Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου

Το Νομό Σάμου επισκέφτηκαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης και ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κονταδάκης, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του νομού Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ του νομού Βαγγέλη Καπλαντζή.

Το Καρλόβασι επισκέφτηκαν τα μέλη του κόμματος και της Κυβέρνησης συνομιλώντας με στελέχη του κόμματος από την Δυτική Σάμο και πολίτες για τα ζητήματα της περιοχής, την τουριστική περίοδο, την λειτουργία του Samos Pass και τα έργα που προχωρούν συνολικά στον νομό. Παράλληλα ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με καταστηματάρχες και φοιτητές για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Κώστας Κατσαφάδος και τα στελέχη του κόμματος, βρέθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου, όπου συναντήθηκαν με τον Α’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχο Ιωάννη Αργυράκη και τον Λιμενάρχη Σάμου, Αντιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Δημήτριο Τσινιά. Ο Λιμενάρχης και ο Υπαρχηγός ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό και τον Γραμματέα για την παρουσία τους, καθώς και όλα τα στελέχη του κόμματος, τονίζοντας πως η επίσκεψη αυτή δίνει μια ηθική δικαίωση στον αγώνα που δίνουν καθημερινά στα σύνορα της χώρας. Παράλληλα, ο Λιμενάρχης, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόοδο που έχει γίνει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τα τελευταία χρόνια λέγοντας πως εκατοντάδες ζωές καθημερινά σώζονται από τις δυνάμεις του λιμενικού, ενώ έχουν γίνει και δεκάδες συλλήψεις διακινητών. Όπως τόνισαν τα στελέχη του Λιμενικού αλλά και ο Υφυπουργός, η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα στη διαχείριση του μεταναστευτικού όπως πιστοποιεί το γεγονός ότι εκπρόσωποι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιούν επισκέψεις για να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο σκάφος ανοιχτής θαλάσσης «Αγ. Ευστράτιος» ευχαριστώντας και συνομιλώντας με τους εκπροσώπους του λιμενικού.

Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου

Κατόπιν, ο Γραμματέας του κόμματος, καθώς και τα μέλη του κόμματος και της Κυβέρνησης βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Σάμου, όπου συνάντησαν τον πρόεδρο Γιώργο Κυριαζή και συνομίλησαν με εκπροσώπους επιστημονικών και παραγωγικών φορέων για τα ζητήματα του κάθε κλάδου. Μεταξύ άλλων στην επίσκεψη συμμετείχαν, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου Αφροδίτη Αγγέλη, ο Δικηγόρος Γιώργος Νούλας, ο Δικηγόρος και π. Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εμμανουήλ Φλωρούς και ο Υπεύθυνος Τουρισμού Ελλισαίος Μαυρατζώτης.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν μια σύντομη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση των στελεχών στο Μουσείου Οίνου όπου για την ιστορία του κρασιού, ενός από τα προϊόντα για τα οποία είναι πιο γνωστή η Σάμος, τους μίλησε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου Γιάννης Σκούτας.

Κατόπιν, ακολούθησε διευρυμένη Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ του νομού Σάμου όπου το παρών έδωσαν μέλη και στελέχη του κόμματος από ολόκληρο τον νομό.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, επισκέφτηκε τους Φούρνους όπου συναντήθηκε με φορείς του νησιού, ενώ περιηγήθηκε και στο εμπoρικό κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου, στο Βαθύ συνομιλώντας με πολίτες.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο και τους πολίτες που μας υποδέχτηκαν στο Καρλόβασι, στο Βαθύ, στο Πυθαγόρειο και γενικά σε όλο το νησί.  Να ευχαριστήσω τον βουλευτή μας, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ και τα στελέχη μας. Είναι ένα πολύ ειλικρινές αυτό το «ευχαριστώ» σε μία επίσκεψη, η οποία ήταν εποικοδομητική και ουσιαστική.

Μαζί με το Στέλιο Κονταδάκη, κάνουμε πράξη αυτό που μας ζήτησε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης: να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Ουσιαστικά και με συνέπεια, όχι όπως κάποιοι, που το θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές.

Και με δύο βασικούς σκοπούς. Ο ένας είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών και ο δεύτερος να προβάλλουμε το κυβερνητικό έργο. Κάναμε συζητήσεις στο Επιμελητήριο, νωρίτερα με τα στελέχη μας και το πρωί με τους κατοίκους, με νέους, με φοιτητές, με καταστηματάρχες.

Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου

Ξεχωρίζω την συνάντηση που είχαμε με τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και εκ μέρους όλων ημών στη Νέα Δημοκρατία τους ευχαριστώ. Είμαστε ευγνώμονες, είμαστε πραγματικά δίπλα τους. Αυτό που κάνουν είναι σπουδαίο, τιμούν καθημερινά την Ελλάδα.

Κάθε στιγμή που βρίσκονται εκεί, αποδεικνύουν ότι επιτελούν το έργο τους και το καθήκον τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είναι και η καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα που ασκείται εκτός συνόρων και δυστυχώς αναπαράγεται από μια πολύ μικρή μειοψηφία και εντός συνόρων. Αλλά είναι πολύ μικρή και μεταφορικά και κυριολεκτικά αυτή η πρακτική, μπροστά στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων του Λιμενικού, οι οποίοι σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο υπερασπίζονται τα δίκαια της χώρας μας. Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος τα υπερασπίζονται. Μαζί με τον Υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο είχαμε μία πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους. Μάθαμε για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει, για τις πολλές ανθρώπινες ζωές που έχουν σώσει.

Επίσης είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για την διαχείριση που έχει γίνει από όλη την πολιτική ηγεσία, από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Οι ροές έχουν μειωθεί πάνω από 90% σε όλη τη χώρα μέσα σε τρία χρόνια. Κέντρα ντροπής έχουν κλείσει και έχουν αντικατασταθεί από ανθρώπινους χώρους που υποδέχονται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Οι διαδικασίες επαναπροώθησης και οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου είναι πολύ πιο γρήγορες και οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών είναι ανθρώπινες. Αυτή είναι η διαφορά μας από τους προκατόχους μας που για πολλά χρόνια ευαγγελίζονταν την πρόοδο και την κοινωνική ευαισθησία ενώ στην πραγματικότητα έκαναν το εντελώς αντίθετο.

Όμως είμαστε και πάρα πολύ χαρούμενοι που ενημερωθήκαμε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εισπράξει μέσω των προγραμμάτων «Φιλόδημος ΙΙ», «ΑντώνηςΤρίτσης» και των προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων, τα περισσότερα χρήματα που έχουν εισπραχθεί ποτέ και ότι μεγάλα έργα οδοποιΐας και αρδευτικά προχωρούν και εδώ.

Μεγάλοι και σημαντικοί δρόμοι για τους πολίτες, δρόμοι που ενώνουν τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του νησιού, μπορούν πλέον να εξυπηρετούν και θα αρχίσουν να παραδίδονται σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση σταδιακά μέσα στο 2023. Δεν είναι σχέδια επί χάρτου, είναι δρόμοι, δημόσια έργα, τα οποία οι πολίτες αρχίζουν και τα βλέπουν.

Πολύ σημαντική βέβαια είναι και η αναφορά στον τουρισμό. Πράγματι είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο καλοκαίρι, μια σεζόν η οποία έχει επιμηκυνθεί πάρα πολύ και αυτό βέβαια είναι και αποτέλεσμα του οργανωμένου σχεδίου της Κυβέρνησης, αλλά και του γεγονότος ότι οι επιχειρηματίες δούλεψαν, το προσωπικό δούλεψε άοκνα όλο το καλοκαίρι, εξυπηρέτησε εκατομμύρια τουριστών σε όλη την Ελλάδα και όλοι μαζί διαφήμισαν με τη συμπεριφορά τους την χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στους κατοίκους του νησιού της Σάμου, στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Για το γεγονός ότι και στην πανδημία, αλλά και στην διαχείριση του μεταναστευτικού είχαν υπομονή, στάθηκαν ενωμένοι και συνέβαλαν τα μέγιστα στο να κρατηθεί η χώρα όρθια.

Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και προς τα στελέχη μας. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε εδώ και το μήνυμα ενότητας, δημιουργίας και έργου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να φτάσει σε όλη την Ελλάδα».

Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου

Ο Υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Βρεθήκαμε με το Γραμματέα του Κόμματος Παύλο Μαρινάκη και τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, κοντά στους ακρίτες μας. Στους Φούρνους και στη Σάμο. Κοντά στα στελέχη της Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακή, τους ανθρώπους αυτούς που φυλάνε μέρα νύχτα, τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της ΕΕ. Όλους αυτούς που σώζουν ανθρώπινες ζωές, την ώρα που στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, κάποιοι εργαλειοποιούν  αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους στο θάνατο, θησαυρίζοντας παράλληλα. Ευχαρίστησα τους Λιμενικούς μας για τα όσα προσφέρουν στην πατρίδα και τους διαβεβαίωσα ότι είμαστε δίπλα τους.  Παράλληλα συναντηθήκαμε με τους πολίτες και τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της οικονομίας. Τους ενημερώσαμε για το έργο που κάνουμε ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , τόσο σε ζητήματα που αφορούν την σύνδεσή τους με τον Πειραιά, αλλά και για τα μέτρα που έχουμε πάρει μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και για το μεταφορικό ισοδύναμο. Για μας οι νησιώτες μας είναι προτεραιότητα στις δράσεις μας και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας Μάνος Λογοθέτης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η πατρίδα μου η Σάμος, ένα νησί που σήκωσε δυσανάλογο βάρος τα χρόνια της προσφυγικής κρίσης έχει, οριστικά, γυρίσει σελίδα αφήνοντας πίσω της ένα ντροπιαστικό παρελθόν. Κάναμε ό,τι υποσχεθήκαμε. Κατασκευάσαμε μια νέα σύγχρονη δομή, εκτός αστικού ιστού, μειώσαμε τις ροές και επιταχύναμε τις διαδικασίες για το άσυλο και έτσι πετύχαμε την αποσυμφόρηση του νησιού και την ταχύτερη μετακίνηση των αιτούντων άσυλο σε δομές της ενδοχώρας. Η παράδοση στους δημότες του χώρου του παλαιού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ και η έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας με τη μεταφορά πόρων περίπου 15 εκατ. από το ταμείο Αλληλεγγύης για την υλοποίηση τοπικών έργων σηματοδοτούν την επιστροφή της Σάμου στη κανονικότητα και ενισχύουν την αναπτυξιακή της δυναμική.”

Στην επίσκεψη στον Νομό Σάμου συμμετείχαν ακόμη, ο πολιτευτής Νίκος Στεφανής, Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δυτικής Σάμου Λουκάς Δημόπουλος, οι Αντιπρόεδροι ΔΕΕΠ Γιάννης Μάρκου και Μαρία Παπαδάμ, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ανατολικής Σάμου Εμμανουήλ Βακεντής, οι πρ. προεδροι ΔΕΕΠ, Μανόλης Γερογλής, Γιάννης Χατζηκωσταντής, Πάρης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Πανούσος, ο Πρώην δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος και μέλη της ΔΕΕΠ Σάμου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ