Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις

Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης.

O κ. Μαυρατζώτης συμμετείχε στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, για τα θέματα που έχουν προκύψει μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

«Έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο κάποιων θεμάτων, αρκετά θα έλεγα, τα έχουμε χωρίσει σε κάποιους πυλώνες, στην παιδεία, στην οικονομία, στα δημόσια κτήρια που και αυτά έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες. Αυτά τα θέματα θα εξεταστούν ένα-ένα τις επόμενες ημέρες, ώστε να συμπληρώσουμε, να αφαιρέσουμε, να τροποποιήσουμε και να μπορέσουμε να πάμε πλέον σε ένα τυπικό δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα έχει μία συνολική έγκριση από όλους μας.

Οι προτάσεις είναι αρκετές όσον αφορά την οικονομία, την στήριξη των επιχειρήσεων, την στήριξη των νοικοκυριών για απαλλαγές φόρων, επιδόματα, ζητάμε αρκετά πράγματα.

Στο επόμενο βήμα της ανακατάταξης και όχι πλέον στο θέμα των αποζημιώσεων που αυτό είναι επιβεβλημένο και πρέπει να αποζημιωθεί ο Σαμιώτης και σε μεγάλο βαθμό και να στηριχτεί, η Σάμος μπήκε σε ένα μεγάλο και δύσκολο τούνελ. Για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το τούνελ η διαδικασία είναι μία, πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο αναπτυξιακού νόμου το οποίο να μπορέσει να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις τον τόπο, για να μπορέσει να ξεκινήσει μηχανή μπροστά.

Η πρόταση η δική μου είναι ότι η Σάμος πρέπει να γίνει ένας φορολογικός παράδεισος, δηλαδή να μπορέσει κάθε επενδυτής με όποια επένδυση δημιουργηθεί στη Σάμο να υπάρχουν τέτοιες φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές ώστε να είναι προσεγγίσιμο.

Ο τόπος μας δεν ασχήμυνε ξαφνικά, παραμένει όμορφος, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να πέσουν κεφάλαια τα οποία να δώσουν άλλο δρόμο. Ήταν και από πριν επιβεβλημένα λόγω του μεταναστευτικού και λόγω της κατάστασης, αλλά αυτή την στιγμή νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη».

Ο κ. Μαυρατζώτης πρότεινε επίσης στην επιτροπή, οι προτάσεις να κοινοποιηθούν σε όλους τους Ευρωβουλευτές ώστε να μεταφερθούν στις κεντρικές αποφάσεις των Βρυξελλών, καθώς ο σεισμός ήταν ευρωπαϊκό γεγονός. Μία πρόταση ήταν και η επιχορήγηση τελών αεροδρομίου ώστε να γίνει ανταγωνιστική στις αγορές. Άμεση προστασία των δημοτικών κτιρίων και των παραδοσιακών οικισμών, καθώς είναι σημαντικό κομμάτι της Σάμου.

«Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ