Επίσκεψη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Σάμο, σχεδιάζει η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Πεκρές

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Επίσκεψη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Σάμο, σχεδιάζει η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Πεκρές

Μια επίσκεψη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Σάμο, σχεδιάζει η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Πεκρές και είναι πιθανό να τη δούμε στη χώρα μας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων.

Η Ελλάδα συνδυάζεται με την προεκλογική εκστρατεία για το ανώτατο αξίωμα της Γαλλίας, καθώς ένα από τα κορυφαία θέματα της ατζέντας είναι η μετανάστευση.

Το ταξίδι της έχει ως βασικό σκοπό να επισκεφθεί το κλειστό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Ζερβού της Σάμου και να ενημερωθεί για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, τα μέτρα διαχείρισής τους και φύλαξης των συνόρων.

Η 54χρονη Πεκρές, που είναι η υποψήφια των Les Republicans, δηλαδή του κόμματος της Κεντροδεξιάς, έχει ιδιαίτερα σκληρή στάση στο Μεταναστευτικό και κατηγορεί τον γάλλο πρόεδρο ότι έχει πολύ «μαλακές» θέσεις για τα θέματα αυτά.

Μερικές από τις προτάσεις που έχει διατυπώσει είναι η κατάθεση των αιτήσεων ασύλου να γίνεται στη χώρα προέλευσης, η εφαρμογή ποσόστωσης σε βίζες και άδειες παραμονής για μετανάστες και πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, περικοπή κοινωνικών δαπανών που κατευθύνονται προς αυτούς και «ανακατάληψη» γειτονιών που, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο ντιμπέιτ για το χρίσμα του κόμματός της, είναι «μη γαλλικές».

Θέση που, όπως επισημαίνουν αναλυτές, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ηλικίας 65+ ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς στη Γαλλία, που αποτελούν βασικό κοινό των Les Republicains και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι θα την προτιμήσουν σε σχέση με τον έτερο συντηρητικό Ερίκ Ζεμούρ και την πάντοτε απειλητική Μαρίν Λεπέν.

ieidiseis.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ