Επιλεκτικές και «αλλεργικές» συμπεριφορές προς τα τοπικά ΜΜΕ

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Όπως είναι γνωστό σήμερα Πέμπτη (09/02) η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα (Ασημίνα) Γκάγκα βρέθηκε στη Σάμο για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το Κέντρο Υγείας Σάμου, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση και με τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Η κ. Γκάγκα αρχικά επισκέφτηκε το KY Καρλοβάσου όπου είχε συνάντηση με το Διοικητικό – Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό του, παρουσία διαφόρων φορέων. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η παρουσία της κ. Αφροδίτης Αγγέλη (Προσωρινή Κοινή Διοικήτρια Γενικών Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας) και του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, που είναι πάντα παρών σε ανάλογες επισκέψεις.

Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε video (διάρκειας 54.41’’) που έχει αναρτηθεί ήδη στο Facebook και στο προφίλ της δημοσιογράφου κ. Σταματίας Ράπτη.

Ακολούθησε επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο ΚΥ Σάμου, παρουσία διαφόρων φορέων, αλλά και τοπικών στελεχών της ΝΔ.

Ο τελευταίος σταθμός επίσκεψης της κ. Γκάγκα ήταν το Γ. Ν. Σάμου.

Πριν αναφερθούν τα επόμενα γεγονότα, τη χθεσινή ημέρα, Τετάρτη (08/02), το Radio Café 102.4 και το Samostoday.gr, έλαβαν επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του κ. Βουλευτή (όπως και τα άλλα ΜΜΕ), ότι η κ. Γκάγκα θα κάνει δηλώσεις στο χώρο πέριξ του αναψυκτηρίου του Γ.Ν. Σάμου, περίπου στις 13:15 – 13:30.

Κατά την είσοδο της κ. Γκάγκα στο Γ.Ν. Σάμου, απαγορεύθηκε η είσοδος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να εισέλθουν στην αίθουσα που θα λάμβανε χώρα η συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. «Διάφορα άλλα άτομα», που δεν είναι θεσμικά, εισήλθαν όμως στη συγκέντρωση.

Κι εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Πως είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος να κάνει την ανάλογη ερώτηση – ερωτήσεις, αν δεν έχει πάρει αφορμή από τα λεγόμενα στη συνάντηση;

Ακόμα και προετοιμασμένος να είναι ο δημοσιογράφος με ερωτήσεις, σίγουρα θα υπάρχει το ανάλογο ερέθισμα για μια ερώτηση «της τελευταίας στιγμής».

Έχοντας ανατρέψει το πρόγραμμα του Radio Café 102.4 και τις δημοσιεύσεις στο Samostoday.gr, αλλά και το πρόγραμμα της καθημερινότητας σε προσωπικό επίπεδο (όλων μας), βρεθήκαμε στο χώρο για ν’ ακούσουμε τι θα δήλωνε η κ. Γκάγκα.

Πλην όμως περιμένοντας μέχρι τις 14:15 (μία ώρα αργότερα) δεν λάβαμε καμία ενημέρωση όσον αφορά τη συνέντευξη τύπου (αν θα πήγαινε χρονικά αργότερα ή αν θα έπαιρνε αναβολή).

Έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε και φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ενημερώσουμε, για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Σάμου. Και αρχή μας είναι ότι δεν δεχόμαστε κατευθυνόμενη ενημέρωση, αν εμείς δεν είμαστε παρόντες για ν’ ακούσουμε τι ειπώθηκε.

ΔΕΝ γνωρίζουμε ποιος/ποια έδωσε την εντολή ώστε να μην εισέλθουμε στη συγκέντρωση, όμως σας παραθέτουμε παρακάτω τις ερωτήσεις που θα έκαναν τα δικά μας ΜΜΕ στην κ. Γκάγκα.

Μέχρι αυτήν την ώρα ουδείς ενδιαφέρθηκε να ενημερώσει τα ΜΜΕ για την καθυστέρηση που σημειώθηκε (η κ. Αναπληρωτής Υπουργός αναχώρησε από τον χώρο του Νοσοκομείου Σάμου στις 15:45), ούτε φυσικά για την απουσία δημοσιογράφων στο χώρο που τους είχε ορισθεί ώστε ν’ ακούσουν δηλώσεις της κ. Γκάγκα.

Τα παραπάνω προς γνώση, χωρίς να ελπίζουμε σε συμμόρφωση προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Σάμου.

Μία συγγνώμη απ’ όλους για το έλλειμμα ενημέρωσης.

Επιλεκτικές και «αλλεργικές» συμπεριφορές προς τα τοπικά ΜΜΕ

Ερωτήσεις προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα (Ασημίνα) Γκάγκα, στη διάρκεια επίσκεψής της στη Σάμο, την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023.

1)  Το Νομοσχέδιο «Γιατρός για Όλους» ψηφίστηκε στη Βουλή και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, αναφέρομαι στον 4931 του 2022. Σήμερα, 8 μήνες μετά, είστε ικανοποιημένη για τη λειτουργία του θεσμού του «Προσωπικού ιατρού» που περιλαμβάνεται στις διατάξεις του νόμου και για τον οποίο υπήρξε έντονη συζήτηση;

2) Τελικά πώς μπορεί να ξεπεραστεί, αν όχι με νομοθέτηση, η ατολμία των ιατρών να αποδέχονται την κάλυψη κενών θέσεων ειδικοτήτων στα επαρχιακά νοσοκομεία και δη σε αυτά που λειτουργούν σε ακριτικά νησιά, όπως το δικό μας ίδρυμα, το νοσοκομείο Σάμου.

3) Πρόσφατα από διάφορες δηλώσεις εκ μέρους της Διοίκησης του Γ.Ν. Σάμου καταλάβαμε ότι θα δοθεί το ποσό του 1.000.000. ευρώ για να γίνουν κάποιες εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα. Το ποσό αυτό αφορά μόνο το δικό μας Νοσοκομείο, ή απλά θα λάβει το Νοσοκομείο μας κάποιο ποσό από τη χρηματοδότηση που έχει αναφερθεί; Συμμετέχουν και άλλα Νοσοκομεία;

4) Το Νοσοκομείο Σάμου όπως έχει ειπωθεί είναι Νοσοκομείο Αναφοράς σε πολλά περιστατικά. Πρόκειται για μεγάλο Νοσοκομείο ανάμεσα σε πολλά νησιά που βρίσκονται κοντά στη Σάμο. Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο ν’ αποκτήσει και το δικό του μαγνητικό τομογράφο;

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ