και Ελλάδα.

Σύντομη διαμονή σε αξιοπρεπείς, ανθρώπινες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι την τακτοποίηση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Μαζικά και συχνά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής

Αυτά τα αιτήματα το Ε.Κ.Σ., σωματεία και φορείς του νησιού στήριζαν και στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα.

Με αυτά τα αιτήματα έχουν κινητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες κάτοικοι του νησιού μας.

Με αυτά τα αιτήματα καλούμε και τώρα το σαμιώτικο λαό, τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να δώσουμε νέα ώθηση στον αγώνα για να μη γίνει και το δικό μας νησί μια τεράστια φυλακή της Ε.Ε. για όποιον άνθρωπο αναζητά καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα του ή φεύγει διωγμένος από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τέτοια δομή στήνεται αυτή την περίοδο στου Ζερβού.

Οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, συνολικά οι κάτοικοι του νησιού μας έχουν ζήσει την κοροϊδία και από την προηγούμενη κυβέρνηση και, με βάση τα γεγονότα, δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικό από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και τη δομή που χτίζεται,  παρά τις υποσχέσεις της. Τα γεγονότα στη Μόρια μιλούν από μόνα τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Λεσβιακού λαού και των 13.000 άστεγων προσφύγων και μεταναστών και στηρίζουμε τα αιτήματα που κι εμείς παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια για το δικό μας νησί και που δίνουν λύση στο μαζικό εγκλωβισμό των προσφύγων  – μεταναστών και στα προβλήματα που αντικειμενικά δημιουργούνται στους κατοίκους.

Απομονώνουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που σπέρνουν το μίσος ενάντια σε ανθρώπους και ξεπλένουν τις ευθύνες και την επικίνδυνη πολιτική Ε.Ε. – κυβέρνησης.

Καταδικάζουμε τη νέα απόβαση των ΜΑΤ στη Λέσβο και τα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζει προκειμένου να πετύχει η κυβέρνηση το στόχο της για νέα δομή –  φυλακή παρά κι ενάντια στη θέληση κατοίκων και προσφύγων και μεταναστών

Καλούμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες σε αγωνιστική ετοιμότητα και αλληλεγγύη.

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού σε σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στη Λέσβο και το προσφυγικό – μεταναστευτικό για την οργάνωση της πάλης την Τρίτη 15/9, 7μ.μ Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.

*Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με όλα τα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις-μάσκες).

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Σάμο, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για τα όπλα

Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Σάμο, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για τα όπλα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -9.589,33- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), -1.730,15- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Τις έρευνες συνέδραμε αστυνομικός σκύλος Συνελήφθησαν,

Περισσότερα »
Η Ανεζινιώ Σταμούλη είναι η νέα Διοικήτρια της ΚΕΔΝ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Νήσου) Σάμου

Η Ανεζινιώ Σταμούλη είναι η νέα Διοικήτρια της ΚΕΔΝ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Νήσου) Σάμου

Έπειτα από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Στυλιανής Σαράπη, νέα Διοικήτρια της ΚΕΔΝ (Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Νήσου)

Περισσότερα »
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου απαντά στο Σωματείο Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Καρλοβάσου

Συγχαρητήρια ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου για συλλήψεις τριών ατόμων κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και περί κατοχής όπλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, οι οποίοι την 17/04/2024 πραγματοποιώντας

Περισσότερα »
Προσωρινή είσοδος - έξοδος ατόμων από τους λιμένες Καλύμνου, Αγίας Μαρίνας Λέρου, Πέτρας Λέσβου και Καρλοβασίου Σάμου

Προσωρινή είσοδος – έξοδος ατόμων από τους λιμένες Καλύμνου, Αγίας Μαρίνας Λέρου, Πέτρας Λέσβου και Καρλοβασίου Σάμου

Υπεγράφη στις 16 Απριλίου 2024 από τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η

Περισσότερα »