Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου: Υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί στους φαρμακοποιούς σχετικά με τα rapid test

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου: Υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί στους φαρμακοποιούς σχετικά με τα rapid test

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκαλεί η διάθεση δωρεάν rapid test τα οποία, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλα τα φαρμακεία.

«Αυτή η πρακτική μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη αν δεν απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, σε μια πρώτη αντίδραση.

Για το θέμα φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Σάμου η κ. Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι αρχές Απριλίου, αλλά εμείς έχουμε πάρα πολλούς ενδοιασμούς, σαν μέτρο ακούγεται πάρα πολύ καλό γιατί σίγουρα με τα τεστ θα βρούμε τους ασυμπτωματικούς ασθενείς και θα μπορέσουμε πιο εύκολα να ελέγξουμε την πανδημία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά γηγενή προβλήματα, όπως ποια είναι η πλατφόρμα που εμείς μπαίνουμε;

Καταρχήν ακόμα δεν την έχουμε δει, δεν ξέρουμε αν είναι εύχρηστη πλατφόρμα, ούτε καν οι ίδιοι δεν έχουν δει την πλατφόρμα το πώς θα λειτουργήσει αυτό το θέμα και ας μην ξεχνάμε ότι είναι 35 εκατομμύρια επισκέψεις στο φαρμακείο.

Αν σκεφτούμε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10 εκατομμύρια, είναι 10 εκατομμύρια επί τέσσερα, μετά από όλο αυτό το βάρος θα πρέπει να το επωμιστούν τα 10.000 φαρμακεία της Ελλάδας. Το νούμερο των επισκέψεων σε κάθε φαρμακείο και υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, το πώς θα γίνει η διανομή, θα γίνει μέσω φαρμακαποθηκών; Ούτε αυτοί ξέρουν, γιατί για να φτάσουν στα 10.000 φαρμακεία πρέπει να μπουν στην αλυσίδα και οι φαρμακαποθήκες».

Όπως είπε η κ. Χατζηελευθεριάδου υπάρχουν και πάρα πολλά πρακτικά προβλήματα, ίσως δημιουργηθούν ουρές αναμονής, να βρεθούν ίσως και άλλοι χώροι στους οποίους θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα τεστ.

Τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας οι φαρμακοποιοί έχουν βάλει πλάτη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, επίσης σε περίπτωση θετικού κρούσματος μέσα στον χώρο του φαρμακείου θα δημιουργούσε επιπρόσθετο πρόβλημα.

Οι φαρμακοποιοί σε μεγάλο ποσοστό έχουν εμβολιαστεί, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους βοηθούς φαρμακείου, ένα ακόμα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί. Οπότε στο σύνολο τους οι προβληματισμοί είναι πάρα πολλοί και θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις πριν ξεκινήσει η διανομή των self test.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ