Ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Σάμο από Μουτζούρη – Πανουράκη

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Σάμο από Μουτζούρη - Πανουράκη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ενημέρωση επί τόπου της πορείας των έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Στο τέλος της ενημέρωσης ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα των κ.κ. Ελισαίου Μαυρατζώτη και Γιάννη Καλτάκη στον συνδυασμό του για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι δήλωσαν ο κ. Μουτζούρης και ο κ. Πανουράκης.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Μουτζούρης Κωνσταντίνος

Ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Σάμο από Μουτζούρη - Πανουράκη

«Το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου εδώ στη Σάμο. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε το Δεκέμβριο, το κάνουμε τώρα τον Ιανουάριο και ένα από τα πρώτα θέματα, που θα υπάρχουν αναγεγραμμένα στην ημερησία διάταξη, θα είναι η τύχη του Επικούρειου. Περιμένουμε από τους τοπικούς παράγοντες, τους τοπικούς περιφερειακούς συμβούλους, από τον Αντιπεριφερειάρχη να μας κάνουν την εισήγηση, που θα τροποποιήσουμε ή θα δεχτούμε ως έχει, από το περιφερειακό συμβούλιο. Παρατράβηξε το θέμα πρέπει να τελειώνουμε με αυτό και να πάρουμε τις αποφάσεις μας, άρα λοιπόν θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα του περιφερειακού συμβουλίου.

Θέλω να πω ότι με πολλή χαρά επισκέφθηκα το εργοτάξιο, που άρχισε να διαμορφώνεται στην παράκαμψη Πυθαγορείου. Ήταν κάτι που σας είχα πει την προηγούμενη φορά ότι επίκειται η έναρξη των εργασιών, με χαρά είδα ότι πραγματικά άρχισαν οι προκαταρκτικές εργασίες, η χάραξη από την οδό Πυθαγόρειο- Αεροδρόμιο, έχει ξεκινήσει η οδός να χαράσσεται.

Υπήρξαν κάποιες διατυπώσεις παραπόνων από τοπικούς κατοίκους, ήπια οι άνθρωποι το διατύπωσαν, πάντοτε σε χαράξεις οδών κάποιοι θίγονται, παρά τις απαλλοτριώσεις που εισπράττουν, πάντα υπάρχουν κάποιες τέτοιες διαμαρτυρίες.

Ο κ.Βασιλείου είπε, στο μέτρο του δυνατού, γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξεις μία χάραξη, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους εξυπηρετήσουμε. Χάρηκα που είδα την έναρξη του εργοταξίου, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εν ενεργεία, εν εκτελέσει έργο οδικό στο Βόρειο Αιγαίο. Το πρώτο είναι, σε κόστος εννοώ, Καλλονή- Σίγρι πολύ πιο μεγάλο μήκος και το δεύτερο είναι το συγκεκριμένο.

Το δεύτερο, που θα ήθελα να σας αναφέρω είναι ότι, επισκεφτήκαμε όλοι οι εν σώματι το εκτελούμενο έργο στο Ηραίο, τον λιμένα του Ηραίου και εκεί με πολλή χαρά είδα ότι ο ανάδοχος προχωρά τάχιστα, κοντεύει να ολοκληρώσει τον υπήνεμο μόλο, τον προσήνεμο τον προχωράει, πάει πολύ γρήγορα, έχει εγκαταστήσει αρκετά μηχανήματα και δουλεύει πολύ γρήγορα και από ό,τι σας είπα και ανατίθεται η μελέτη προστασίας της παραλίας της παρακείμενης προς το Πυθαγόρειο. Γιατί, φοβάμαι ότι θα υπάρξουν παρενέργειες στην παραλία από το έργο όταν κατασκευαστεί. Έχω δει πολλές περιπτώσεις να έχουν παρενέργειες και έτσι αναθέτουμε μία μελέτη για να μελετηθεί η διάβρωση της παρακείμενης ακτής.

Από ό,τι με πληροφόρησε ο κ. Πανουράκης και η υπηρεσία, επίκειται η δημοπράτηση του έργου της Αγίας Παρασκευής και είμαι χαρούμενος για αυτό. Μια αποτυχία μας χρονική, θέλω να πω, γιατί δε θα λέμε μόνο τις επιτυχίες μας, σας είχα πει ότι τον Οκτώβριο, από ό,τι είχε λεχθεί από τις υπηρεσίες μας, θα ήταν έτοιμο το οδικό δίκτυο στα Αυλάκια, το οποίο καθυστερεί.

Από ό,τι κατάλαβα είναι ευθύνη του εργολάβου αλλά δεν παύει να είναι η Περιφέρεια, να μη είναι συνεπής σε αυτά που είχε πει».

Όπως πρόσθεσε ο κ.Μουτζούρης, ελπίζει να το ολοκληρώσουν τον Φεβρουάριο ενώ εκπονείται η μελέτη του Αγίου Κωνσταντίνου της προστασίας ακτής. Επίσης ξεκίνησε το έργο του μώλου στο Πυθαγόρειο, επίσης επισκέφτηκε το έργο του περιφερειακού δρόμου Βαθέος, που έχει καταπτώσεις πρανών, αλλά ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε τον φόβο πως ό,τι και να κάνουν θα υπάρχουν προβλήματα.

Κλείνοντας ο κ.Μουτζούρης, παρουσίασε τα νέα μέλη, τα οποία θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του στις επερχόμενες εκλογές, τον κ. Ελισσαίο Μαυρατζιώτη και τον κ. Γιάννη Καλτάκη.

Αντιπεριφερειάρχης Β. Πανουράκης

Ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Σάμο από Μουτζούρη - Πανουράκη

«Σας μίλησε ο κ. Περιφερειάρχης, για μέρος από τα έργα που εκτελούνται και σας ενημερώνω ότι για έργα τα οποία ολοκληρώθηκαν μετά την 1/01/2020.

Αυτά έχουν ολοκληρωθεί.

Αλιευτικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου, καθαρισμοί χειμάρρων Π.Ε Ικαρίας β΄ φάση, αποκατάσταση ζημιών Χώρας, αποκατάσταση Καρλοβάσου, δελτίο μεταφοράς νερού στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης δήμου Φούρνων, επίπλωση αιθουσών και βοηθητικών χώρων Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου, εξοπλισμός εκθέσεων και γραφείων πολιτιστικού κέντρου Σάμου, ειδικός εξοπλισμός θεατρικής σκηνής, εργασίες γεωτρήσεων για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και γεωτεχνικών προβλημάτων στο βόρειο οδικό άξονα Ικαρίας, εργασίες γεωτρήσεων για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και γεωτεχνικών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο Σάμου.

Συντήρηση οδικού δικτύου Ανατολικής Σάμου β΄ φάση, επείγουσες εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης οδικού δικτύου Ικαρίας, βελτίωση της βατότητας εθνικής οδού από Άγιο Δημήτριο έως Καρλόβασι, συντήρηση ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Ικαρίας, βελτίωση βατότητας στους δρόμους προς Καμπί Φούρνων, κατασκευή κεντρικού λιμένα Φούρνων βόρειος προβλήτας, συντήρηση οδικού δικτύου Φούρνων β΄ φάση, συντήρηση οδικού δικτύου Θύμαινας,  συντήρηση οδικού δικτύου δυτικής Ικαρίας περιοχή Νας, συντήρηση οδικού δικτύου Φούρνων γ΄φάση, εργασίες βελτίωσης επίπεδο Οδικής Ασφάλειας Εθνικού και επαρχιακού δικτύου Νομού Σάμου- Νήσος Ικαρία, συντήρηση οδικού δικτύου νοτίου Σάμου β΄ φάση, οδικό δίκτυο Ικαρίας δρόμος Κάλαμος-Νας ολοκλήρωση εργασιών, αποκατάσταση ευστάθειας στο Κερκήτειο ρέμα για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, επισκευή χειρουργικής ορθοπεδικής πτέρυγας Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Άγιος Παντελεήμων, αντικατάσταση κουφωμάτων βοηθητικών χώρων στον Ιερό Ναό Παναγίας Καρλοβάσου, επείγουσες εργασίες κάθετες και οριζόντιες και σήμανση οδικού δικτύου νήσου Ικαρίας, διεύθυνση διευθέτηση απορροής όμβριων τμήμα της εθνικής οδού στην είσοδο του Καρλοβάσου, αποπεράτωση εργασιών συντήρηση οδικού δικτύου δυτικής Σάμου β΄ φάση, συντήρηση οδικού δικτύου βόρειας Σάμου β΄ φάση, επείγουσες εργασίες κάθετες και οριζόντιες, κλαδονομή, χορτοκοπή και περιοδική καθαριότητα πρανών του οδικού δικτύου Σάμου για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας. Καθαρισμός μικρών ρεμάτων Δήμου ανατολικής Σάμου, καθαρισμός μικρών ρεμάτων περιοχής Καρλοβασίων, καθαρισμός ρέματος και οχετού εντός οικισμού Ηραίου».

Ο προϋπολογισμός της τάξεως των 13.349.503,47 ευρώ είναι για τα έργα που έχουν αποπερατωθεί, ενώ εκτελούνται, σε γενικό σύνολο 10.772.921,74 και άλλα έργα τα οποία εκτελούνται και ανέρχονται στο ποσό συνολικά των  6.822.456,76 ευρώ.

Σημαντικό, όπως τόνισε ο κ. Πανουράκης, το επιπλέον ποσό που προστέθηκε για το έργο του λιμανιού στο Κοκκάρι, ενώ το Επικούρειο θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η εισήγηση του κ.Πανουράκη θα αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ