Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Κύριε Περιφερειάρχη,

Πολλές επιχειρήσεις του Νομού μας αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19, καθώς δημιουργήθηκαν συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνθήκες της αγοράς στις οποίες λειτουργούν κανονικά.

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  προκήρυξη σχετικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας στα πλαίσια του ΕΠ  και συγκεκριμένα του Άξονα 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και τίτλο «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Το πρόγραμμα αυτό σύμφωνα με την Πρόσκληση αποτελεί ένα μεγάλο βοήθημα για τις επιχειρήσεις, καθώς η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την Κομισιόν η ενίσχυση θα μπορεί να χορηγηθεί έως τις 31/12/2020.

Προτείνουμε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη αντίστοιχου προγράμματος για τις επιχειρήσεις των νησιών του Βορείου Αιγαίου με χρηματοδότηση από το ΕΠ της Περιφέρειας.

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Επείγουσα ανακοίνωση κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Επείγουσα ανακοίνωση κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων

Πολίτες οι οποίοι διαθέτουν ιδιοκτησίες,εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου και οι οποίες (γεωτεμάχια ή οικοδομές εντός γεωτεμαχίων) βρίσκονται: Α. εκτός ορίων οικισμών,

Περισσότερα »