ΕΛΜΕ Σάμου: Ανοιχτό γράμμα σε μαθητές και γονείς

ΕΛΜΕ Σάμου: Δεν μπαίνουμε στο γύψο! Θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα αγωνιζόμαστε χωρίς «διαμεσολαβήσεις»  και «συνεννοήσεις» με το κράτος
  • Μέχρι και 27 μαθητές επιτρέπεται να είναι στοιβαγμένοι σε μια τάξη, που μπορεί να είναι και κοντέινερ!
  • Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων δεν επαρκεί, με πολλές εργαζόμενες να έχουν σύμβαση 3,5 ωρών τη μέρα ενώ τα σχολεία λειτουργούν 6 ώρες!
  • Δεκάδες κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της Σάμου και χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Αλλά το Υπουργείο Παιδείας με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης (προσοντολόγιο) ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δούλευαν χρόνια στα σχολεία. Επιπλέον θεσπίζει «εκπαιδευτικούς 3μηνης σύμβασης»!
  • Τα περίφημα «πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» για τις περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία περιγράφουν μια ψεύτικη εικόνα «προστασίας», καθώς ούτε καν προβλέπονται τα αναγκαία μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς! Όλα αυτά ενώ οι «υπεύθυνοι –αρμόδιοι» μας λένε ότι τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ήδη φρακάρει, ότι μένουν πολύ λίγα κρεβάτια νοσηλείας και κρεβάτια ΜΕΘ για όσους νοσήσουν. … καλπάζει και η αντιδραστική επίθεση · «Τράπεζα θεμάτων», δηλαδή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έφερε και ψήφισε εν μέσω καραντίνας-πανδημίας και προωθεί για εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα εισάγεται η «βάση του 10» για να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών δεν θα έχουν πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο!
  • Δυσκολεύει η απόκτηση απολυτηρίου και στο Γυμνάσιο με σκλήρυνση του εξεταστικού, ενώ κόβονται – καταργούνται μια σειρά μαθημάτων και εισάγεται «πρόγραμμα δεξιοτήτων». Δηλαδή διώξιμο και αποθάρρυνση των μαθητών από το δικαίωμα στις σπουδές και «αντικατάσταση» του με φτηνές καταρτίσεις από τη Γ΄ κιόλας Γυμνασίου.
  • Μας λένε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία θα τα αντιμετωπίσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κι ότι τον ρόλο της σχολικής τάξης θα τον αναλάβει μια οθόνη υπολογιστή.
  • Ψήφισαν και προωθούν την αξιολόγηση, δηλαδή την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να κλείσουν εύκολα σχολεία λαϊκών περιοχών που υστερούν (αντί να τα στηρίξουν) και να απολύσουν εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται.. Σ’ αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν αυτή την πολιτική. Σ’ αυτούς που με το κήρυγμα της ατομικής ευθύνης εγκαταλείπουν χωρίς καμιά προστασία απέναντι στην πανδημία, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους. Σ’ αυτούς που συκοφαντούν τους μαθητές που ξεσηκώνονται, ότι τάχα είναι «αρνητές της μάσκας».

Σ’ αυτούς που μας λένε πως «δεν είναι νόμιμο» να αντισταθούμε, πως «δεν» έχουμε δικαίωμα να αγωνιστούμε για την υγεία μας , τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας! Να απαντήσουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά, διεκδικώντας:

Ανοιχτά σχολεία με: Μικρές τάξεις, Μαζικά τεστ, Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και των καθαριστριών, Όχι στις 3μηνες συμβάσεις, άδειες στους εκπαιδευτικούς που τις έχουν ανάγκη.

Κατάργηση των νόμων 4692 (τράπεζα θεμάτων – αξιολόγηση) και 4589 (προσοντολόγιο). Ανατροπή της υπουργικής απόφασης για την τηλε-εκπαίδευση. Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μαθητές και γονείς να διαδηλώσουμε!

Συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Οκτώβρη στις 6μμ, στην πλατεία Καρλοβάσου.

ΕΛΜΕ Σάμου

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα