Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Οι φετινοί εορτασμοί για την Εθνική παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821, ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με την επίσημη δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου.Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Σάμου, καθώς και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως στην πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Β. Πανουράκη, Δήμαρχο Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σάμου κ. Βαγγέλη Καπλαντζή, Υποψήφιο Βουλευτή με το κόμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Γιάννη Βέττα, ο  Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Δημήτριος Τσινιάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου Ταξίαρχος ε.α κ. Δημήτριος Πανταζής, εκ μέρους του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου ο κ. Φιλοκτήτης Σκορδέλης, εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Σάμου ο κ. Ευγένιος Χαρδαβέλλας, ιδρυτικός πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Σάμου και Β. Διοικητής της 2475 Π.Δ.Ρ. και η Ένωση Μικρασιατών Σάμου.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, η επιβλητική παρέλαση σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ μεγάλο χειροκρότημα απέσπασε από τον κόσμο ο ουλαμός παρελάσεως του ΤΕΘ Σάμου (Εθνοφύλακες της Σάμου). Οι μαθητές του ΓΕΛ Σάμου παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους, για όσους χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μετά το πέρας της παρελάσεως έκαναν δηλώσεις ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, ο Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης και ο Βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

«Λαμπρά ημέρα σήμερα με μηνύματα πάρα πολλά με κύριο ότι χρειάζεται να αναβαπτιστούμε στα νάματα των προγόνων, για πίστη στο Θεό, ενότητα και αγάπη στην πατρίδα μας». Ο Σεβασμιότατος είπε επίσης πως είναι προς τιμή των μαθητών που παρέλασαν με τα περιβραχιόνια, για να θυμόμαστε όσους «έφυγαν».

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε: «Ιδιαίτερη μέρα για τη Σάμο, διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η μεγάλη αυτή ημέρα η επέτειος 25ης Μαρτίου. Είναι λίγα τα χρόνια, για να ξεχάσουμε αρκετά για να αναλογιστούμε τη μάχη που έδωσαν οι πρόγονοί μας, το καλό έναντι στο κακό και τα μηνύματα είναι δύο, για το έθνος ότι χρειάζεται ιδανικά ιδεώδη, αξίες και ένα κράτος σταθερό και ικανό να φέρει εις πέρας αυτό το οποίο κάποιοι πάλεψαν, πριν από πολλά χρόνια. Θαυμάσαμε το πολιτικό και στρατιωτικό τμήμα της παρέλασης, άξιο μίμησης πραγματικά και τα μηνύματα πολλά. Η νεολαία μας παρούσα, το κράτος παρών σε αυτές τις περιοχές, που τόσο έχουν ταλανιστεί. Το κράτος παραμένει σταθερό, παραμένει ικανό να διαφυλάττει τα σύνορα, να διαφυλάττει την ελευθερία».

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης δήλωσε:

«Είναι μία ξεχωριστή μέρα για τη Σάμο, για την Ελλάδα, μία πραγματικά ξεχωριστή στην εποχή που ζούμε με τον κίνδυνο που έχουμε από απέναντι, «Ας τολμήσουν»».

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ … κι ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ